• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OMIZa málo peněz hodně muziky: PRODEJ ZE DVORA, FARMY, UDÍRNY...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Regionální výrobky: Uši ze Štramberka a další speciality | Nazeleno.cz
    http://www.nazeleno.cz/bio/volny-cas/regionalni-vyrobky-usi-ze-stramberka-a-dalsi-speciality.aspx
    NO_ON
    NO_ON --- ---
    OMI: No co ja vim, tak vetsina malovinaru si to pestuje a vyrabi, aby meli pres zimu co pit. Burcaku prodaj tolik, aby pak nebyli na suchu. To mas jako resit, proc si nekdo pestuje travu doma pro sebe a jiny s ni kseftuje. Z druhyho je vejvar, ale podstata je to domaci pestovani pro sebe.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OMI: tak třeba vinaři z jižní moravy za posledních 10 let udělali obrovský posun, co se kvality vína týče, hlavně teda bílé, že. červeným jižanům konkurovat nemožou, ale bílé vína vozí z evropských výstav čím dál víc ocenění ;)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OMI: ja jsem z vinarskyho kraje (Litomericko), tak bych rekl, ze o vyssi vina se snazi vsichni (v rozumnym kompromisu s klimatickyma podminkama). vino pro "prazaky" je klasika :D.
    OMI
    OMI --- ---
    VODOMERKA: A kolik lidí pěstuje skutečně střední a vyšší třídu vín. Stejně se hlavní síla produkce prodává Pražákům za 35,-/litr... dneska už i 45,-/l. Tady se to pak ve stáčírnách prodává k šesti pětkám. Krom toho neriskuješ, že se nepovede...
    A já klidně risknu, že kus plástve nebude úplně podle euronormy, já narozdíl od bruselskejch chápu, že včely jsou negramotný... Stejně jako budu radši, když dolní buřty budou prouzenější a horní míň, budu zato raděši, než když všechny budou podle normy spravedlivě... neuzený.
    :_)
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OMI: plastve maji tu nevyhodu, ze ne vsechny komurky (?) jsou zavickovany a nebo vubec zaplneny. takze to a) trochu tece (takze horsi manipulace) b) kazdej dm2 bude jinak medove vydatnej. navic si spis myslim, ze je snazsi dat plastve do medometu a vytocit je, nez se s nima kamkoliv vlacet...
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OMI: s burcakem to neni to samy. tim, ze se hrozny utrhnou driv, prijdou o moznost vyrobit privlastkova vina, ktera jsou uz pak mnohem drazsi nez burcak... (ten je navic dobrej tak sotva par dni)
    OMI
    OMI --- ---
    To je jako s burčákem: nemusí se skladovat, šlechtit, riskovat že se víno nevyvede, nemusej se čistit sudy, starat se o lahve, reklamu na víno, distribuci vína, jenom se naleje do PE-sudů a pryč s tím... a je dražší než víno.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    OMI: no prave ze to v lidech vzbuzuje pocit neceho vyjimecneho - tak to jedly nase babicky. a vubec jim nedojde ze je to proste jen surovy material ze ktereho pak bude med....

    to je proste nase posahana doba, smir se s tim.
    OMI
    OMI --- ---
    S těma plástvema to nechápu celý ty roky: dyť jednodušší přece je plástve nakrájet a basta, než stáčet med, dělat něco s voskem...
    Když jsem se je pokoušel koupit asi před deseti lety, včelaři trvali na tom, že to se přece nedělá, vosk se přece dá do výkupu a koupí se za to ...takový ty vyžehlený plástve, aby měly včely z čeho začít.
    Naprosto se mi nedařilo jim vysvětlit, že jim klidně ty listy koupím a přinesu. Prostě se to tak nikdy nedělá a basta.
    Dneska plástev stojí několikanásobek ceny medu.
    Doprčic, dyť to není FairTradeBio, co je to za módu?
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    OMI: jinak plastve sem videla na dejvickem farmarskem trhu, v mensi plastove krabicce - asi za 50kc
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OMI: jo, a plastev mam doma uz jenom jednu, zpola snedenou :D. normalne je neprodavame, spis vyjimecne
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    LIMONADA: ale podotykam ze radsi v praze a blizkem (severozapadnim) okoli..kladno uz mam trochu vic z ruky
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    fnuk, kdyby jste mel nekdo tip na dobry med tak piste.....
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    VODOMERKA: omlouvam se pripadne za gramaticky a jiny cestinarsky chyby na tech strankach...
    VODOMERKA
    VODOMERKA --- ---
    OMI: minutu od Vltavsky. na tech strankach je urcite prazska adresa :) http://www.vcelimed.eu/ vlastne dokonce tri :)). domenu jsem kdysi koupil tatovi k naozeninam :)
    MILLY
    MILLY --- ---
    A co takhle domácí vajíčka v Praze? .-) Má někdo tip na to, kde koupit?
    OMI
    OMI --- ---
    ARGANNAH: Já tam pracoval, měřil sjem tam když se tam razil ten kanál, takže já tam byl furt, ráno, večer... pořád. Takže jsem párkrát viděl jak vybalujou ta pětikilová balení z igelitů... Byl vždycvky velmi nerad, že jsem ho u toho zmerčil, jenomže já chodím jako zloděj koček... :_)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    OMI: Je fakt, že přesně, jak říkáš, ve chvíli, kdy se tam prostřídali prodavači, tak ta kvalita dost klesla. Já jsem tam pak přestala dost jezdit, tak možná, že jsem si jenom prostě nevšimla, že prodává Davli
    OMI
    OMI --- ---
    VODOMERKA: a to bude kde?
    A co plástve?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam