• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    JYRKA: tak to je mi líto.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MEANKITTY11: ten náš taky jede, jen bohužel někomu jinému - žena ho zapomněla v letadle :)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    já furt nic. oba starožitný kindly jedou a jedou.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    nj,co už

JYRKA
    JYRKA --- ---
    ERGOSUM: Ano, třeba já :)))

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Vžd když čtu, co Amazon vyvádí, mám škodolibou radost. :-)
    Ale lidé jsou nepoučitelní :-(
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    OXYMORON: ...
    takze co vim tak po mesici stale plati - cituji z clanku:
    Uživatelé vidí tuto zprávu pouze u knih přenesených přes USB nebo knih doručených e-mailem. Nevztahuje se na knihy zakoupené od Amazonu ani na e-knihy přenesené přes Send to Kindle. (FerryH: sic! to je ale trapna nahoda!)

Zástupce Amazon Kindle sdělil Good e-Reader: „Náš technický tým je si tohoto problému vědom a pracuje na jeho řešení.“
    ...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Potkal jste se nekdo v posledni dobe s tihle?
    ASIN

popis ze zahranici, kde se s tim uz potkali:

https://blog.the-ebook-reader.com/2025/09/19/bypass-invalid-asin-error-on-kindles/
    ...Kindle při pokusu o otevření určitých elektronických knih zobrazují chybu „Neplatný ASIN“, což znemožňuje jejich otevření...

totalne absurdni je, ze to dela u ceskych knizek v nahodnem vyberu, ktere 100% nemaji zadne DRM nebo tak neco... a jsou prekonvertovane z epub nebo docx (at uz do mobi nebo azw3) a vlozene do Kindla pres USB port
    ----
    zkoumame to ted v praci s kamosem, co ma relativne noveho Kindla a je z toho fakt nestasnej... hodne otravna zalezitost!!
    A jak zname Amazon, tak se nepohrne nejak moc rychle tu chybu napravit (jestli vubec), kdyz se to netyka knih u nej nakoupenych... 🙄
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    FYI: Jen upozorním, na Amazonu probíhá "Prime Day Deal". Na některé produkty z Kindle rodiny sleva caa 40%. Scribe model 2022 je teď v bratru za 5500kč. Je tam podmínka předpltného ,ale asi je to řešitelné.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    to vypada na dodelavajici pametovou kartu vevnitr stroje ... tohle mi delaval PocketBook vzdy nez karta odmitla zapsat cokoliv uz navzdy a musel jsem ji vymenit... coz teda u PB neni neni nijak snadne (karta vymenit jde snadno, ale pak tam nahravat ten system je prisernej op*c)
    jestli jde menit karta u kindla netusim...
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SPIKE411: Případně hard reset (factory reset) přes Settings a pak znovu nahrát knihy.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SPIKE411: Zkus to držet opravdu dlouho. Třeba minutu, i déle.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Meh
    Začal mi zničehonic zamrzat stařičký Kindle 3.
    Nereaguje na žádné klávesy/tlačítka. Typicky po nějaké době se zrestartuje, ale po startu může být klidně zase hned zamrzlý (už v seznamu knih), nebo tam chybí veškeré knihy (vše nahrané přes Calibre). Někdy se ale chytne a chvíli funguje, akorát si třeba nepamatuje úplně poslední pozici v rozečtené knize, je o pár stránek zpátky, jako by nedokázal uložit poslední stav.
    Dlouhé držení tlačítka Power ho k restartu nedonutí.
    Na Wi-Fi ani Amazon účet připojený není.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    E2E4: ano, jako grafik a člověk se zkušenosti s písmy taky používám a doporučuju Bookerly, je dobré si nastavit i správné řádkování.
    WODEWICK
    WODEWICK --- ---
    VECTOR: Caecilia LT Condensed
    ¯\_(ツ)_/¯
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    E2E4: Jo, to je taky můj oblíbený font.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VECTOR: používám ten font z kindle, tuším se jmenuje bookerly. dá se stáhnout ttf. je nejlíp čitelný bez brýlí z těch mnoha co jsem zkoušel
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    VECTOR: Charis SIL / Charis SIL modified larger
    Charis SIL - Google Fonts
    https://fonts.google.com/specimen/Charis+SIL
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Kdyz jsme u tech fontu, jake pouzivate (a pripadne jake nastaveni k tomu)? Ja ted zakotvil na chvili u Newsreader, 1 bold, 4 velikost, ale mam pocit, ze tucne veci a nadpisy kapitol jsou proste moc velke, coz je problem pokud cte clovek nejaky magazin...
    Newsreader - Google Fonts
    https://fonts.google.com/specimen/Newsreader
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam