• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KYTIGALERIE FOTEK tvůrců a milovníků analogové fotografie*
    Vítejte v auditku věnující se výstupům z Vašich analogových fotoaparátů bez ohledu na věk, místo původu a formátu Vašeho foťáku, včetně nehynoucích debat a zdrcujících kritik.

Postujte a diskutujte nad Vašimi fotkami, které jste jakýmkoliv způsobem dostali na film (barevný, černobílý, středoformátový, kinofilmový. krosnuty, pullnuty, pushe, profi nebo z drogerky - prostě bez hranic).

Teoretickou část o analogové fotografii tu už máme:

[ ANALOGOVY foto klub... aneb bez digitalu jde fsechno hur :-) ]

[ Skenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu) ]

[ lomografie - analogova lo-fi fotografie. stare fotaky, neostre fotky, multiexpozice, prosle filmy, vineta ]

[ Zvláštní obrázky, vlastni analogové omyly* ]

[ 6*6...středoformátová a větší fotografie ► přátelé flexaretek ◄ ]

[ 8mm / 16mm/ 35mm FILMY / PROMITAČKY / KAMERY a vše kolem ]

[ B&W :: filmy :: vyvojky :: zvetsovani :: lesteni.) atd. ]

[ černobílá fotografie ]

[ DÁLKOMĚRY - KLUB MAJITELŮ FOTOAPARÁTŮ - KTERÉ MAJÍ DUŠI ]

[ PHOTOGRAPHY || vlastni tvorba uzivatelu nyxu ]

[ polaroid a instantni fotografie ]

[ Holga ]

, pojďme se tedy v této galerii podělit o Vaše díla, které nesednou (nebo nemáte odvahy) do jinych diskuzi, a vyslechnout komentáře ostatnich uživatelů!

Můžete - nemusíte - k fotce připojit i fotoaparát a značku filmu.

Světlo všem!
    rozbalit záhlaví
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    SUNY: až nafotim tak pošlu .) už to plánuju roky...
    LUKY
    LUKY --- ---
    SUNY: Ja si ani neprivydelavam. Proste jen pro radost.

kdysi jsem si to vyfotil, ale uz davno to neni aktualni.
    https://lh3.googleusercontent.com/-zk0ZtPHxP9s/S1up1s1RS-I/AAAAAAAAFeY/xQRkLGVlTK0/s640/22012010.jpg
    SUNY
    SUNY --- ---
    pánové díky moc za vysvětlení :) Možná by to ještě chtělo fotodokumentaci! :) a vy se focením živíte?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SUNY: tak, ono se to tak nejak nahromadi... :) a k cemu
    no napriklad dve identicka OM-1 tela - v jednom mam permanetne 400 focenou a pushovanou na 1600 a do druheho zakladam film podle chuti.
    Vivitar UWS / Holga 120N / CMI 35 / pinhole - jsou zas aparaty, ktere maji nejaky svuj specificky efekt.
    a pak je u me treba zbytek aparatu (canonet, podvodni Canon WP-1, Kodak Brownie Hawkeye flash, Bell and Howell electric eye, olympus XA3, Corina... coz jsou fotoaparaty ktere jsem dostal darem, vymenou za jine nebo zdedil po rodicich, prarodicich a tak). S temi, s vyjimkou Canoneta, WP-1 a XA3 (kteremu bohuzel uz odesla zaverka), moc nefotim a stoji mi v praci na vystavce.

k tomu tedy jeste Yashica 12, toho casu v oprave, kdyz je chut na stredoformat.

krom toho clovek posbira sam nekolik digitalu, ktere se ale nevyplati uz prodavat a slouzi spis jako zaloha.
    LUKY
    LUKY --- ---
    SUNY: U digitalu to je jedno, ale stare fotoaparaty jsou krasne stroje a jak clovek ziska jeden, tak musi mit dalsi a dalsi :)
    SUNY
    SUNY --- ---
    asi hloupá otázka, ale na co 20 foťáků?:) chápu 2,3...ale 20?:) a všechny používáte?
    HYPNOGEN
    HYPNOGEN --- ---
    vždycky přemýšlím, co je vlastně lepší (fotoetičtější nebo jak to říct).. zda to, že kopu přístrojů doma hromadí nějaký mladý typ, který tím čas od času protáhne nějaký film, ale zase ty stroje tahá různě na hory, pouště, k moři atd... čímž je svým způsoběm dost opotřebovává. nebo když je syslí doma nějaký starší geek (jakože sběratel) kdesi v poličce, který na ně vůbec nefotí, jen ho uspokojuje je mít, hromadit, leštit... fakt je, že foťáky takhle konzervuje v parádním stavu pro jakési příští generace.. (kdy stříbro bude možná tak drahé, že do nich nic nepůjde nabít)...
    kdybych šel do extrému, tak bych možná musel znárodňovat (ve prospěch mladých talentů) lejky páprdům, co ja mají na krku místo zlaté kety, občas sice dají nějaký cvak, ale ten stojí za psí štěk...
    KYTI
    KYTI --- ---
    LUKAS87: ja vim, jak jsi to myslel, defaultni vyklad vety zvladam, i kdyz je patek.)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Jak se pocita kdyz mate dve stejny tela na ruzny filmy?:) omkem mi proslo tak 200 filmu, canonetem do 50 a z ostatnich pouzivanych je to pod tricet. Klesa to exponencialne :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KYTI: já to myslel tak, že mi ten zbytek leží ve skříni.
    KYTI
    KYTI --- ---
    LUKAS87: ja taky fotim jen jednim z 90% (slr a 50kou), ono viceryma najednou mi to jeste moc nejde, i kdyz mam 4 oci, porad mam jen jeden ukazovak na prave ruce.)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KYTI: já. mám 3 foťáky (nikon f3, exaktu vx-1000 a pentacon six tl) a fotím jednim (nikonem).
    KYTI
    KYTI --- ---
    SUNY: taky jich mam asi priblizne tolik:) spis kdo tech dvacet fotaku doma nema, je lepsi otazka:)
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    SUNY: ja to taky cca po patnáctém kousku vzdal to počítání, ale mě se to zatím vleze do jedné skříně (v dalších dvou mám věci na zvětšování ;-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SUNY: nevim no, taky mam pres 20ku stroju, ty starsi pekny kousky vystaveny v praci, taky od lca (ktery teda nefoti) po yashica 12... :)
    SUNY
    SUNY --- ---
    BURYAN1: parádní foto! A 20 přístrojů? :) to na to máte vlastní pokoj, ne? :))
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    Vlastní zde někdo Leicu,Hasselblad,Bessu či Rolley?
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    Zdravím rozumné lidi,kteří vědí že pouze analogem se dá pořídít kvalitní fotografie.Přídávám fotku pořízenou v pivnici u Krále Jiřího (Mamiya ze2).Jinak jsem fanda analogu.Vlastním zhruba 20 přístrojů Od loma lc-a až po Yashicu D.

MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SUNY: posta
    SUNY
    SUNY --- ---
    MURHAAYA: jak to myslíš? Že to člověka neuživí?
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    SUNY: prave ze vsechno pratele. Ja sem driv fotil za prachy, byl to fajn privydelek pri studiich, ale tim zpusobem bych to dlouho vest nedokazal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam