• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    LBW
    LBW --- ---
    HANELA: TACHIKOMA: Presne, ja ma Kindle 2019 a naprosta spokojenost. PDF si konvertuju pres onlineconverter.com a ceske e-knihy koukam, ze mam vetsinou z Alzy.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Ty jiné čtečky jsou myslím mnohem přívětivější pokud jde o podporu PDF. Jako ne že by to Kindle neuměl, ovšem je to znát že pro Amazon to rozhodně není žádná priorita a podle toho to taky vypadá.
    GALE
    GALE --- ---
    TACHIKOMA: Mám Kindle, ale Pocketbook bych klidně dala taky. České eshopy poskytují formáty na oboje. Opravdu ale potřebuješ podsvícený displej, jak doporučují ostatní.
    Ještě dodám, co umí Kindle, ale nejsem si jistá Pocketbookem. Když máš účet na Amazonu, dá se rozchodit fičura, že knihy se ti i s pozicí synchronizují přes cloud. Nainstaluješ si appku na mobil a můžeš číst na mobilu.
    A k té velké paměti. Na 8GB toho nahraješ opravdu hodně. Běžně mají kindlí knihy stovky kB až jednotky MB. Slyšela jsem ale o problému, že když je jich tam opravdu hodně, tak se zasekává. Promazání a restart pomůže. Nebála bych se jít i do 4GB verze, pokud bude nutné se rozhodnout.
    HANELA
    HANELA --- ---
    TACHIKOMA: to máš jednoduchý, ti, co mají Kindl, doporučí Kindl, a stejně tak PocketBook :)
    Po jiných bych se nekoukala. A hlavně to podsvícení.
    PocketBook vezme všechny formáty.
    Mám Kindla a dobrý.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    TACHIKOMA: Všechny eshopy prodávají standardně v Kindle formátu. Amazon ale na ČR sere, takže od tud kupuju jenom různý krátký věci v angličtině, který v ČR nevyšly. Každopádně 8GB imho bohatě stačí. Mám skoro 3 roky a dosud se problém s místem(cca 10 knih za rok). Každopádně ten aktivní podsvícenej displej je za mě ta nejzásadnější věc. Můžu si v klidu číst v noci aniž bych rušil manželku nějakou svítící lampičkou.
    TACHIKOMA
    TACHIKOMA --- ---
    Jsem nepolíben čtečkou, ale rád bych nějakou koupil. Procházím si eshopy, recenze, ale rád bych věděl váš názor na:
    1) Jak je to s dostupností českých ebooků pro Kindle? Má Kindle Books nějakou kategorii pro české knihy?
    2) 8 GB je na běžné čtení v pohodě nebo to za rok přestane stačit?
    3) https://www.czc.cz/amazon-new-kindle-2020-8gb-cerna-sponzorovana-verze/294841/produkt vs Paperwhite čtečky - je jediný rozdíl v aktivním displeji nebo ještě v něčem jiném?
    FIN
    FIN --- ---
    JUNGLER: jde udělat "kindlí manželství" - prostě si s druhou osobou s vlastním účtem sdílíte knihy. https://www.amazon.com/myh/households + pak můžete přidávat děti.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    JIRKA207: samozrejme, ptam se na doporuceni
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    DOBYTEK: Urcite si vyzkousel zagooglit?

Express servis
    https://www.express-service.eu/cs/servis-kindle

Info ALLservice
    http://allservice.cz/faqinfo.html

Servis čteček Amazon Kindle | Kniholog.cz
    http://www.kniholog.cz/servis-ctecek-amazon-kindle/
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Zkusim i tady, poradte pls, kde mi v Praze vymeni baterku v Kindle Paperwhite? Mam to trochu komplikovane se zarukou, Amazon na me kasle a dochazi mi papirove knihy...
    CASTER
    CASTER --- ---
    JUNGLER: pripoj svuj, bude to nejjednodussi
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    mám dotaz na amazon prostředí. Mám už poměrně dlouho paperwhite s tim, že tchýně si ho koupila taky a přihlásil jsem jí tam svůj učet aby mohla číst moje knihy. Teď jsem koupil další kindle manželce a řeším jestli jí mám založit její vlastní účet a nebo jí taky připojit ten můj. Ona sama vesměs nic kupovat nebude a vždycky mě řekne jakou knihu chce koupit. Má teda v takovém případě jí vlastní účet dělat? Jde tam pak nastavit nějaký rodinný sdílení knihoven? NEbo je to prostě zbytečnej vopruz a mám tam taky dát ten můj účet?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FRUITS: Pokud se ti s tim chce srat, tak na Aliexpressu se da koupit sada na vymenu - display + naradi... S korektnim naradim a postupem to neni nejak tezky
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FRUITS: Tak to ten displej je asi naprasklý. Mělo by to jít opravit, ale netuším na kolik by to tak přišlo...
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    NEVILL: Je to tam pořád i když to restartuju.
    Jako přijde mi divné, že se to objeví samo o sobě, i když to tam předtím nebylo. Bojim se že jsem s tím spíš nějak bouchnul. Pán se mnou komunikuje v pohodě tak nevypadá jako nějaký zloděj
    M
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FRUITS: Když to restartujteš, je to tam pořád?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FRUITS: TO muze byt i blby kontakt co se projevuje zatim jen nekdy... Ale v kazdem pripade je to na vymenu
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FRUITS: To je prasklej displej. Možná je to patrné až po zapnutí. Vrátil bych to.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    JIRKA207:
    WITTGENSTEIN: Já si to prostě včera odpoledne koupil od docela solidního pána, a čárka tam nebyla. Večer se tam ta čárka objevila tak nevím, jak ty displeje fungují. Je možné že jsem s tím nějak bouchnul a nevšimnul jsem si toho.
    Jen bych nerad kupoval něco co za pár chvil přestane fungovat
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam