• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    OKO1: Asi bych ti poradil jit minimalne do modelu H2O - ty HW tlacitka jsou super a rozliseni displeje je taky famozni. Ja jsem dal prednost uz vetsimu modelu Forma.
    OKO1
    OKO1 --- ---
    ARIAEL: díky za tip, podívám se. Jasně, vím, že jsou Kindle s podsvícením - právě se rozohoduji mezi PB a New Kindle, případně Paperwhite 4
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    OKO1: Jsou i kindle s podsvicenim. A ano, pocketbook je proste pomaly - asi vseobecne. A pokud chces neco co umi formaty a pritom je rychly, tak se podivej treba na Kobo.
    Ja mel uz 3 kindly, 1 PB touch HD a ted mam Kobo - a z tech vsech je Kobo jednoznacne nejlepsi ctecka. Ale urcite neni z nich nejlevnejsi...
    KURE
    KURE --- ---
    já musím zbaběle přiznat, že po dlouhých letech čtení na einku, jsem teď v 99% na koupelnovým tabletu a na mobilu v případě že mám někde prostoj.
    používám teda infrastrukturu a apku kindle. můj paperwhite leží někde v šuplíku a už má asi chudák úplně mrtvou baterku.
    OKO1
    OKO1 --- ---
    mám snad 10 let Kindle a chtěl bych pořídit novou čtečku s podsvícením a zajímám se i o Pocketbook Touch Lux 5. Podle videorecenze, co jsem viděl, mě zaujala pomalost Pocketbooku, reakce mi přišli oproti Kindlu fakt pomalé..jakou máte v tomto směru zkušenost? Nejvíc se mi u Pocketbooku libí větší podpora formátů. Ale taky by mě zajímalo, jak je na tom s prací s poznámkami a se zvýrazňováním a případným exportem do služeb jako Readwise nebo Clippings.io. Díky za zkušenosti.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ALEXIS: Jasně no, jinak jedeš na šířku přes půlené stránky nebo nějaký zoom, podle toho jak to má ta čtečka vyřešené, ale ve většině případů je to PDF prostě dělané na A4. Desetipalcová čtečka by se mi docela líbila na čtení comicsů, až teda ještě trochu pokročí technologie aby to na tom trochu nějak vypadalo...a až to bude mít nějaké propojení s Comixology nebo podobnou službou...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    NEVILL: Lidi, pro které je priorita pdf mají 10+ palcový tablet, jinak je to pain na jakékoliv čtečce.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FIN: Souhlas, pro mě taky PDF žádná priorita není, ale jsou lidi pro které to je důležité tak proto jsem to zmiňoval, kdyby náhodou.
    FIN
    FIN --- ---
    NEVILL: na druhou stranu, PDF jako formát je prostě *zlo* a poučený jedinec se mu vyhýbá. kdybych měl volit a ve sporu byl argument "tahle věc dává líp PDF" a "kindle jinak...", v podstatě bych to PDF odmávl coby irelevantní - ale připouštím, že to je hodně osobní preference.
    FIN
    FIN --- ---
    TACHIKOMA: ne, amazon české knihy neprodává. to je ti ale jedno, tebe zajímá, zda čeští prodejci už (konečně) prodávají knihy i ve formátech, které fungují na kindlu: ano, většinou prodávají (mobi, prc atd.). v zásaděe je to asi takto: pokud čteš jen česky a amazon nepotřebuješ, je to šumák, zda kindle či něco jiného. pokud čteš nebo budeš hodně číst cizojazyčnou literaturu a amazon potřebovat budeš, prostě chceš ten kindle, no.

8 GB je těžce v pohodě. většinou i 4 GB je těžce v pohodě. Pakliže nejsi magor a nenosím standardně čtečku, kde máš naráz x set knih (nosím, mám, kindle se pak skutečně zpomalí - ale to je specifický případ).

OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    Ja ztratil kindla 3 vloni, po asi 8 letech, poridil jsem pro zmenu Pocketbook... neco ma vyreseno lepe, neco proste jinak, neco mne stve.
    Kindlik mel, aspon ten muj, skutecne potiz kdyz jsem do nej nacpal spoustu knih, jel pomalu, vsechno. Neumel adresarovou strukturu, to umi PB pekne, mnozstvi jej nezdrzuje. Formaty jsou na PB luxus, myslim, ze letos jsem uz nic nemusel pripravovat (ale myslim ze jsem nepotreboval zadne pdf, jen na zacatku jsem par lehce zkusil).
    Kindlik sel zahleslovat, u PB jsem to nejak nenasel. Cloud, synchronizaci, neresim.
    U kindlika jsem mel obal s integrovanou lampickou, to bylo dobry. Podsviceny displej je v tomto ale asi lepsi. Nutnost pouzivat dotykovy displej mne spise stve, hw tlacitka na boku byly lepsi. Kindlik byl sice vetsi, PB se fakt vleze do kapsy, ale slo ho zapnuteho uchopit bezpecne, ci spise neskodne... PB ma minimalni ramecek, takze se, kdyz jej chci jen prenest, casto dotknu displeje a sputim nejakou divnou akci namapovanou na dane misto.
    Kamaradka kindlarka PB po par minutach odlozila s tim, ze i novou ctecku vezme od Amazonu. No ale jako ctecka funguje, to je hlavni ;)
    8 giga by melo stacit i na spoustu velkych obrazkovych pdf, o rozumnych formatech ani nemluve.

..asi jsem mel potrebu se tu vypsat.. :o)
    LBW
    LBW --- ---
    HANELA: TACHIKOMA: Presne, ja ma Kindle 2019 a naprosta spokojenost. PDF si konvertuju pres onlineconverter.com a ceske e-knihy koukam, ze mam vetsinou z Alzy.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Ty jiné čtečky jsou myslím mnohem přívětivější pokud jde o podporu PDF. Jako ne že by to Kindle neuměl, ovšem je to znát že pro Amazon to rozhodně není žádná priorita a podle toho to taky vypadá.
    GALE
    GALE --- ---
    TACHIKOMA: Mám Kindle, ale Pocketbook bych klidně dala taky. České eshopy poskytují formáty na oboje. Opravdu ale potřebuješ podsvícený displej, jak doporučují ostatní.
    Ještě dodám, co umí Kindle, ale nejsem si jistá Pocketbookem. Když máš účet na Amazonu, dá se rozchodit fičura, že knihy se ti i s pozicí synchronizují přes cloud. Nainstaluješ si appku na mobil a můžeš číst na mobilu.
    A k té velké paměti. Na 8GB toho nahraješ opravdu hodně. Běžně mají kindlí knihy stovky kB až jednotky MB. Slyšela jsem ale o problému, že když je jich tam opravdu hodně, tak se zasekává. Promazání a restart pomůže. Nebála bych se jít i do 4GB verze, pokud bude nutné se rozhodnout.
    HANELA
    HANELA --- ---
    TACHIKOMA: to máš jednoduchý, ti, co mají Kindl, doporučí Kindl, a stejně tak PocketBook :)
    Po jiných bych se nekoukala. A hlavně to podsvícení.
    PocketBook vezme všechny formáty.
    Mám Kindla a dobrý.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    TACHIKOMA: Všechny eshopy prodávají standardně v Kindle formátu. Amazon ale na ČR sere, takže od tud kupuju jenom různý krátký věci v angličtině, který v ČR nevyšly. Každopádně 8GB imho bohatě stačí. Mám skoro 3 roky a dosud se problém s místem(cca 10 knih za rok). Každopádně ten aktivní podsvícenej displej je za mě ta nejzásadnější věc. Můžu si v klidu číst v noci aniž bych rušil manželku nějakou svítící lampičkou.
    TACHIKOMA
    TACHIKOMA --- ---
    Jsem nepolíben čtečkou, ale rád bych nějakou koupil. Procházím si eshopy, recenze, ale rád bych věděl váš názor na:
    1) Jak je to s dostupností českých ebooků pro Kindle? Má Kindle Books nějakou kategorii pro české knihy?
    2) 8 GB je na běžné čtení v pohodě nebo to za rok přestane stačit?
    3) https://www.czc.cz/amazon-new-kindle-2020-8gb-cerna-sponzorovana-verze/294841/produkt vs Paperwhite čtečky - je jediný rozdíl v aktivním displeji nebo ještě v něčem jiném?
    FIN
    FIN --- ---
    JUNGLER: jde udělat "kindlí manželství" - prostě si s druhou osobou s vlastním účtem sdílíte knihy. https://www.amazon.com/myh/households + pak můžete přidávat děti.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    JIRKA207: samozrejme, ptam se na doporuceni
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    DOBYTEK: Urcite si vyzkousel zagooglit?

Express servis
    https://www.express-service.eu/cs/servis-kindle

Info ALLservice
    http://allservice.cz/faqinfo.html

Servis čteček Amazon Kindle | Kniholog.cz
    http://www.kniholog.cz/servis-ctecek-amazon-kindle/