• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Ja bych chtel Oasis 4 s usb-c. Ale zatim to vypada, ze radu Oasis zarizli uplne 🙄
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Já mám Kindle Voyage už nějakých devět let, stále funguje skvěle. Si kolikrát říkám že bych si už mohl pořídit nějakou novější čtečku, ale Paperwhite nemá tlačítka a Oasis se mi zase nelíbí designem a je zbytečně velký. Třeba časem přijdou s něčím co mě osloví...
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ARIAEL: Měl jsem s PB podobnou zkušenost s Inkpadem 3 i Erou.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Jo a tohle jsem nasel v mailu se supportem: "když zavřu pouzdro a čtečka se uspí, tak po otevření se dějí dost podivné věci. Písmo má změněnou velikost (musí se přenastavovat zpět), nebo se text posune mimo obrazovku a musím několikrát posunout strany dozadu a dopředu pomocí tlačítek aby se vše srovnalo (protože dotykové ovládání tehdy nefunguje)."
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    E2E4: No ja mel Pocketbook 631 HD2 - a sralo me tam tolik veci, ze jsem ho za 3 mesice prodal... Hlavne to, jak to bylo hrozne pomaly. Dost chyb v software, nektere knizky mi nesli korektne zobrazit atd...A support fut jen "opravime to v pristi verzi"...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    mně na Kindle, nějaký Paperwhite snad 6. generace (předtím keyboard 3. generace byl super, bohužel jsem si skripl displej, štvalo, jak blbě funguje to zasílání (co pošlete a vymazete na Kindle se vám tam znovu posle, jediná možnost je smazat to někde na webu Amazonu - ale max po peti, nelze vše najednou, jasné dá se to celé vypnout ale ve chvíli kdy tam máte naposilano 1000 dokumentů a chcete to promazat už je pozdě, taky že zrušili mobi formát, že od nějaké doby každé poslání se musí potvrdit klukem na mail), že jsem si vždycky prestrankoval zpátky, že při nastavení jasu se displej vysrafuje takže není vidět jak to vypadá. a že změnili firmware na mobilní paradigma se stahováním listy dolů a zmenšili font v seznamu knih (takže to bez brejli nepřečtu) a přidali reklamy (resp stránky s odkazy na jejich e-shop). že to člověk musí držet jak prase kost aby si furt neprestrankovaval.. jejich suport je tragédie, lidský roboti.

pocketbook má všechno tohle v pořádku, dokonce autorizace adres ze kterých se posílá je z uživatelského hlediska lepší a má hw tlačítka na stránkování ergonomicky uspořádána. jediné co měl horší je font, to jsem vyřešil nahráním fontu bookerly z Kindle a vlastně ještě že neumí natvrdo zarovnat doleva (prý přidají do nového firmware). suport mailem reaguje hned a inteligentne.

thanks for coming to my ted talk.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    OTVIRAK: Taková škoda!
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    ..tyhle "problemy" se starym kindlikem jsem vyresil... kdyz jsem ho nechal ve vlaku : (
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MEANKITTY11: taky mam kindle jeste ze stredoveku a porad funguje
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    tak zasílání do Kindle už funguje.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MEMNON666: MAR_TINA: mám nenasvícenej kindle asi z roku 2013 a pw o pár let mladší. jedinej zaznamenanej problém byla ztráta původních kablíků.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    MAR_TINA: já mám PB color lux a jsem až překvapen co vydrží, teď naposledy, ač není voděodolná, přežila když na ní kolemjdoucí dítě prevrhlo plnej kelímek vody, už jsem byl v naději že můžu vybírat ale zdá se že žije dál :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MEMNON666: pouzdro mám druhé, čtečku taky snad přes 10 let. Matka moje stejně.
    Koupíš to jednou a čteš a čteš a čteš.

Před pár lety jsem řešila, že mi přijde Kindle paperwhite stářím pomalá, pomalekší než dřív (občas listuju nazpátek apod.). No, otestování pár nových jiných ukázalo, že jsem mnohem pomalejší.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    MEANKITTY11: koukám nás odsouzených s nesmrtelným zařízením je povícero, destileta čtečka a zatím to vypadá že první se rozpadne pouzdro
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    taky tým kindle. mám dva, oba super starý a ani jeden nechcípne a nechcípne, abych mohla modernizovat park, aniž bych se cítila jako vyhazovač peněz :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MAR_TINA: Že jo...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WITTGENSTEIN: a nejpříjemnější
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    WITTGENSTEIN: No jasně že je proto si mohou dovolit co si dovolují.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OXYMORON: Mně se to taky stalo, ale říkal jsem si, že asi něco dělám blbě. Reset nepomohl, tak jsem si to natáhl do kindlu přes USB.
    Oasis je stažená z prodeje, tak snad přijde Amazon s nějakou novinkou, už by to chtělo novou generaci.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Šlo jen o výpadek stahování nových knih, či knih z knihovny uživatele do Kindle zařízení. Když jsem to zkoušel, už to fungovalo. Stáhnout si zakoupenou knihu ( (nebo knihu z knihovny) na PC bylo možné bez problému, stejně jako si ji nahrát např. kabelem, jak to stejně většina lidí dělá.
    Ergo kladívko - pokud člověk nepoužívá whispersync nebo send to kindle, ani nepoznal, že se něco děje.
    Já bych si naopak přál, aby Amazon přišel s novou generací Oasis. Na beletrii to je z mého pohledu bezkonkurenčně nejlepší zařízení, co jsem kdy měl (a mám).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam