SCHRAPNEL: Jasně. S registrací na amazonu získáš Kindlí email. Cokoliv na ten mail pošleš, se ti automaticky přes whispersync přenese do čtečky. Amazon dokonce provede konverzi do MOBI/AZW(3) z několika běžných formátů. Nevím proč, ale ePub nekonvertuje, přitom to pro něj nemůže být problém. Má to tu výhodu, že všechny knihy máš v cloudu - pokud ztratíš čtečku jako já, zaregistruješ si novou a pokračuješ tam, kde jsi skončil :-) Já osobně jsem si přes kabel do Kindlu nenahrál nic, to dělám až s Pocketbookem. V cloudu máš samozřejmě i ty knihy koupené na Amazonu - mívají akce, kdy lze dobrou koupit knihu za babku (1-5$). Třeba souhrnné dílo nějakého autora za dolar. Navíc - pokud máš na mobilním zařízení nebo PC aplikaci Kindle, můžeš číst i tam a sdílet pozice v knihách (např. pokračovat ve čtení na mobilu v čekárně). Jedinou slabinou Kindlu je PDF. Jiný čtečky umí PDF reflow, Kindle ne. Ale - pokud si PDF pošleš na kindle mailem a v subjektu uvedeš CONVERT, provede konverzi a reflow, velmi solidně. Platí pro textový PDF, nikoliv scanovaný obrázky (stránky).