• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JVMLOK: Jen pro upřesnění - jde ti o text to speech nebo audio knihy ?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JVMLOK: Kindle Oasis je skvělá volba, pokud člověku nevadí jeho cena. K předčítání se nemohu vyjádřit, nikdy jsem to nepoužil, zkoušel jsem to na tabletu a vadilo mi, že mi to vnucuje nějaký tempo a já rád často zvolním a zamyslím nad tím, co čtu :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JVMLOK: premyslim nad koupi, mam docela knihovnu na kindle, kterou zatim pristupuju pres win/mobilni aplikace, ale cteni na tabletovym LCD neni tak pohodlny jak bych chtel. Audioknihy by byly zajimavej bonus. ale zatim jsem se ectecku nepouzival tak nevim podle ceho vybirat a na co davat pozor. Resp, kterej Kindle je fajn a proc :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OXYMORON: Kterej bys doporucoval? Koukal jsem ze nektere Kidle dokazou cist i audioknihy (Oasis)?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MA747: zajímavé...kdybych neměl Kindle Voyage, se kterým jsem spokojený, tak do toho asi jdu... :-)
    MA747
    MA747 --- ---
    Amazon představil novou verzi e-čtečky Kindle Oasis. Hlavní novinkou je možné měnit si podsvícení v tom smyslu, že je možné nastavovat různou „teplost“ bílé barvy. Lze se tak dostat od čistě bílé až k nažloutlé. Cena nové čtečky startuje na 249,99 dolaru (8 GB), 32GB model pak vyjde na 279,99 dolaru. Stroj jde do prodeje 24. července.
    https://blog.aboutamazon.com/devices/read-anywhere-with-the-all-new-kindle-oasis via (Lupa)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FIN: Případně Calibří knihovnu rovnou umístit do adresáře, který se synchronizuje do cloudu (například Dropbox). Mám takto uloženou knihovnu v iCloudu, takže ji mám dostupnou z mobilu odkudkoliv a v případě potřeby i z prohlížeče.
    FIN
    FIN --- ---
    OXYMORON: další metodou zálohování, kromě zmíněného posílání do amazoního cloudu, je prostě čas od času surově zkopírovat calibří knihovnu, kterou systém (windows) automaticky vytváří v dokumentech, jako bunch všech adresářů na externí hadr či flash. u jiného compu prostě nainstaluješ calibre, naleješ do prázdného adresáře a je to.
    FIN
    FIN --- ---
    SCHRAPNEL: v drtivé většině (moje osobní zkušenost je cca 3 k titulů / 3 roky) konvertuje calibre epuby na mobi bez problémů. pak už je na každém, zda bude něco posílat přes cloud nebo ládovat přes kabel z compu (možnost 1 u ne zcela legálních kusů ofc rozumem nelze doporučit - asi nemají čas kontrolovat masu jednotlivců, na druhé straně bych nechtěl být případem, na který by se přišlo, že:-)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KAZATELL: Tak jsem kecal. Ono to je jinde. http://kindlebox.herokuapp.com/?redirect=true
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KAZATELL: Bojím se, že ne. Adresa kindlebox.me na který to běželo už neexistuje.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Nevíte jestli ještě funguje kondlebox? Tam se dal snadno převádět i ePub
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OXYMORON: to jsem pouzival taky ale pak to přestalo fungovat tak jsem přešel na kindle.fivefilters.org
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    E2E4: Já používám SendToKindle od Klip.me (plugin do Chromu), ale tuším že i sám Amazon má na to něco podobnýho pro všechny platformy. Ten plugin totiž docela dobře simplifikuje tu stránku, aby se to na Kindle dobře četlo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OXYMORON: taky je dobrý že pro Kindle si uděláš bookmarklet v liště záložek a když na něj klikneš stránka se ti pošle do Kindle. a to jak na desktopu tak na mobilu.

s ostatníma cteckama bys nejspíš potřeboval vlastní infrastrukturu / server.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SCHRAPNEL: Jasně. S registrací na amazonu získáš Kindlí email. Cokoliv na ten mail pošleš, se ti automaticky přes whispersync přenese do čtečky. Amazon dokonce provede konverzi do MOBI/AZW(3) z několika běžných formátů. Nevím proč, ale ePub nekonvertuje, přitom to pro něj nemůže být problém. Má to tu výhodu, že všechny knihy máš v cloudu - pokud ztratíš čtečku jako já, zaregistruješ si novou a pokračuješ tam, kde jsi skončil :-) Já osobně jsem si přes kabel do Kindlu nenahrál nic, to dělám až s Pocketbookem. V cloudu máš samozřejmě i ty knihy koupené na Amazonu - mívají akce, kdy lze dobrou koupit knihu za babku (1-5$). Třeba souhrnné dílo nějakého autora za dolar. Navíc - pokud máš na mobilním zařízení nebo PC aplikaci Kindle, můžeš číst i tam a sdílet pozice v knihách (např. pokračovat ve čtení na mobilu v čekárně). Jedinou slabinou Kindlu je PDF. Jiný čtečky umí PDF reflow, Kindle ne. Ale - pokud si PDF pošleš na kindle mailem a v subjektu uvedeš CONVERT, provede konverzi a reflow, velmi solidně. Platí pro textový PDF, nikoliv scanovaný obrázky (stránky).
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    SCHRAPNEL: muzes mit i sve, jen jsou zarazene mezi "docs" (dokumenty) a ne mezi "books". Nicmene v pohode se da stahovat na vice zarizeni toho cloudu, funguje tam sync pozice atp.
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    OXYMORON: Tak možno budem využívať aj ekosystém Amazonu. Môžem mať aj vlastné knihy v cloudu? Alebo len tie, ktoré cez Amazon zakúpim?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SCHRAPNEL: Chápu. Ke Kindlu - pokud máš zájem využívat ekosystém Amazonu, sdílet polohu čtení mezi zařízeními, mít knihy v cloudu - tak je Kindle super volba, já sám ho mám. Pokud máš spoustu knížek v ePubu, stačí ti nahrát si knížky přes kabel nebo na TF a žádnej ekosystém kolem čtečky nepotřebuješ, je podle mne lepší volba Pocketbook. Ten mám taky, inkpad 740. Nemusíš nic konvertovat, tak čtečka je lehoučká, má velmi dobrej displej, je to hezkej kus HW.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    SCHRAPNEL: z 99% nebudes mit s konverzi problemy.
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    OXYMORON: Vymenil som stary iPad mini za obyč a je na mňa ťažký. Tŕpnu mi ruky keď z neho čítam.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SCHRAPNEL: Proč jsi se rozhodl Kindle ?
    SCHRAPNEL
    SCHRAPNEL --- ---
    Ahoj, zvažujem kúpu Kindle. Doteraz som na všteko používal iPad. Mám plnú knižnicu, ehm, ePub kníh (ofc legálne zaobstaraných). Ako je na tom teraz tá calibre appka? Prekonvertuje to akože fakt dobre alebo sú s tým problémy? Naposledy som o Kindle zavadli asi pred 5r, odvredy to ide mimo mňa tak sa neorientujem. Ďakujem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam