• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    JOSEF_K: a neni to na google mapách?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DUL: To je mi celkem jasný, proto taky popis místa:). Ale fotka bude.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DUL: Dřív než o víkendu se tam nedostanu, pak hodím fotku.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JOZZKA: No vida, s tím mi přicházíš rovnou do rány. Na kolik by cca vyšlo pokácení ještě o kus vzrostlejšího jasanu (průměr kmene tipuju na 60cm) s tím bonusem, že je uprostřed městské zástavby? Sám už jsem lecos pokácel, ale tady se bojím, že bude třeba plošina a hydraulická ruka. Nemám teď fotku, ale strom má z jedné strany cca dva metry k patě domu, z další strany tři metry k patě garáže, z další strany dva metry ke vjezdovým vratům a je namáčknutej na plot. Pochopitelně optimálně by nic z vyjmenovaného nemělo padnout za vlast. Byl bych ho tam nechal, líbí se mi, ale už stihl kořeny totálně zlikvidovat příjezdovou cestu a do základů se imho pustí tak do roka či dvou:/.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    FERU: Je to zrovna v tomto období. Úplně ideální. Jasany nějaké zásadní omezení nemají, ale je lepší to dělat mimo vegetaci. Jak pro strom, tak pro práci jako takovou. Pustil bych se do toho teď, řekněme do května a nebo to nechal na příští rok. Jestli je to nějaká krizová situace tak kdykoliv..
    FERU
    FERU --- ---
    Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit, kdy je nejvhodnější doba na redukční řez u jasanu ztepilého? Nemůžu to nikde najít, děkuju moc!
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Mel by nekdo zajem o skaceni jednoho stromu v Brne pred panelovym domem ?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    zdravím, kdybste někdo někde kácel nebo věděl o něčem tak:
    [ LOOKING FORSHÁNÍM: Větve černého bezu / Jindřichohradecko ]
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    JOZZKA: Bych se vyblbnul!
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    JOZZKA:
    dobrej strom.. aspon vim, za kolik tochodit delat :)
    my tu tresen a vrbu delali zadarmo :)
    JOZZKA
    JOZZKA --- ---
    Jasan,Východní Ćechy pokacen za 4000,-

HAWKS
    HAWKS --- ---
    a jedna tresen v Brne

HAWKS
    HAWKS --- ---
    DREDIK:
    muzu se taky pochlubit ? Tohle byla jedna vrba u nas v obci, co ji bylo potreba shodit

DREDIK
    DREDIK --- ---
    HAWKS: nejen, tema ale profese a o tom to je!!!!
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    pekne tema tu :)
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    DREDIK: Tak london asi nekde uplne jinde?

Ja jsem prorezaval chvili na Mallorce a prace byla tak za dvojnasob co v CR. Tam nikdo vejskovky delat nechce...
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    AKHIBARA: Já nedělám mimo pragl já dělám v Londýně jen investiguju kolik si vydělá arborista v maticce praze
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    DREDIK: No ale nak si nenapsal co si vydelas mimo Pragl...

Tak v prvnim pripade (Smrk) si reknu nekde mezi 2500 - 3000kc.
    V druhem pripade prorezavani tak 2000kc.
    Jako zivnostnik vlastni zakazky.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    AKHIBARA: Tak to jo me to vyznělo ze schodiš plot přímo na plot a dobrou.. Mimochodem zajímalo by me kolik si vydělá arborista v Praze a okolí??
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    DREDIK: Taky mluvim o moznym riziku, ne o tom ze tam ten spalek hodis. A chtel jsem tim vyjadrit ze to riziko je maly, napriklad od toho kdyz muzes vyrazit okno, rozflakat sklenik, sundat kus strechy atd.
    A mezi takovejma "rizikama" delam rozdil v cene.

DREDIK: Ja sem si nechal jeden nedavno vyklidit, abych slepice a hned vedle nich kraliky moc nestresoval motorovkou a pripadnym padem - vetve sly do lana primo nad jejich obydlim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam