• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_MAGIQUENEHTY - přírodní, umělé, nehtová modeláž, nail-art... aneb klub přátel pěstěných rukou
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Nějaké tipy na kvalitní francouzskou manikúru? Jsem zvyklá lakovat si ji sama, za barem ale dostanou nehty dost zabrat, tak aby to vydrželo co nejdéle. Díky
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    LA_MAGIQUE: moc diky, budu ji sledovat jestli to neflaka .-D
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    LUUCA: vyloženě zkazit by se snad nic nemělo dát, jen na zbrušování nehtové ploténky by se měl používat nějaký jemnější pilník. Nehet by se měl spíše jen zmatnit, než vyloženě pilovat, čímž by se ztenšoval a tak samozřejmě i snižoval účinek P-hinu. Jinak častá chyba některých nehtařek je ta, že nenanesou (nezaleští do nehtu) přípravky rovnoměrně a semtam nějaký koutek vynechají. A při doplňování se zbrušuje pouze odrostená část, ne znovu celá ploténka, jinak by se nehet zase zbytečně ztenšoval. Jinak mě už asi nic nenapadá :)
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    LA_MAGIQUE: dik moc, ja si to myslela.. btw da se na p-shine neco zkazit? jsem uz objednana k tehle, ktera to delat moc nechtela... uz to ale moc nechci resit ze bych sla zas jinam .-)
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    Takže jsem se o tom bavila s jednou paní, co se zabývá péčí o nehty už hodně dlouho, testuje a prodává přípravky na nehty, takže má opravdu hodně zkušeností. Říkala, že shellac je něco mezi lakem na nehty a gelem. Je to takový lak, co se dává zapéct do lampy a sundává se nějakým ,,ředidlem". Je to dobré v tom, že to vydrží mnohem víc, než lak, zpevní to nehet stejným způsobem jako lak - tím, že to nehet překryje. Ovšem o nějaké přírodní metodě rozhodně není řeč. Naprosto něco jiného než P-shine. P-shine obsahuje včelí vosk, mateří kašičku, panthenol a vitamíny. Nehty naleští a po dvou a více návštěvách zpevní. Obě s ním máme dobré zkušenosti. Takže shellac bych brala jen jako takovou dekorativní formu péče o nehty.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    jeste jsem poradne zagooglila a je to tohle, pise se to shellac:
    Revoluční novinka SHELLAC na přírodní nehty včetně FRANCIE na rukou nebo u nohou za 290,- kČ
    http://www.slevotel.cz/sleva/214/
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    LA_MAGIQUE: diik! dej vedet co zjistis, jdem tam za tyden, tak at vime do ceho jdem.. kamoska se nechala premluvit na selak, ja teda asi zkusim ten p-shine, snad to nejak neodflakne kdyz me od toho zrazovala..

    jedu na 4 tydny pryc hned na to a predstava ze bych musela fungovat se selakovym schodem v pulce nehtu a nemohla bych to sama sundat me moc nelaka .-) tloustka jako tri vrstvy laku mi prijde celkem dost...
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    LUUCA: ahoj :) já musím říct, že jsem na P-shine slyšela spoustu negativních reakcí, ale osobně s ním mám jen dobré zkušenosti. Je pravda, že než se nanese samotný P-shine (pasta a potom pudr), tak se musí nehtová ploténka lehce zbrousit, aby se srovnaly nerovnosti na nehtu, ale není to nijak do hloubky, takže nehet zůstává pevný. Já i moje zákaznice, které se rozhodly tuto metodu vyzkoušet, jsme byly vždycky spokojené. :)
    A o šelaku jsem, abych se přiznala, vůbec neslyšela :O Ale zkusím se poptat nehtařek, co znám, třeba něco zjistím, protože ani na internetu jsem o tom nic nenašla...
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    ahoj, sleduje to tady nekdo jeste? .-)

    rozhodla jsem se poprve v zivote zajit na manikuru a jsem trochu zmatena.. co chci je osetrit kuzicky a pak samozrejme nehet. Sama si nehty lakuju fakt jen obcas... cetla jsem ze P-shine je na tohle super - kdyz jsem se ale sla objednat, manikerka mi rekla ze to je zastarala metoda a ze to ztencuje a vlastne zhorsuje nehet (opak toho co jsem si nacetla) a doporucila nam nejaky selak - ze to zkvalitni nehet, a neni to umelej nehet primo, akorat se musi za 4 tydny na sundani (jde to jen acetonem)

    potrebuju nejaky zkuseny nazory - ten p-shine vazne nebrat? co ten selak? nechci zadny drapy, jen osetreny hezky nehty... Dik!
    MAJDULE
    MAJDULE --- ---
    XMARGE: já si to myslela, že to tak je, jen že jsem viděla téměř vždy na holkách velkou vrstvu gelu, jen u přítele maminky tenké přirozenějc vypadající nehty, proto jsem nabyla dojmu, že bude mít akrylové podle toho, co jsem se dočetla.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    MAJDULE: u gelu fakt záleží dost na nehtařce. Já mám geláče a nehty mám poměrně slabý, většina lidí nepozná, že jsou to geláče. Takže ne všechny gelový nehty musí vypadat nepřirozeně.
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    MAJDULE: Tloušťka nehtů je u akrylových i gelových přibližně stejná, záleží samozřejmě na nehtové designérce a na druhu zdobení, když se používají větší třpytky, musí se dát větší vrstva, aby se to zdobení překrylo a nehet nebyl hrbolatý. Osobně preferuju gely, jsou pružnější a nezatěžují tolik nehet, kromě toho při modelaci nezapáchají tolik jako akryl. Nedá se říct, co drží lépe nebo déle - ne každému drží obojí, někomu drží spíše gel, někomu akryl, někomu obojí či ani jedno. Případně existuje kompromis v podobě Acrygelu - je to gel, který se namáčí do akrylového prášku, takže je malinko pevnější (prodává Expa-nails). Z osobní zkušenosti můžu doporučit gely od Enii-nails, dříve jsem používala Expu, ale jejich gely začaly dost pálit.
    MAJDULE
    MAJDULE --- ---
    chtěla bych si koupit sadu na gelovky, ale přemýšlím i o těch akrylových. Gelové nehty vypadají strašně nepřirozeně, jak jsou tlusté a četla jsem celkem dobrá hodnocení na akrylové nehty, že vydrží déle a jsou dá se říci odolnější a hlavně vypadají přirozeněji, protože nejsou tak tlusté....nemáte někdo zkušennost nebo nevíte o někom takovém, kdo si kupoval některou se sad? Je toho totiž strašně moc na netu a různé ceny, takže je těžké se rozhodnout....díky
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    ukradeno z jiné diskuze:) ale je to zajímavý nápad:)
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    WENDULLKA: ty laky se jmenujou four season, zakoupila jsem právě včera
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    Jaké máte zkušenosti z nehtovými designérkami? Je najít dobrou designérku taky tak těžké, jako najít dobrou kadeřnici? Zdá se mi, že je jich čím dál, tím méně:-/
    MENTOSHEK
    MENTOSHEK --- ---
    MEOW: souhlasím, po tom co jsem přestala kouřit se mi nehty opravdu výrazně zlepšily, bez jakékoli jiné výživy, tak jako pleť a vlasy je stav nehtů obraz vnitřního zdraví
    MEOW
    MEOW --- ---
    LA_MAGIQUE:
    LA_MAGIQUE: divim se ze zrovna p-shine .. ktery nejvic e nehty porusuje .. kazdy nehet jde vypestovat, jen se chce zamerit na vnitrni problemy .. ja sama jsem toho svedkem a ma mladsi sestra taky, jen je to beh na dlouhou trat
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    WENDULLKA: ten už jsem taky zkoušela. Péčí o nehty se zabývám už poměrně dlouho a vyzkoušela jsem kde co, genetika je hold genetika... jediné, co mi pomohlo je P-shine, ovšem ani tak mi nehty do nějakých závratných délek nikdy nenarostly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam