• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    Arboristika
    Kácení a prořez stromů, keřů a péče o zeleň.
    Těžba dřeva, kácení pomocí stromolezecké techniky. Rady, tipy, technika, vybavení, motorové a ruční pily, prostě vše týkající se prací se dřevem a lezení po stromech.

rozbalit záhlaví
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: neni to malý?? na fotce to vypadá velikostně jako rybička :)))
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    AKHIBARA: victorinox vypada o moc lip to ti reknu! kdyby jsi chtel pak vymenit za edelrid dej vedet ;) :D
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: Jo to je fakt, setrit na nespravnejch mistech se nevyplaci.
    Ale to spyderco je pro me cenove nadstandart.
    No nakonec nejspis se zas uchylim k osvedceny klasice ze svycarska.

RescueTool - Victorinoxcz.cz - švýcarské hodinky, nože, kufry a cestovní zavazadla
    http://victorinoxcz.cz/index.asp?menu=775&record=4435

nebo

Soldier Knife - Victorinoxcz.cz - švýcarské hodinky, nože, kufry a cestovní zavazadla
    http://victorinoxcz.cz/index.asp?menu=775&record=5002
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: to asi ano ale když mám v práci nůž kterej stojí za........ tak mi tečou nervy :D
    co jsem ho kdysi měl, tak jsem ho nikdy nebrousil a byl pořád stejně ostrej pro mé používání, a to že jsem s nim xkrát otvíral třebas konzervy s jídlem atd.. fakt držák..
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: No v tom katalogu bych si vybral, to teda jo. Ale cenove jsou trochu jinde nez bych si predstavoval na obcasne pouziti pri praci.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: Za málo. co ty spyderca??
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: Vypadaj. Ale ten od elderitu mi prijde trochu vymaklejsi - pojistka a zvlneny ostri.

Kazdopadne dik za info.

PIETY23: dik za info
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: asi jo. sry, vypadaj stejně..
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    AKHIBARA: ja ho nastesti ve strome pouzit nemusel ale celkove mi prijde v pohode ten od petzl je taky super
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    SNUPAK: hmm, no na to se spolehat nechci, prijde mi to spis jako hracka...

KROTITEL: dik za odkaz, mrknu na to.
    No a nemas nahodou ten od Petzlu? o tom jsem uz slysel ze je dost k nicemu. Tenhle je od elderit.

PIETY23: takze muzes doporucit? Co ta plastova rukojet a pojistka, je to ok?
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    AKHIBARA: ten druhy - edelrid fasujeme v praci a na rezani lan je super
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: vím že firma spyderco vyrábí tyhle nože asi v nejlepší kvalitě na trhu, co vím.
    kdysi jsem měl od nich jachtařskej nožík a řízlo mi to 10mm lano na jeden říz. a to měl 5 cm čepel. prostě se řízneš ani nevíš jak :))
    :: Spyderco ::
    http://www.spyderco.com/

ten z druhého odkazu mam a je fakt hroznej. moc nedoporučuju. i když mam tam teda rovné ostří. nemá pojistku tak že si klidně fikneš prsty atd. jediný co je na tom fajn je to velké oko na karábli..
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    AKHIBARA: jj mam takovou tu nenosnou karabinu s nozikem uvnitr kdyby nedejboze bylo treba riznout lano..takovej profi nuz nemam.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    Zdravim,
    pouzivate nekdo pri praci na lane nejaky pracovni nuz? Rozhoduju se tedka co poridit.
    Nůž PRACOVNÍ - Nože - Příslušenství - VÝROBKY - WORKING and RESCUE - SINGING ROCK - climbing equipment
    http://www.singingrock.cz/GoodsDetail_LS.asp?nDepartmentID=612&nGoodsID=332&nLanguageID=1

nůž Rope Tooth Edelrid - Edelrid | Panda Outdoor – vybavení pro outdoor, spacáky, stany, oblečení
    http://www.pandaoutdoor.cz/961-nuz-rope-tooth-edelrid

Nejaky reference?
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    vy dva se znáte?? ten svět je malej to je hrozný... :D
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    MED: Jojo, vim o tom, se spoustou kluků se furt vídám, pár z nich i dávám brigády, takže vim, do jakejch prdelí se to hrne :(

Naštěstí jsem odešel v okamžiku, kdy to ještě bylo dobrý, takže na to vzpomínám se slzou v oku :)

Na práci si rozhodně stěžovat nemůžu, ale konec konců kvůli ní jsem původně i odcházel ..
    MED
    MED --- ---
    T_MAX: jinak Tecko, pokud mas dobrej job, bud rad, ze jsi odesel od ustavu. Tady to jde do cim dal vetsi prdele..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    MED: okey okey :)
    MED
    MED --- ---
    teda 3 minutach :)
    MED
    MED --- ---
    T_MAX: Ne, pro me neni. Jak rikam, na domaci pileni a semtam prochazku po lese je jedno co kdo bude mit za Oleomaca s pilnikem. Ale ja kdyz nekde delam rizikovy stromy (nebo si delam vyrez na topení), v zimě, v desti a v případě, že jde o čas, na naky brouseni na kolene se muzu vykakat. Prehodim retez, a nabrousim si jej doma v klidu, v teple, na stojanu a presne(!). Jesi brousis 3x za den po 2 minutach nekde na parezu, tak ti ten retez, predpokladam nemuze moc dlouho vydrzet. Ale je mi to fuk. At si to kazdej dela jak chce, ja to delam takhle.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: bude to asi stejný. bude mít třebas užší lištu tak že budou třebas řezat na stejno. 230 bude o píď lehčí.

měl jsem kdysi 170ku a řezala fajnově, ale když jsem potkal větší kmen tak jí chyběl výkon. 250 jede všechno ale je zas těžší..

ted budu v nejbližší době kupovat další pilu tak že si chci zkompletovat svoje náčiní v garáži.. MS 200 T, 250 a chci ještě 660 se 70 lištou...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    MED: Hele zas ho neblbni :) Nabroušenej řetěz máš za 3 minuty, novej ssebou tahat leda pro to, kdybys ho někde utrhnul ..

Když jdeš do lesa, stejně tak 3x za den brousíš - je lepší mít v báglu pilník, než hromadu řetězů, ne? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam