• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    KEJML
    KEJML --- ---
    OXYMORON: Kobo umí vypnout dotyk jen z části. Dá se vypnout otáčení stránek klikáním na display, ale zůstává pořád otevření menu klikem do horní a spodní části a také otáčením tažením prstem ze strany na stranu
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JIRKA207: Nebylo. Čtečky Kobo splňují co požaduješ vyjma vypnutí dotyku.
    Takže jedinou variantou by mohl být např. Pocketbook Era - ale pokud jsi zvyklý na Kindle Oasis, tak pravděpodobně nebudeš úplně spokojený.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    WITTGENSTEIN: No - prý se jedná o zastaralý formát, viz.
    The MOBI File is Dead: Long Live the EPUB
    https://kindlepreneur.com/mobi-is-dead/

Ale je to velmi kuriózní situace, kdy ekosystém podporuje pouze jediný ebook formát (ePUB), který ale nepodporují jeho čtečky. Konzistence, které jsem si u Amazonu tolik cenil, je v sakrech.

Teď zpětně si uvědomuju, že Amazon u MOBI před lety zakázal použití uživatelského fontu, bylo možné použít jen ty zabudované. Možná ten formát byl Amazonem odsouzen k nebytí už delší dobu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OXYMORON: A ví se, proč vlastně? Teď jsem to zkusil hledat na netu, ale důvodu pro tuhle změnu jsem se nedobral. Proč mobi a azw3 ne, ale ePUB ano?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    OXYMORON: Diky, a neco bez Androidu by bylo prosim?;)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JIRKA207: Onyx Boox Page
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JIRKA207: Mobi ani AZW3 si nepošleš. Bohužel.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Jeste to zkusim jinak, znate nekdo prosim ctecku co by tohle splnila?
    - e-ink
    - usb-c
    - epub
    - hw tlacitka na listovani
    - moznost pri cteni knihy vypnout touchscreen, abych mohl drzet knizku i za displej + a abych tu funkci nemusel stale dokola aktivovat jako na Oasis 2?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    OXYMORON: Hele a to ani nekonvertujou kdyz to posles e-mailem? Driv to preci konverovali, ne?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JYRKA: :)))
    (A ta hrůza, že to tam strkám blbě a zmrvím si konektory...)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: tak zásun mikro USB se vždy povede na třetí pokus. To není tak složité :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JIRKA207: Ano, to je přesně ta jedna vychytávka, kterou bych potřeboval. Nemuset vždycky složitě zkoumat, jak zasounout micro USB kabel.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    V tom byznysu se točí hrozně málo peněz, prodeje jsou ve srovnání s jinou - obdobnou elektronikou velmi nízké. Do inovací ve čtečkách investují jen čínské firmy a v dohledné době obsadí většinu trhu.
    Amazon byl dlouho tahounem ve vývoji čteček a jejich ekosystém byl nejlepší a nejpromyšlenější. Poslední dobou ale ustrnuli v mrtvém bodě, prakticky nic nevyvíjí a dělají naprosto nepochopitelné kroky - např. odříznutí formátu MOBI, který čtečky stále podporují, ale není možné jej poslat do čtečky pomocí whispersync. Takže pokud člověk někde sežene knihu jen v MOBI, musí ji překonvertovat do ePUB aby si ji mohl poslat nebo použít kabel. Ještě divnější je ale to, že není možné si tímto způsobem poslat ani jejich preferovaný formát - tedy AZW3. Logika toho celého řešení se Amazonu nějak rozpadá. Je mi to líto, ale až mi zdegraduje akumulátor v Oasis, nebudu mít možnost si koupit nějaký lepší a modernější ekvivalent od Amazonu a zůstanu jen na Booxu (s nainstalovanou aplikací Kindle, abych mohl číst knihy s Amazoním DRM, kterých mám nakoupeno hafo).
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Ja bych chtel Oasis 4 s usb-c. Ale zatim to vypada, ze radu Oasis zarizli uplne 🙄
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Já mám Kindle Voyage už nějakých devět let, stále funguje skvěle. Si kolikrát říkám že bych si už mohl pořídit nějakou novější čtečku, ale Paperwhite nemá tlačítka a Oasis se mi zase nelíbí designem a je zbytečně velký. Třeba časem přijdou s něčím co mě osloví...
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ARIAEL: Měl jsem s PB podobnou zkušenost s Inkpadem 3 i Erou.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Jo a tohle jsem nasel v mailu se supportem: "když zavřu pouzdro a čtečka se uspí, tak po otevření se dějí dost podivné věci. Písmo má změněnou velikost (musí se přenastavovat zpět), nebo se text posune mimo obrazovku a musím několikrát posunout strany dozadu a dopředu pomocí tlačítek aby se vše srovnalo (protože dotykové ovládání tehdy nefunguje)."
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    E2E4: No ja mel Pocketbook 631 HD2 - a sralo me tam tolik veci, ze jsem ho za 3 mesice prodal... Hlavne to, jak to bylo hrozne pomaly. Dost chyb v software, nektere knizky mi nesli korektne zobrazit atd...A support fut jen "opravime to v pristi verzi"...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    mně na Kindle, nějaký Paperwhite snad 6. generace (předtím keyboard 3. generace byl super, bohužel jsem si skripl displej, štvalo, jak blbě funguje to zasílání (co pošlete a vymazete na Kindle se vám tam znovu posle, jediná možnost je smazat to někde na webu Amazonu - ale max po peti, nelze vše najednou, jasné dá se to celé vypnout ale ve chvíli kdy tam máte naposilano 1000 dokumentů a chcete to promazat už je pozdě, taky že zrušili mobi formát, že od nějaké doby každé poslání se musí potvrdit klukem na mail), že jsem si vždycky prestrankoval zpátky, že při nastavení jasu se displej vysrafuje takže není vidět jak to vypadá. a že změnili firmware na mobilní paradigma se stahováním listy dolů a zmenšili font v seznamu knih (takže to bez brejli nepřečtu) a přidali reklamy (resp stránky s odkazy na jejich e-shop). že to člověk musí držet jak prase kost aby si furt neprestrankovaval.. jejich suport je tragédie, lidský roboti.

pocketbook má všechno tohle v pořádku, dokonce autorizace adres ze kterých se posílá je z uživatelského hlediska lepší a má hw tlačítka na stránkování ergonomicky uspořádána. jediné co měl horší je font, to jsem vyřešil nahráním fontu bookerly z Kindle a vlastně ještě že neumí natvrdo zarovnat doleva (prý přidají do nového firmware). suport mailem reaguje hned a inteligentne.

thanks for coming to my ted talk.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    OTVIRAK: Taková škoda!
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    ..tyhle "problemy" se starym kindlikem jsem vyresil... kdyz jsem ho nechal ve vlaku : (
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam