• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    E2E4: hm, no parada... a do ceho pujdes? vcera jsem na to koukal a asi bych sel zase do PW (KPW 5 2021) uz jenom kvuli tem pouzdrum s magnetem ktery se dobre drzi jednou rukou a cteni vleze na boku je v pohode protoze z toho udelas pismeno V a jenom otacis, ted uz chybi jenom moznost otacet stranky ocima ;)

jinak co se vybavenosti tyce, pak moznost zmeny teplych barev (+automat), 6,8", 17diod, usb-c, waterproof a celkove mi prijde bez konkurecne (jenom za absenci hw tlacitek na otaceni bych nekdy vrazdil)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: a když jsem jim z Kindle napsal feedback že to je strašný tak mi to reklo "we are experiencing problems, try again later". :(

čas změnit značku čtečky
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ARXIE: tak nám Paperwhite 7 generace, firmware 5.14.2.

ach jo, Kindle 3 jsem měl jailbreaklej a měl tam změněnou konstantu, která určovala, jaká je minimální úroveň nabití, pod kterou se firmware neupdatuje aby se to při update nebricklo, když dojde baterie..
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    E2E4: rekl bych ze to melo prijit vsem co pouzivaji mail pro konverzi do kindla, tezko rict (mozna to zustalo nekde ve spamu), jinak ja mam taky starika KPW 6th Gen a fw se mi ustalil na v5.12.2.2 a popisovany problemy neeviduju.. mas vyssi verzi fw? abych se zacal tesit ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ARXIE: mne nic takoveho neprislo - mam Kindle paperwhite z roku 2015..

co ale prislo byl update firmware, takze nastaveni jasu je dementni (ve chvili kdy stahnu vrchni listu stylem jako se to dela na mobilu se text skryje za poloproustne ctverecky, takze to ztmavne) a uzivatelsky interface ma prilis mala pismena. :(
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FERRYH: Imho tohle je posrany marketingem a jejich snahou uplest z hovna bic...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ARIAEL: jo je to bordel! nejhorsi je, ze se na me ti chudaci uzivatele Kindla v mem okoli obracej a ocekavaj ze jim to jako ebookar a ajtak dokazu vysvetlit...
    no nedokazu! ... :O)) jsem jeste zmatenejsi nez oni... :))
    a to prave tim, ze vim trosku vic - a tim jsem jeste vic zmatenej... ;O(
    nechapu tehle krok...
    to to neslo proste pridat epub na seznam podporovanejch a CTENEJCH formatu? a smytec... ne, to se muselo to co mozna nejvic zamlzit... idioti
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FERRYH: Spis to jen tak bude vic vypadat, ale uplne to zavrit nemuzou - spis veci jako USB atd to nebudou otevrene nabizet...

Ale ted? Je to jen obrovsky bordel v komunikaci nejspis naprosto minoritni veci, co chteji prezentovat jako VELKOU :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ARIAEL: no ale konvertovalo to epub vzdycky, ne? co vim nemelo to sepubem nikdy problem ba naopak... epub byl asi enjlepsi format pro konverze pres send to kondle...
    takze co se meni?
    ...a kdyz teda appka(rozumim jako ten cteci SW ve stroji), tak pak proc by se nemohl posilat ten epub primo do ctecky?

ono se to nejak spis vic a vic MATE nez objasnuje...

...s kamosem jsme se shodli ze Amazon spis chysta nejake zmeny a la "nakousnutej jabkac" - jako ze uz nepujde jinak posilat neco do stroje, nez pres "send to kindle" atd... a tahle zmena s mobi a epubem je startovaci soucasti te "sluzby", proste aby velkej sefik A. mel vse pod kontrolou a nejdrive dava trosku cukru a bice -- a USB by bylo pozdeji prece zbytecne - maximalne tak na nabijeni... :O))
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FERRYH: nebude, mluvi jen o sluzbe na konverzi formatu (bude umet konverzi epub na proprietarni kindle format) a o tom, ze jejich appka bude umet cist epub.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ...priznam se ze tomu moc nerozumim - a to hned v nekolika bodech.
    Mohlo byt mi to bejt lhostejne (ctu na pocketbooku), ale mam dost pratel v okoli, co Kindle maji a casto po me nejakej ten ebook chteji... a tak se to trosku tyka i me :O)
    "Send to Kindle" me vlastne vubec nezajima... to je uz vec pak toho uzivatele Kindle, ovsem zajima me:

1. bude ted teda Kindle cist i .epub - a ostatni zde uvedene formaty: MUXX: nebo ne? ... Teda jako primo kindle-strojek (a predpokladam, ze po nejakem update FW?)... a lze teda ten epub a dalsi ty uvadene, podporovane formaty posilat pres USB primo do Kindlu a tam pak cist?
    2. a naopak .mobi - pak primo ctecka Kindle cist uz nebude? - to se mi zda skoro nemozne, aby Amazon zavedl do provozu - i kdyz on uz si Amazon dovolil ledacos... :O)
    ...pak je tam jeste par nejasnosti, ale uz navazanych na tuhle zakladni nejasnost... to kdyztak pozdeji, at to tu zbytecne nezas**u... :O)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    tak uz to prislo offiko cestou

Thank you for using the Send to Kindle service to send personal documents to your Kindle library. We wanted to let you know that starting August 2022, you'll no longer be able to send MOBI (.mobi, .azw) files to your library. Any MOBI files already in your Kindle library will not be affected by this change.

MOBI is an older file format and won't support the newest Kindle features for documents. Any existing MOBI files you want to read with our most up-to-date features for documents will need to be re-sent in a compatible file format.

Also, compatible formats now include EPUB (.epub), which you can send to your library using your Send to Kindle email address. We'll also be adding EPUB support to the free Kindle app for iOS and Android devices and the Send to Kindle desktop app for PC and Mac.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Díky, zkusím to. Ptal jsem se, protože na mobi a AZW (do kterých to whispersync konvertoval) nebylo možný použít uživatelský fonty. Takže spousta lidí to radši zkonvertovala někde bokem a nahrála kabelem.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: "Amazon is going to allow you to send ePub files to your Kindle via the Send to Kindle function, and it should then convert the ePub into a KF8 file."
    Nemám čas to vyzkoušet, take cituju https://www.theverge.com/2022/5/2/23053408/amazon-epub-kindle-ereader-file-format-kf8
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Do jakýho formátu to konvertuje ? Mobi, AZW nebo AZW3 ?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NEVILL: Ten titulek je zkreslujici, clanek zmateny.
    Podstata je, ze si muzes poslat mailem do Kindle ePub. Funguje to, zkousel jsem to.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Čtečky Kindle budou podporovat formát ePUB a zahodí MOBI. Ale jsou v tom otazníky – Živě.cz
    https://m.zive.cz/clanky/ctecky-kindle-budou-podporovat-format-epub-ale-zahodi-mobi-ale-jsou-v-tom-otazniky/sc-3-a-216260/
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ROMI: Neni studeny, jestli mi jako rozumis
    ROMI
    ROMI --- ---
    JYRKA: jak teply svetlo? :) jdu googlit :D
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    TEEPEK: Teply svetlo vseobecne je super fajn na cteni vecer... Nejlepe s detektorem okolniho svetla atd, at si muze jas a teplotu svetla nastavit sam...
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    TEEPEK: Nestojí. Partnerka ho má a vydrží ani ne polovinu času nabitý než můj předposlední PW.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam