• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KYTIGALERIE FOTEK tvůrců a milovníků analogové fotografie*
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    KYTI: Myslel jsem ten fotoklub :))
    KYTI
    KYTI --- ---
    LUCCASH: tak to netusim, jake vylety mas na mysli, my jezdime silecia, tlamicka, rinat a ja. Jestli myslis, ze jsme postarsi lidi, tak to potesi :)
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    KYTI: Otázka kdo tam chodí žejo. Já myslím že je to plné těch starších fotografů kterým u nás děláme fotky a nejsem si jistej že bych to ve zdraví ustál. Ale možná se pletu. :))
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    mno a nechcete dovalit do Olomouce a zliskat se tam toho 11tyho? .)
    KYTI
    KYTI --- ---
    LUCCASH: I tvuj plan zni dobre, staci rict kdy, a my (sly, ja, rinat) dojdeme.
    KYTI
    KYTI --- ---
    LUCCASH: Prvomajovy na Palave je klasika, ten se podnika kazdej rok. Na muj vkus se mi zda, ze tam vic lijeme, nez fotime, kazdopadne akce plati a presouva se jen v pripade zemetreseni :)
    Jinak pivo v Brne muzeme taky podniknout, a tudle jsem zjistila, ze ve Flexaretu je dokonce fotoklub.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    to mi pripomina, ja budu mit 11.4. vernisaz v Olomouci u Tenza v kavarne Stredni format.

https://www.facebook.com/events/674971405878705/
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    Co říkáte po čase zase na nějakej srázek? Domluvil bych atoš, případně i nějaké to vyvolávaní by neměl být problém a teda hlavně hospodu. :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    RESOLUT: hmm, neznam ani jedno. Ale jesli to vychazi tak nema cenu delat uplne truc magazin a konkurovat na nasem malym pisecku...
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    Sledujete někdo AFUK.cz? Nemívají taky marné články, vyplatí se sledovat a jistě by šla domluvit nějaká spolupráce (pokud by byl zájem).. Naposled u nás vyšlo tištěné čitelné periodikum ANALOG MAG tuším dvě čísla :/ Aha? Teď koukám, že třetí číslo se chystá. http://analog-mag.cz/
    KYTI
    KYTI --- ---
    ja sleduju doc! Cely casopis dela borec s jeho divkou, a za par cisel se jim to pekne rozbehlo. Jeste tak pred rokem je sledovalo tak 100 lidi, ted jich tam maji tisice http://www.docphotomagazine.com/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kouknete se na rocenky Minolta Mirror, podle me nejlepsi fotograficky periodikum, ktery kdy spatrilo svetlo sveta. Bez prdele.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Me to prijde ekonomicky neudrzitelny. Pac mi prijde, ze by to kupovali tak leda lidi z tohohle auditka :D

ALe tak 100 - 150 jednou za ctvrt roku by asi byl prijatelnej vydaj ,ale taky bych si predstavoval treba dvakrat tak tlusty jako ten FOTO. Vic textu, fotky samozrejme taky, kde moznost dat na celou stranu. Mesicne to nema rozhodne cenu. Lepsi dyl sbirat material, jit do hlobky. Barevny strany by to taky chtelo, kolik nedokazu rictipnul bych tak 20 procent?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    zkusim zejtra v praci spocitat neco ekonomicky prijatelnyho a pritom hezkyho :)) ... mate predstavu o rozsahu podobnýho časáku? kolik bw a barevnejch stran? ... jakou by jste si predstavovali konečnou cenu?... to je skoro na anketu :))) ...
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    MACHALIK:
    MURHAAYA: jasný že na fotku kopírka overkill, ale např. klasickej digitální produkční tisk, vytiskne fotku hezky i levně... rozhodně nesrovnatelný s novinovou rotačkou... me osobne uz pdfka serou, delaj podobnej free mag prez 10 let a poslední rok uz se to zabilo... ne kuli obsahu ale ta platforma... je lepsi jednou za cas neco vytisknout nez furt cumet do kompu, da se to dat doma do poličky a za par let vyndat... proste analog .)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    cp se tyka samizdatu tak bych ho videl na elektronickej v PDF. neco jako blur magazine jen min hipostrovskejch fotek a zadny fotky rozpadlyho mola a more na dlouhou expozici kterych je v kazdym cisle aspon deset :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STILL_PRIMITIVE: V tom případě bych raději vydával PDF bez sebemebší vidiny návratnosti, protože fotka nejsou noviny. Prosítěně rozumím motivaci, proč zvolit dobrej barevnej tisk - nebo aspoň černobílej - ale koukat se na fotky z laserovky, to si zase nenajde publikum.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    MURHAAYA: samizdat bych taky podporil, problem bude ze si pod zamizdatem predstavuje kazdej neco jinyho... pokud neco bude chystat, taky rad podporim, textem a ftkou asi ne ale klidne to zlomim a sezenu levnej tisk...

MACHALIK: ja myslim ze ten casak co uz ani nevim jak se jmenoval, nemel sanci na uspech, nevim v jakym to delali nakladu ale jet to na ofsetu musela bejt hrozná pálka... náklad musel bejt aspon 1000ks, coz je moc velky na odberatele podobnýho plátku a moc maly na tudle technologii = drahy jak sviň... a jeste barevny na takovim papire a laminovana obalka... commercial suicide!! ... kdyz se rekne samizdat, vzpomenu si na svoji A3 cb kopirku, noviny, nuzky a lepidlo .)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MACHALIK: no prave proto mi prijde, ze to nemuze mit v nasem malym rybnicku dlouhyho trvani...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Akorát jeden takovej už zkrachoval, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam