• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    SAKU: Tak nejak jsem to slysel, s mensima upravama. Spis mi jde o to co dal, pomalu dohaduju praci na dalsi mesice...
    Tak uvidime co z nich vypadne.
    SAKU
    SAKU --- ---
    AKHIBARA: Oni to chteji vratit zpatky s mensima upravama, ale od kdy to nevim, ridim se soucasnou vyhlaskou.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    SAKU: Uz mi dva lidi rikali ze od 1.11.2014 ma platit neco novyho, ale ja jsem na netu nic nenasel.
    Je to blbost?

SAKU
    SAKU --- ---
    AKHIBARA: plati furt ta z 2013
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    Nevíte někdo, je k vidění někde na netu nový znění vyhlášky o kácení? Nějak to nemůžu najít.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    otýpkovačka. super věc.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: Ja ne rikam ze ne ale odtahat se to muselo prez dum, a ani nepocitam kolik plotu musim preskakovat obcas
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    AKHIBARA: Vzdyt jo, londyn je ale plnej arboristu
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    DREDIK: To je docela brutalni rozdil 90liber/600(400)liber.

SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: to Tě čeká v Praze taky...v tom jsou města podobná:) málokdy se dá pokácet torzo vyšší než 6m ze země..
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: Ale oproti cecham je tu mizernej prostor dnesek

SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: To není zlý...
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: Ja mam jako freelancer pro firmy 90£ na den plus bonusy/ prezcasy. Kaceni je tu obcas vyzva tudle sme celej strom naporcovali na 8m zahrade a odtahali zkrz okno v obejvaku, jedna vec je ze dokazu naporcovat strom z lana bezoecne v maly zahrade ale kdyz mam kacet ze zeme nejsem moc jeste dobrej v patek sem prehlidnul malej kousek v mim gobu a strom pri padani uplne zmenil smer a rosekal uz tak rosekanou snuru na pradlo a strom bejt o metr delsi tak bere sebou sklenik coz uz by nebyla takova sranda... Jinak kdyz delam na sebe tak 600£ na den po odecteni nakladu 400£ do kapsy ale zalezi na praci
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Mám X podobných zkušeností...:/
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    AKHIBARA: no myslel jsem horší věci, stromy nad zástavbou, el. vedením, silnicí a tak. Bez možnosti využít plošinu. Poslední nepříjemná zkušenost byla, když jsme dělali rozpočet na velkou akci, cca 20 stromů, normální ceny se pohybovali od 70 do 140k a dostal to týpek za 35k. Dřevo z toho nebylo, takže nechápu na čem moh vydělat, když v požadavcích bylo i naporcování a odvoz. Asi se nudil a chtěl něco dělat :-D
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Me prijde ze ty opravdu hodne rizikovy veci dela jen par lidi a ty maj podobnou cenu. Takze pokud je opravdu potreba to udelat, tak to majitele brzo zjistej.
    Jo zkacet 15m smrk, kdyz mam okolo 4m prostoru, to dneska dela hodne lidi. A bohuzel dost lidi podrazi ceny.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: a teď nám řekni kolik bere lezec v Anglii:-)
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    AKHIBARA: Já bych do rizika šel, ale když řeknu lidem cenu, nejdou do toho zas oni :-D Musim říct, že poslední dobou sou ty ceny fakt děsný, za chvilku se z toho stane "myslivost" a lidi budou platit za to, že si můžou něco pokácet. Samozřejmě čím větší špek, tím víc :-D
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    WALSH: Velkej stepkovac by mohl mit Babobab, sidlej tedka v Uneticich.

DREDIK: To dost zalezi na riziku a narocnosti vubec. Kdyz odectu naklady, tak mezi 2500,- - 5000,- . Delam na vlastni triko. Pro nekoho jinyho, celej den prace, nejdu pod 2500,-.

Ale znam kluka co dela opravdovy rizikovy prisery, ala vicekmen v malym dvorku nad oranzerii a ten ma treba 10 000,- za den, ale taky podstatne vyssi riziko. Ja bych do toho nesel.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam