• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    KARAMANLIS: s tatou sme vytahli stihl z popelnice asi pred patnacti lety, porad po par upravach (nic velkyho srouby, vymena oleje atd, spis takova generalni generalka) funguje :), kdyz se o tu pilu budes starat a po nejaky ty dekade tomu das generalku tak te prezije....
    KARAMANLIS
    KARAMANLIS --- ---
    Pořídil jsem jí už teda na podzim, když byla akce. Moc zkušeností s pilami nemám, předtím jsem měl Poulan, ale dělá se mi s ní fakt dobře. Doufám, že mi bude sloužit min. 10 let.

UNTISTRES
    UNTISTRES --- ---
    Zdravim ve spolek, auditko jsem prosel krizem krazem a nenasel info o kurzech ci skole? Kde jste se vyucily stromolezci? Muzete doporucit dobrou skolu nebo mistra, nejlepe na morave. Diky za info
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    PIETY23: nastudovano ,) koukal sem potom shigovi ty vole tj draha sranda... :/ Matthecka sem nasel v antikvariatu za par supu... ,)
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    FERU: Jestli se jeste da sehnat tak,

PÉČE O DŘEVINY MIMO LES - I. a II.

Je to od stejnych autoru jako Arboriska co ma krotitel.
    Jinak v ANG.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    PIETY23: supr dikes, jezek bude mit letos napilno v podstate uplne plna polni krome lan plus nejaka ta knizka, nevedel sem kde zacit ted uz to vim :) mimochodem v kew sem delal, pekny to tam je to joo, ale jako namakacku to je jina... ,)

KROTITEL: no ja to myslel tak ze kdybys nahodou nevedel kde se to na internetu vali...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    DREDIK: to než naskenuju.. pdf nevim, jsou to drahý učebnice.
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    DREDIK: Tony Kirkham je dobre cteni - typek co pracuje v Kew gardens docela kapacita (mimochodem pokud jsi jeste nebyl tak se musis podivat do Kew)

RHS publikace jako http://www.amazon.co.uk/RHS-Pruning-Training-C-Brickell/dp/1405363126/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1355291431&sr=8-1

hodne obrazku a je to dobre vysvetlene

to do zacatku asi staci pak jakmile pokrocis tak Shigo, K. Mattheck jsou moji oblibeni autori
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    KROTITEL: tohle kdyby bylo v pdefku nevadilo by

PIETY23: doporuc!
    FERU
    FERU --- ---
    Ještě takhle se zeptám: nechystáte se někdo něčeho zbavovat? .)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    FERU: mam doma Arboristika 1 - 5 pro celoživotní vzdělání v arboristice. je to ze zahr. školy v Mělníce
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    FERU: ja muzu doporucit jen anglicky psane tituly :/
    FERU
    FERU --- ---
    Hola odborníci, pán si k Vánocům přeje nějakou odbornější publikaci o prořezu a úpravě stromů... Můžete mi prosím něco doporučit? Díky moc .)
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    DREDIK: abych ti pravdu rekl ja si radsi koupim novy platek zase tak velka investice to neni si koupit novy platek kazde 3-4 mesice zalezi co budes delat za praci a kolik ji budes pouzivat ze jo

nevim jestli bych travil cas brousenim silky ta cepel je kalena a zda se mi docela tvrda ale proc ne
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    PIETY23: dobra tedy, me pridou ty pilky stejnak vic sexy ,) fanno me lakalo kvuli "provereny kvalite" (na wikipedii je to tak psany....)

jinak k brouseni tech pilek stacili tri minuty na youtube:

how to sharpen pruning saws.wmv - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ZL1jIvl_ymo

a pro ty co porad nevedi jak nabrousit retez...:

http://www.youtube.com/watch?v=-PTXj1VIlbc
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    silky ;)
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    kdyz uz ste u tech pilek, rozhoduju se mezi fanno a silky rovnou jakou si prat pod stromecek??? :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SNUPAK: no mě to nedobrnklo, protože se to tu před nějakým časem řešilo, že si spousta lidí vozí řetězy k někomu na broušení :) sorry ..
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    Jj já si říkal...:-) řetěz na pilu no problém. kdo ti neumí ať s ní neřeže. ale na tu pilku to bude chtít něco specialniho. ma kalene zuby.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    T_MAX: maj tam pár brousitelnejch a maj dva typy ostří (dva nebo čtyři zuby).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam