Díky moc vám všem.
Zatím jsem zkusila zkonvertovat pomocí tohoto
HANELA: text dlouhý 164 stran, který jsem získala prostým zkopírováním přednášek (hodně blbě formátovaný text, plus tabulky, schémata a obrázky) do wordu a konverzí do mobi a přenosem přes calibre. Ve čtečce lze číst perfektně a dělat poznámky, všechny české znaky jsou ok. V původním textu byla spousta druhů a velikostí písma, zprasené nadpisy a popisy a odrážky a to všechno je teď dcoela ok. Obrázky nic moc, ale kdo by čekal, že strukturu šedého kamene uvidí na kindlu. :) Schémata a tabulky by chtěly, abych ten text ve wordu předtím pěkně upravila měla je akorát od kraje ke kraji a ne dvě vedle sebe. S dvěma objekty vedle sebe (obrázek a graf třeba) jakože ve dvou sloupcích si to neporadí, ten víc napravo není vidět, to budu muset předělat.
To možná příště buď udělám ručně (ne, neudělám :D) nebo si konečně vezmu na pomoc Clauda a nechám ho ty texty připravit. Předpokládám, že v příštích týdnech budu převádět desítky studijních materiálů o počtu tisíců stran, takže nebudu užívat nic pomalého, pracného a příliš placeného.
Možná si pro čtení částí, kde jsou klíčové obrázky a schémata, vezmu tablet.
Teď ještě aplikaci, která to převede na audio a přečte mi to v autě, abych se učila za jízdy, stačí bez obrázků :D