• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FARFELOO: z pocketu si stahne vsechny tvoje clanky a ctes si je offline. je to fajnovy.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MARASAN: tak to s tím Pocketem jsem nevěděl a to zní hodně dobře... Se Send to Kindle to není tak jednoduché, jak jsem si při koupi představoval...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RUM: lepsi moznosti nastaveni, lepsi display, je mensi, jistota funkcnosti na linuxu (nevim jak s kindlem) a umi primo Pocket
    RUM
    RUM --- ---
    MARASAN: spíš jen ze zajímavosti: proč si nevzal levnější paperwhite 3?:-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Mam doma Kobo Glo HD, predtim sem mel v ruce jen prvni Kindle s klavesnici, takze sem prijemne prekvapenej, ze je o dost mensi, ale je tlustsi. Podsviceni se vypnout da, takze to je parada. Kdybyste potrebovali nejakou odpoved, ptejte se.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    RUM: tusim, ze tam budou tituly s proslymi pravy. Nektery klasiky ovsem stoji za precteni.
    RUM
    RUM --- ---
    MARASAN: najdeš tam robinsona crusoa a podobné :-)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Ok, objednal sem Kobo Glo HD, uvidime. Davaji k tomu DVD se 7500 knihama, to sem zvedav, co tam najdu :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARASAN: Comfort light má možnost regulace z nuly na max.
    http://download.kobobooks.com/ereader/guide/alyssum/userguide_en_US.pdf - strana 10

Na Paperwhite 2 s podsvícením běžně čtu (světlo nastaveno na 11), desítky knížek před spaním :-)
    RUM
    RUM --- ---
    Mě se to bílý podsvícení taky nelíbí, protože to vypadá divně a stejně si radši zapnu lampičku
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Ze bych mel problem usnout pri cteni teda nemam i pri podsviceni. Spis mam problem - neusinat :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    MARASAN: Taky jsem se bál, ale v úplné tmě osvícení na minimum nestačí na osvětlení stránky... Takže to vážně nesvítí moc. Já se nemůžu podívat na mobil v noci, ale s Kindlem můžu být po tmě a spím v pohodě. Mimo to podle mě Glo HD vypnout světlo nemůže. V návodu jsem nic nenašel a oproti původnímu Glo mu chybí extra tlačítko na světlo...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    resite i jiny ctecky nez kindle?
    Chci si koupit nejspis Kobo Glo HD, ktery je podsviceny. Ja bych rad nekdy podsviceni vypnul - jednak kvuli vydrzi a druhak, abych mohl cist pred spanim bez moc bilyho svetla (modra slozka probouzi). Nejak nemuzu nikde najit, jestli se podsviceni da uplne vypnout?
    RUM
    RUM --- ---
    FARFELOO:
    E2E4:
    wau to je paráda, o té fičuře Word Wise jsem vůbec nevěděl. Koupil jsem si hned http://www.amazon.com/gp/product/B00C6EXNRA?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_d_detailpage_o00_ za dolar :-)

díky moc
    E2E4
    E2E4 --- ---
    RUM: Cokoliv od Phillipa K Dicka.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    RUM: Jestli se chceš učit anglicky, tak doporučuju investovat do knih z Amazonu, protože word wise je to nejlepší na učení, co bych si mohl přát (kdybych neuměl). Definice jsou přímo nad těma slovama, takže se člověk nezdržuje rozklikáváním definic a překladů... Lze si nastavit kolik slov na stránce je takto vysvětlených podle pokročilosti...
    RUM
    RUM --- ---
    ANDREJKA: fakt? ještě než jsem objevil svět čteček, tak jsem si koupil farmu zvířat v bilinqvinním vydání :-) mám to teprve rozečtený, tak v tom případě nemusím nic hledat. díky :-)
    RUM
    RUM --- ---
    ANDREJKA: fakt? ještě než jsem objevil svět čteček, tak jsem si koupil farmu zvířat v bilinqvinním vydání :-) mám to teprve rozečtený, tak v tom případě nemusím nic hledat. díky :-)
    RUM
    RUM --- ---
    ahoj znáte nějakou vhodnout knihu vhodnout pro rozšiřování, ale hlavně utužování běžné slovní zásoby v angličtině a dostupnou ve formátu mobi? Začal jsem číst pána prstenů a je to asi moc velká porce hned na začátek... protože průměrně si musím přeložit na straně tak 5-10 slovíček, což je díky zabudovanému slovníku docela v pohodě, ale úplně se ztrácím v těch dlouhých větách. Štve mě, jak v angličtině málo používají čárky.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ALEXIS: Porvu se s tím doma, dík. Snad to ten nebohej notebook přežije, páč mám sklony tyhlety podobný otravný softvéry nesnášet :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam