• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Stalo se vám někdy, že by displej Kindlu vypadal takhle? Fotka je věrná, ta písmenka jsou hrozně kostrbatá; za bronze je horní index s odkazem na poznámku pod čarou, ovšem skoro neviditelný. (Refresh po stránce s tím nic nenadělá.)
    Opravit to předpokládám nejde...

KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    URPUTNIK: Ja mam jen beletrii, ale obcas se vyskytnu v situaci, kdy bych si mohl chvili cist, ale nemam ctecku u sebe. Tak si otevru knizku na mobilu a ctu si na nem.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    URPUTNIK: Nemám tam jen beletrii, ale odborné publikace, slovníky, učebnice. Tedy věci, ke kterým se stále vracím. A když je třeba, vytáhnu mobil a dohledám, co potřebuju. Nebo na to mrknu na PC. Nebo některý PDF je lepší číst na větší úhlopříčcce, Kindle neumi reflow.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    OXYMORON: vsak jo, dovedu si to predstavit v pripade, ze cloveku odejde/vymeni jedno zarizeni a chce pokracovat na jinem .. ale musi mit dost knih rozectenych, coz treba ja nedokazu :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    URPUTNIK: Ano. Navíc když jsem kindle ztratil, koupil jsem novej, spojil s účtem a měl v něm zase všechno. Což považuju za super.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    OXYMORON: a to fakt potrebujete cist 1 knihu na vic ruznych zarizenich? nebo jich mate tolik rozectenych?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KUBLAJ: Moje zkušenost je taková, že kniha musí být z jednoho zdroje. Cloudu Amazonu. Tedy : knihu nějak seženu či koupím, pošlu na kindle mail, za chvíli se mi objeví na Kindlu, ale i telefonu, tabletu či PC. Po kliknutí na knihu se stáhne a teprve potom je fyzicky uložena na zařízení. Pak synchronizace polohy v knize funguje. Jinak ta zažízení neví, čeho se chytit.
    Za tu dobu, co mám kindle, jsem přes kabel nenahrál ani jednu knihu - z důvodů, které uvádím.

Na internetu je spousta online konvertorů - převod PRC nebude problém.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Ale, když nad tim tak přemejšlim, tak si uvědomuju, že teď čtu Čapka, kterého jsem si zdarma stáhnul na mpl a z calibre ho odeslal na můj kindle mail a nesynchronizuje se mi. Může taky záležet na fomátu? Jelikož tahle kniha je ve formátu prc, se kterým jsem se ještě nesetkal.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Tak to bude ono. Díky.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUBLAJ: Nefunguje
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KUBLAJ: To co uvádíš je jeden z důvodů, proč si knížky do Kindle zásadně posílám na můj kindle email. Pak je mám v cloudu, vidím je na jiných zařízeních (tablet, PC), samy se do jiných zařízení stáhnou, synchronizuje se mi i poloha. Ale s tou je trochu potíž, takovej Moon reader na androidu synchronizuje přesně, Kindle ne, ale furt lepší, než nic.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    a funguje to napr, kdyz do ctecky si naleju knihu pres kabel a na mobil si to poslu send to kindle?
    RUM
    RUM --- ---
    KUBLAJ: mě už se stalo, že mi to resetovalo stav čtení na stranu 1 na tom samém zařízení... naštěstí jsem tu knihu zrovna četl, tak jsem si to pamatoval...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUBLAJ: Fungujou treba i na Palmknihach, jen musis vyplnit spravne maily.
    Jak to jde u ostatnich prodejcu nevim.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Prosim jak je to se synchronizaci stavu cteni (kam jsem az docel danou knihu), mezi jednotlivymi zarizenimi? Z mych pozorovani mi prijde, ze to funguje pouze u knih koupenych na Amazonu.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    XAJA: vsechno dobre dopadlo. dekuju!
    XAJA
    XAJA --- ---
    MOMENT: tak nejaku ich citaciu aplikaciu tam zaregistrovanu mat musis. ale je jedno, co to je, ci priamo kindle, alebo nejaka kindle citacka pre android ci kindle pre pc.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    XAJA: Tyjo, amazon poskytuje opravdu hodně možností. Díky! Nicméně je mezi mnou a downloadem další překážka:

bez kindlu to nestahnu?
    RUM
    RUM --- ---
    Ale nevím jestli se zařízení spomaluje i bez zvýrazňovani textu... Spíš je to na dedukce, že je to tím... Ve čtečce mám jen asi 30 knih
    RUM
    RUM --- ---
    Je tu ještě někdo komu se spomaluje paperwhite 3 a posledním fw když hodně zvýrazňuje text? Vždycky tak 3 dny to šlape téměř bleskurychle a pak se prodleva začne plíživě zhoršovat a teprve reset zařízení to uvede do původního stavu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam