• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tyjo.. Nevím, jestli si ještě mám chuť něco od Amazonu koupit...

http://nytimes.com/...8/16/technology/inside-amazon-wrestling-big-ideas-in-a-bruising-workplace.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FARFELOO: Ja jsem takhle pouzival sendtoreader, nez to zpoplatnili..
    Uplne zadarmo uz neni nic? Instapaper?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Pro uživatele iphonu a ipadu: už nějakou dobu používám aplikaci "comfy read". Přidá do share menu položku "send to kindle", takže je možný posílat jednotlivý články. Stojí to pár euro - jednorázovej poplatek, takže žádný předplatný:-)
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    MJAK1329: Díky, nakonec jsme to tak udělali.
    Synovi to nešlo z nějakého důvodu koupit přes Amazon, tak jsme to zkusili jinde.. Ale dnes jsem to koupila jako dárek a to fungovalo... :-)
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    ADALIM: Doporučuji vrátit a koupit na Amazonu. Ještě ušetříš, na Amazonu stojí 8,61USD proti 15€
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    Zdravím a mám prosbu - koupila jsem pro syna knihu: http://www.ebooks.com/876489/poor-economics/banerjee-abhijit-duflo-esther/
    a pak jsem ji chtěla převést pro kindle. Nejde mi to kvůli DRM.
    Mám calibri, nainstalovala jsem plugin, ale ztroskotala jsem na konfiguraci - vlastně nevím, který typ ebook to je a co pak nastavit..
    Zkusila jsem Epubor - nejde to, zkusila jsem ePub DRM Removal - hlásí to, že to nejde. Nejsem moc zběhlá v angličtině, tak to dělám spíš intuitivně, ale už si nevím rady...
    Můžete mi prosím poradit? Na návod, který je v záhlaví jsem se dívala, ale chybí mi tam právě ty podrobnosti....
    Díky...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    SIMA: Tak to znovustazeni z Kosmasu pomohlo, mozna tam neco opravili, nebo se mi to pri prvnim stazeni nejak podelalo. Kazdopadne dik.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CASTER: Šest Kindlů Touch za 1 200Kč to je fakt hezké :-D
    CASTER
    CASTER --- ---
    Kindle Paperwhite 3 za 2 700 Kč a Kindle Touch 6 za 1 200 Kč - SUPER AKCE
    http://www.ebooky.cz/...-2-700-kc-kindle-voyage-za-4-500-kc-a-kindle-touch-6-za-1-200-kc-super-akce/

A je rozhodnuto, rozbity kindle keyboard nahradi paperwhite 3 :)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    PANKAPLAN: Ceske sneni od Kosatika.

SIMA: ok, zkusim, vlasne jsem zkousela znovunahravat akorat soubor, kterej uz jsem mela nahranej v pocitaci, tak to zkusim jeste jednou primo z Kosmasu.
    PANKAPLAN
    PANKAPLAN --- ---
    VRATENKA: Co je to za e-knihu, prosím?
    SIMA
    SIMA --- ---
    Tak tu velikost pak dělají obrázky...
    1) Zkus to z Kosmasu nahrát znovu. Třeba už mezitím mají nějakou upravenou verzi.
    2) Když to nepomůže, normálně bych do Kosmasu slušně napsala, jestli tvůj problém mohou prověřit.

Vzpomínám si, že jsem pár takhle problémových knížek také potkala. Ale problém se týkal vždy jen té jedné knihy, na další v kindlu to vliv nemělo. Tak jsem je přečetla. Myslím, že třeba 1913: Léto jednoho století to dělalo.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    SIMA: mobi, ma to obrazovou prilohu.
    SIMA
    SIMA --- ---
    A co je to za formát?
    Obsahuje knížka obrázky?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Koupila jsem si pred casem na Kosmasu knizku, stahla do Kindlu a ten se mi straslive zpomalil, chvili jsem to trpela (otoceni stranky trvalo treba 10s), ale jak jsem docetla za pulku, zacalo to hlasit chybu a ta knizka je v podstate necitelna a Kindle se zacal chovat zase normalne az po tom, co jsem ji smazala. Koukala jsem, ze je dost velka, ma pres 34MB :-/ Co s tim? Da se to nejak zcitelnit? Nebo to mam reklamovat?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Hezkej postup, jak propojit Calibre a Kindle:
    From your desktop to your Kindle: The good ole e-mail method, revisited with GMX « TeleRead: News and views on e-books, libraries, publishing and related topics
    http://www.teleread.com/...our-desktop-to-your-kindle-the-good-ole-e-mail-method-revisited-with-gmx/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: nezabrala ani reinstalace calibre - fakt nemáte nějaký nápad co s tím? Čtu to na mobilu, ale je to dost opruz, protože jde o vcelku tlusté odborné knihy :-(
    CASTER
    CASTER --- ---
    Zdar, nevali se nekomu v supliku klasicky kindle 3 keyboard s prasklym displejem nebo tak neco? muj prestal fungovat, po pripojeni nabijecky akorat sviti chvili oranzove, po odpojeni a pripojeni baterky pro zmenu zase chvili zelene, ale to je tak vsechno. Zjevne je to bud baterka nebo elektronika, ale nechce se mi kupovat nahradni baterku za 700 jen abych to zkusil...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pardon za lama dotaz, ale už druhý den se mi nedaří zprovoznit drm plugin. (potřebuju zakoupené knihy z amazonu nahrát do pocketreadru).

Mám instalovaný kindle for PC (funguje), v calibre mám poslední verzi pluginu, nemám tam žádné další de-drm pluginy.

F.A.Q. k tomu pluginu tvrdí, že to nemusím párovat se čtečkou a bude to fungovat automaticky po přidání nové knih do calibre, ale prostě to tak není.

Přidala jsem tam kindlekey v rámci personalizace

Ano, restartovala jsem jak calibre, tak počítač.

Furt mi to neumí stažené věci z amazonu převést do epub (či čehokoliv jiného)

(nejsem si úplně jistá, jestli jsem v poslední době calibre aktualizovala nebo ne - hraje to roli?)

Povedlo se mi zprovoznit to deDRM běžící pod pythonem, při pokusu o odstranění DRM to hlásí chyby. V kindle PC knihy normálně jdou otevřít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam