• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DELVIT: Tak ty knihy se dají poslat z Amazonu pokud jsou tam koupené, nebo třeba z Alzy nebo z Palmknih, se to pošle na adresu Kindle účtu a pak se to stáhne přes WiFi.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    NEVILL: jak to myslíš?

ARXIE: zkusím zjistit, já se fyzicky dostanu k tomu zařízení až ob týden.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DELVIT: A co když si tam ty knížky pošle?
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    DELVIT: nesetkal... ty ebooky maji jaky format? pokud .mobi/azw pak bych je zkusil prevest pomoci Calibre do .epub a nahrat je zpet do KPW11

pokud to nezabere tak restart a pak uz jenom reset.. ale pokud vidi jenom neco, tak to spis vypada na problem se zobrazenim konkretnich formatu/ebooku
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    DELVIT: obojí je paperwhite.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Mám otázku ke kindle. Mám kamaráda co si koupil Kindle 11. generace a neobjevují se mu na ní staré knížky z Kindle 6. generace, které si koupil. Podpora je k ničemu. Nesetkal se s tím někdo?
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    SICKBOY4000: Asi jsem byl cely rok hodny, tak mi Jezuch nadelil Kindle Paperwhite 5, verze s reklamou. Ale delam to stejne jako s predchozim Kindlem Paperwhite 3, ze si poslu knihu mailem na Kindle e-mail (pri registraci noveho Kindlu mi Amazon vygeneroval novy e-mail v domene Kindle.com), jdu s Kindlem na wi-fi online, stahnou se mi nove knihy a zpatky do airplane mode a zadne reklamy na me nevyskakuji.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    15 let s Kindlem. První verze byla srandovní, ale udělala díru do světa – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/15-let-s-kindlem-prvni-verze-byla-srandovni-ale-udelala-diru-do-sveta/sc-3-a-219385/default.aspx
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ADM: Pokud máš Kindle, zkus si to do něj poslat mailem a do subjectu napiš "convert". Některý PDF Amazon převede skvěle. V některých mi to dokonce i odstranilo header/footer :-) ale v jiných ne, ale za pokus to stojí.
    ADM
    ADM --- ---
    JYRKA: bohuzel mam jen libreoffice, z pdf mam save/export jen do html, ktery stejne nefunguje.

pokud to neco dokaze zkonvertovat pdf tak, ze zdetekuje cisla stranek strukturovane jako footer nebo page number, tak je to vyreseny, ja spis zacinam mit dojem, ze to mozny neni, vzhledem k limitum tomu formatu
    (viz co k tomu pise calibre na v odstavci "Some limitations of PDF input are:") https://manual.calibre-ebook.com/conversion.html
    cemuz odpovida, ze v meziformatu (xhtml) se kterym calibre pracuje, je to cislo stranek normalne v html paragraph tagu
    zrejme to budou umet nejaky vic komercnejsi nastroje

FIELDMAN: ta mi nezafungovala nikdy na cisla stranek v pdf (doted jsem to spise ignoroval, ale uz me to sere), ale jo, s tim konkretnim regularnim vyrazem to pujde
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    ADM: V Calibre je na konverzi nastavitelná heuristika. Když si s tím pohraješ, je schopno to dokonce odsazovat odstavce.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADM: Vyzkousel jsi Word? Z PDF udelas docx a ten Calibre prevede solidne.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ...jinak lepsi konverze PDF na neco "textovejsiho" umi nastroje od Abbyy, at uz Abbyy pdf transformer nebo Abbyy Finereader (primarne na OCR ze skenu...ale nove v nem je uz i obsazenej ten pdf transformer).
    A mozna to je i ta nejjednodussi cesta na poradnou konverzi PDF ... takove veci jako detekci zahlavi a zapati a zaskrtnuti pri exportu to pak vynechat, uz zvlada Abbyy hodne desitek let a relativne bez problemu... ;O) o jinych vecech ani nemluve...
    ...ale vim, ze to asi nebude pro bezneho uzivatele easy tools --- a ze asi ten muj pohled na vec je proste jen pohledem letiteho a zkuseneho ebookare pro ktereho Abbyy je dennodenni chlebicek :O)) a mam ho uz v maliku...
    no zaexperimentuj... :O))
    ADM
    ADM --- ---
    FERRYH: jj, zkusim zapatrat timhle smerem editaci primo toho pdf. zkousel jsem to zatim pres editaci meziformatu, podle manualu calibre tam ma byt search&replace (v nastaveni konverze nebo v edit booku) ktery umi regularni vyrazy, po konverzi do ebooku jsem jej zkousel v calibre editovat al nasel jsem jen find&replace a ten je nebere
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    v plne verzi adobe acrobat jde udelat libovolnej orez strany a teda asi i bezproblemove ty cisla stranek orezat... jde, podle mne, take zrusit nejak zapati a zahlavi, pokud je pdf textovej... ale to jsem nikdy nemusel delat a tak nevim... a asi ten orez by byl nejrychlejsi...
    a kdyz to umi Acrobat tak to nejspis umi i spousta jinych, na pdf specializovanych, tools... zapatrej...
    ADM
    ADM --- ---
    calibre, konverze pdf to mobi:
    chapu, ze to nikdy nebude dokonaly, ale to vazne neni mozny nejak z pdf odstranit (pred) konverzi alespon ty cisla stranek? 60 stranek mazat rucne v editoru, na to fakt nemam
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    PULKA: Funguje to. Mam ji měsíc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PULKA: neuzaviral bych se - bejt tebou - i jinejm cteckam s androidem ... co vim z testu (a od pratel pak i prakticke zkusenosti), tak velice slusnou ctecku je znacka ONYX BOOX
    a pokud vim, tak i ona pracuje s androidem ... a da se tam rozbehnout i e-knihovna od palmknihy(ceske knihovny)...
    pozeptej se nekde u distributoru tehle ctecky jak to vypada s podporou toho Booportu... :O))
    Co treba tady?
    eBook čtečky | Specializovaný e-shop s kvalitními čtečkami elektronických knih (Kindle, PocketBook, apod.) a příslušenstvím.
    http://www.ebook-ctecky.cz/ctecky?page=1&ma=28
    ...maji tam peknej popis jak rozbehat ty knihovnicke SW na ten ONYX ... takze se asi hloubeji timto zabejvaj? nevim, jen tipuji... zkus to, za zkousku nic nedas...
    PULKA
    PULKA --- ---
    FIELDMAN: Aha! Zajímavý. Je to dobrý? Mám paperwhite 3, takže možná by se to k ježíšku vlezlo.

BTW - netestovala jsem (nemám aktuálně platnou vlastní průkazku), ale vypadá to, že s nimi má nějakou družbu MLP https://www.mlp.cz/cz/o-knihovne/sluzby/e-zdroje/bookport/
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    PULKA: Pořídil jsem si kvůli tomu jejich...

Bookport – On-line knihovna pro každého | Bookport
    https://www.bookport.cz/na-ctecce
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    na Kindlu asi bez sance... je to konkurecni k Amazon projektum online knihovny... a Kindle jsou a budou uzavrena platforma...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam