• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PULKA
    PULKA --- ---
    FIELDMAN: Aha! Zajímavý. Je to dobrý? Mám paperwhite 3, takže možná by se to k ježíšku vlezlo.

BTW - netestovala jsem (nemám aktuálně platnou vlastní průkazku), ale vypadá to, že s nimi má nějakou družbu MLP https://www.mlp.cz/cz/o-knihovne/sluzby/e-zdroje/bookport/
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    PULKA: Pořídil jsem si kvůli tomu jejich...

Bookport – On-line knihovna pro každého | Bookport
    https://www.bookport.cz/na-ctecce
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    na Kindlu asi bez sance... je to konkurecni k Amazon projektum online knihovny... a Kindle jsou a budou uzavrena platforma...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PULKA: moc o tom nevim... ale ono to funguje na smartfonech, ne? takze android? no pak je sance... uz je dost ctecek s androidem jako OS.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Máte někdo zkušenosti se službou Bookport? Je nějaká šance to dostat na čtečku? Zatím mi to tak nepřijde - ale třeba je tam nějaký trik...
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    HANELA: Ja vzdy natahnu knihu pres cloud, kdyz jsem pripojeny a jak ji mam v kindlu, tak jdu zpatky do flight mode a reklamy zadne, obcas se zmeni na home screenu neco noveho, coz beru jako tu reklamu. Ale ze by na me skakaly reklamy behem cteni knihy, to taky ne.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ERGOSUM: fair, objednal sem nakonec kobo clara 2e, ktera je i do vany.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MARASAN: To umí převážná většina ne Kindle čteček.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Koukam, ze Kobo porad dela eReader, libi se mi Kobo Clara HD - mate nekdo zkusenost?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    mam Kobo Glo HD, stara ctecka, ktera funguje velice snadno jako USB mass-storage. Normalne si do ni nakopiruju .epub soubory a ctecka je nacte a muzu cist, naprosto bez problemu. Chci ted kupovat jako darek ctecku a nevim, jak jsou vazany na shopy, co treba amazon kindle (NoAds varianta):

https://www.amazon.de/-/en/Kindle-Paperwhite-8GB-adjustable-temperature/dp/B08N36XNTT/

v Q&A sekci jsou oboje odpovedi. Nemam to pro sebe, takze konverze v Calibre je prekazka.
    SUK
    SUK --- ---
    Hola! Vcera vecer jsem zjistil, ze se mi po skoro 9 letech odporoucel jeden z nejuzasnejsich kousku hardwaru, co jsem kdy mel, tj Kindle 5. Skromnej tip je driver displaye, neb ostatni se zda, ze funguje OK.

No nicmene, cim ho dnes nahradit? Nabidka v prislusnych kategoriich na eshopech je vyrazne vetsi, ale vesmes mi to vse pripada stejny :) Diky za tipy
    MTHU
    MTHU --- ---
    Amazon's Kindle Scribe is a $339 e-reader you can write on | Engadget
    https://www.engadget.com/kindle-scribe-announced-161233669.html
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    OXYMORON: tlacika jsou evegreen, nebudu zastirat jak moc mi chybi (mam jeste KP3 s klavesnici.. fukncni, v supliku:) ale uz jsem si tak zvykl na drzeni KPW ze ten format nechci opustit (Oasis jsem drzel v ruce a proste jsem zvyklej na KPw format a jeho drzeni); KPW5 chci hlavne kvuli moznosti tepleho svetla
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Me by bohate stacila uprava FW na Oasis, aby byl vyply dotek obrazovky ve chvili, kdy otevru knihu a fungovala jen tlacitka...
    Tak jsem zvedavej, zda se toho nekdy doziju :-/
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ARXIE: Taky jsem začínal na PW2 bez tlačítek - ale na Oasis jsem si na tlačtka velmi rychle zvyknul :-) bylo by super, kdyby přišli s novou verzí nějaký prémiová čtečky - buď jako upgrade existující, nebo zcela nový koncept. I když se mi PW5 líbí, asi do toho nepůjdu. Ale za tu cenu to je bomba.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    FERRYH: jak psal OXYMORON nize - mam to stejne a KPW2 jeste sice slouzi, ale na KPW5 se uz vylozene tesim =)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ARXIE: kolik ti amazonaci platej za reklamu? :))
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    Kindle Paperwhite 5 zlevnil. Parádní čtečku e-knih teď koupíte jen za 2900 Kč – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/nejlevnejsi-amazon-kindle-paperwhite-5/sc-3-a-218218/default.aspx
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Zajímavý je, že i když už mi prošlo rukama asi 14 eInk čteček různejch značek a typů a 8 jich stále mám :-) Kindle je pořád můj favorit, Oasis je nej. Boox má Android, neskutečný možnosti konfigurace, velmi dobrý zpracování a je rychlej, Kobo Libra a Sage je taky super, Sony PRS byla úžasná - ale je to passé, Nook je taky docela OK, i ten C-tech Lexis II ( což je vlastně starej rebrandovanej Onyx Boox Darwin) je dobrá čtečka, v Evropě neznámý čínský značky jako Hanvon, Supernote, iFlytek, Xiaomi, Boyue a pod. se hodně snaží - Kindle je pro mne pořád srdcovka. Jednoduchost, rychlost, spolehlivost. Žádný zbytečný kurdrlinky.
    Pocketbook jsem schválně neuvedl - koupil jsem si tu novou Eru, první dojem, vzhled a konstrukce hodně dobrý, po přečtení 5-ti knížek hodně smíšený pocity.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    FERRYH: Je to přesně jak uvádíš. Rozšířil se jen počet formátů, který je možný konvertovat whispersuncem (posláním mailem). Doručuje se AZW3, což je super. Mobi Kindle pochopitelně umí dál, ale epub se číst nenaučil, nebylo by jednoduchy do do firmware doimplementovat. Asi. Mobi si můžeš posílat mailem pochopitelně dál ale nevím, jestli se konverze provede implicitně, nebo jestli bude třeba do subjectu mailu napsat magický slovíčko convert. Vyzkouším a dám vědět.

Ale trvalo to.
    ADM
    ADM --- ---
    OXYMORON: a co to tedy dorucuje po konverzi, kdyz ne .mobi? epub nakopirovany pres kabel neprecte, takze by me zajimalo do ceho to konvertuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam