• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    FRUITS: ahoj, zkus sem vlozit fotku, takhle z popisu se to tezko odhaduje.
    Ale zda o tom prodavajici vedel ci nevedel ti muze odpovedet pouze majitel..:)
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Zdravím,
    koupil jsem si včera z druhé ruky přes bazar nový kindle Paperwhite 2, za 1800,-. Včetně pěkně čerstvého pouzdra, Kindl vypadá hodně nový bez známek používání, dstal jsem k tomu origo kabel a návod.

Akorát teď když jsem ho druhý den otevřel, koukám že je tam přes displej od shora dolů asi cm od pravého konce obrazovky jedná hodně tenká čárka, tak na pixel.
    Tušíte, co to může znamenat? Je možné, že Kindle byl vadný a bude se barva roztékat, a že o tom prodávající věděl, nebo to je spíš uplná náhoda. Neboto zmizí?
    Díky za rady.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    ERGOSUM: Znám, nepomohlo. Nápovědu k rozpoznání struktury i dalším funkcím u převodu jsem studovala důkladně. Nakonec jsem to ručně opravila v editoru v epubu a z něj si vygenerovala mobi.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JULIANNE: Při převodu tam je "rozpoznání struktury" a další volby.
    Případně se na to podívej v editoru.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    JULIANNE: Ještě doplním, že zdrojový soubor edituji v LibreOffice a celé to běží pod Fedorou. Zkusila jsem i na starém počítači s Win7, žádná změna.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Máte někdo zkušenost s tím, že Calibre při konverzi html (nebo rtf, odt - zkoušela jsem to vše) vytváří chapter break nejen před nadpisem (styl heading 1, 2), ale i po něm? Ve výsledku to pak dělá -chapter break- *Název kapitoly* -chapter break- *autor*. Nemůžu nikde dohledat, co s tím.

(A před jednotlivými kapitolami ještě přidává 1., 2., apod. Ve zdroji to není.)
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    No, našel jsem nějakej italskej convertor online, a ten to měl za chvilku převedený z pdf do mobi. A funguje to se všim všudy.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    MTHU:
    pouzil jsem to v dobe, kdy se automaticky ukladaly vsechny preposilane dokumenty, je fakt, ze od doby kdy jsem toto vypnul jsem tam nebyl..
    MTHU
    MTHU --- ---
    VLASTIS: Ten už je outdated, ne? Ten byl potřeba když bylo to rozhraní Amazonu naprosto spartánský a muselo se mazat po jednom. Teď už na webu mají i tlačítko Select All ....
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    WITTGENSTEIN: ahoj, omouvam se za neodpoved
    Zkousel jsem to googlit , ale uz jsem to nedohledal.

Ale co si pamatuji:
    šlo o script do rozšíření grease monkey, který umožnil pro smazani vybrat všechny položky
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: to Ti povim presne: v Kindle je najdes
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    WITTGENSTEIN: Nezbývá než vyzkoušet.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OXYMORON: Otázka je, jak to bude s těmi entery na konci řádků.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JAKUBATORUS: Když si PDF pošleš do Kindlu emailem s 'convert' v předmětu mailu, Jef Bezos ti to zkonvertuje. Pokud to není obrázkovej (skenovanej) PDF.
    MTHU
    MTHU --- ---
    U Calibre se musí explicitně zapnout při konverzi z PDF heuristika na od-zalamování řádků. Plus se hodí ovládat regulární výrazy a pomocí search&replace vyhodit např. opakující se zápatí s číslem stránky. Ale jak bylo řečeno, spíš to nechceš dělat. Rozhodně to za tebe žádný soft neudělá perfektně na první dobrou.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JAKUBATORUS: ...asi takhle: delat cokoliv (konverze do cehokoliv) ze zdrojem jenz je PDF je totalni zhuverilost... a ver ze to nejsou plane reci - s konverzi PDF mam hodne letite zkusenosti (tam kde to kdysi proste jinat neslo - puvodni nakladatelske tiskove predlohy/sazby atd...) PDF je FAKT silenej format na ebooky! brrrr... :O))

prevadej z neceho jineho nez z PDF! vzdyt prakticky veskere ebooky se delaji originalne u ebookaru jako doc(x) nebo odt ... a prodavane ebooky jsou z 99% vzdy mobi a epub, jen ve velike mensine jsou pdf...
    tak v cem je problem?

pokud FAKT nesezenes ebooky jinak nez PDF (bacha musej bejt textove a ne skeny/obrazky tzv skenbooky!) zkus jako konverzni tools pouzite nejprve Word verze 2013 a novejsi... ty uz umeji otevirat PDF a prekovertovat do docx a to uz pak snadno v calibre prevedes do mobi...
    ... nic jednodussiho urcite nenajdes... (pokud chces alespon slusnou ne-li vybornou kvalitu - super kvalitu ale ani u toho Worda necekej... hlavne u PDF s nejaou divnou znakovou sadou a pismem co neni unicode...)
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    Může mi někdo prozradit, proč mi calibre vždycky zbastlí mobi formát (z pdfka) zakončením řádků? Konvertoval jsem online a bez problémů... K čemu ten program primárně slouží, když tohle offline nedává...? Zkoušel jsem různá nastavení a nic...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: mel si tam urcite nejake piratske veci a Amazon Velky Bratr ti to zablokoval! Pirate jeden!

dobre ti tak! :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Kdyby vám vytuhnul Kindle a zůstal viset na startovací obrazovce, tak jsem našel zajímavý nápad, jak ho dostat do továrního nastavení.
    This worked for me:
    Assuming that you have a PC.
    1) Create a blank file in Notepad titled DO_FACTORY_RESTORE
    Remove the .txt extension from the file you created in File Explorer
    2) Connect the Kindle to your computer using a USB cable.
    3) Copy the file you created into the root directory (don't put into any folder) of your Kindle.
    Do a reset of the Kindle by holding down on the power button (20 secs, not the short restart) till the Kindle restarts. It should (fingers crossed) perform a factory reset.
    Mně to nezabralo, nepovedlo se připojit Kindle jako disk, takže to bude jiná závada. Ale třeba někomu to pomůže.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VLASTIS: Kde se dá takový script sehnat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam