• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    nj,co už

JYRKA
    JYRKA --- ---
    ERGOSUM: Ano, třeba já :)))

FERRYH
    FERRYH --- ---
    Potkal jste se nekdo v posledni dobe s tihle?
    ASIN

popis ze zahranici, kde se s tim uz potkali:

https://blog.the-ebook-reader.com/2025/09/19/bypass-invalid-asin-error-on-kindles/
    ...Kindle při pokusu o otevření určitých elektronických knih zobrazují chybu „Neplatný ASIN“, což znemožňuje jejich otevření...

totalne absurdni je, ze to dela u ceskych knizek v nahodnem vyberu, ktere 100% nemaji zadne DRM nebo tak neco... a jsou prekonvertovane z epub nebo docx (at uz do mobi nebo azw3) a vlozene do Kindla pres USB port
    ----
    zkoumame to ted v praci s kamosem, co ma relativne noveho Kindla a je z toho fakt nestasnej... hodne otravna zalezitost!!
    A jak zname Amazon, tak se nepohrne nejak moc rychle tu chybu napravit (jestli vubec), kdyz se to netyka knih u nej nakoupenych... 🙄
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Další informace zkušenosti po jaibreaku
    Dobrou zprávou je, že pokud není spuštěný KOReader:
    • normálně funguje obchod, lze kupovat knihy
    • funguje whispersync → lze si posílat knhy mailem (ale to, co si pošlete, KOReader nepřečtete)
    Jinými slovy, Kindle funguje jako předtím.

V knihovně přibude titul s názvem KUAL (Kindle unified aplication launcher). Otevřením titulu získáte možnost spustit KOReader

Jak vypadá obrazovka KOReaderu (možnosti základní konfigurace vzhledu ukážu níže)¨
    Všimněte si subtilní horní lišty - na malém prostoru tohu umí zobrazit hodně. A také té spodní - je bohatě konfigurovatelná, umí zobrazít as 15 různých parametrů (číslo stránky v dokumentu i kapitole, totéž procenta, také odhadovaný uplynulý a zbývající čas, baterii, BT, WiFi .... Je možné zobrazit vše najednou, nebo dokytem na lištu info měnit)

Možnosti konfigurace pomocí dolní lišty jsou opravdu velmi bohaté. Velmi dobře zvládá zobrazení ve sloupcích, velmi nadstandardní je i možnost nastavení vzhledu fontu - pokud si člověk pohraje s kontrastem a tloušťkou, výsledek je skvělý - sytá tmavá a jasně ohraničená černá.

Možnosti horní nabídky jsou tak obsáhlé, že se zaměřím jen na integraci s Calibre.
    Líbí se mi možnost konfigurace akcí na dlouhý či krátký stisk v rozích čtečky - nastavil jsem si tak přepínání nočního a deního režimu, vypnutí a zapnutí podsvícení. Jednomu dotyku je možné přiřadit více akcí, což může být velmi užitečné. Oněch akcí je několik desítek.

Omlouvám se za macatej post, bude-li zájem, mohu později postnout další zkušenosti.
    MA747
    MA747 --- ---
    It's Time to Jailbreak Your Kindle.
    https://www.youtube.com/watch?v=Qtk7ERwlIAk
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Tohle je pro někoho docela nemilá zpráva...

MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    jak sem pořád lezu a povídám o těch starých kindlech, tak tady je ten starší. koupila sem ho někdy v r. 2013, co je to za model se nepamatuju.

LBW
    LBW --- ---
    Vlevo jsem prihlasen do Amazonu, vpravo ne. Co mi unika?

OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SRNECEK: Já na PDF používám tohle. I když tablet je určitě super, e-ink bude vždycky na čtení lepší. Deset palců je na PDF ideální.
    Onyx Boox Note Air

FRUITS
    FRUITS --- ---
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WTF???

DRAGON
    DRAGON --- ---
    zrovn to sem jdu napsat: kdybyste nekdo potreboval nejaky nahradni dil na paperwhite, tak tusim ze krome displaye mohu pomoct, baterka, cover, top layer..

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    JIRKA207: Netají, poslat Kindle z Německa / UK stále nelze.

EGON_BONDY
    EGON_BONDY --- ---
    Prodám/vyměním tohle kvalitní pouzdro na Kiindle 3.

E2E4
    E2E4 --- ---
    Nemate nekdo Kindle 3 (dnes zvane Kindle keyboard) na prodej?

Proste tenhle:

uz me ten touschreen stve.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    RUM
    RUM --- ---
    ale u toho kindlu, co je teď ve slevě mi to teda píše, že ne-e

OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KACHITA: Já mám na Kindle PW2 tyhle slovníky - ten anglicko-českej jsem si tam nahrál sám, ty tři výkladový už na dvojce byly, jsou zpracovány skvěle, viz. obrázky. Nabízí to i vyhledání na Wikipedii. Na PW3 to je stejný, pokud ti nejde o prachy, šel bych do PW3, ale rozdíl proti PW2 je nevelký, máme obě doma.

WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Stalo se vám někdy, že by displej Kindlu vypadal takhle? Fotka je věrná, ta písmenka jsou hrozně kostrbatá; za bronze je horní index s odkazem na poznámku pod čarou, ovšem skoro neviditelný. (Refresh po stránce s tím nic nenadělá.)
    Opravit to předpokládám nejde...

MOMENT
    MOMENT --- ---
    XAJA: Tyjo, amazon poskytuje opravdu hodně možností. Díky! Nicméně je mezi mnou a downloadem další překážka:

bez kindlu to nestahnu?
    XAJA
    XAJA --- ---
    MOMENT: your acount - manage your content and devices - your content - actions (rozklikni tie tri bodky v druhom stlpci)

ORBIT
    ORBIT --- ---
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DSMID: Čtenáři objevili, jak na to...

SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    prosim pomoc, co mam delat, tohle se stalo ted vecer milackovi, normalne jsem ho mela v supliku jako jindy ted ho vyndam a ono tohle, ja bez nej umru :(
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Zdravím. Stal se mi takový ... nehezká věc (viz obr.). Má cenu se snažit o opravu či výměnu displeje? Čerstvě po záruce. Příčinu netuším, Kindle ničím nepolit ani neupadl, prostě jsem jednoho dne otevřel pouzdro a ejhle. V dotčené oblasti se nepřekresluje.

XAJA
    XAJA --- ---
    LAFLY: keď si označíš knihu a zvolíš "převést knihu", vyber "vzhled a chování" a pohraj sa s kódovaním. tuto:

AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    pořídila jsem si nakonec Paperwhite na českém webu, abych využila delší záruku, a jsem z něj opravdu nadšená, nevím proč jsem se toho bála :D měla jsem nějaký zkreslený dojem o tom dotykovém ovládání, teď to úplně žeru, a co je ještě lepší, když už tak už, vrazila jsem peníze do obalu co mi přišel nejlepší a z toho skáču až ke stropu radostí, jak se s tím cestuje a obědvá! :))

MINER
    MINER --- ---
    MINER: pro představu o jaké míře duchařiny mluvím:
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    jinak na youtube je ukazka narocnosti vymeny

How to Replace Your Kindle III Battery - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=NxKqr3t35HM

pokud mas neco cim to rozkousknes , tak staci ta levnejsi verze bez replacement kitu
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Hezká reklama na Kindle:
    Amazon MOther's Day Commercial - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=MK8Lr_HL3eY

(mimo jiné) ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam