• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    WALSH: Velkej stepkovac by mohl mit Babobab, sidlej tedka v Uneticich.

DREDIK: To dost zalezi na riziku a narocnosti vubec. Kdyz odectu naklady, tak mezi 2500,- - 5000,- . Delam na vlastni triko. Pro nekoho jinyho, celej den prace, nejdu pod 2500,-.

Ale znam kluka co dela opravdovy rizikovy prisery, ala vicekmen v malym dvorku nad oranzerii a ten ma treba 10 000,- za den, ale taky podstatne vyssi riziko. Ja bych do toho nesel.

SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: hele co ja znám partu známých pražských arboristu, co pracuji jako živnostníci. mají šéfa, auta, štěpkovač, zajištěnou práci plus nějaký skoleni atd. jinak vybavení včetně pil vlastni, tak jsou zvykli na 2500.- denne. sám vis že každý den to nejde...jinak úplně na vlastni triko to jde vyše. Já teď vyhrál vyberko a kacel jednu 20 m douglasku za 7000 po odečtení nákladů. to taky není každý den ale bylo to dobrý:-)
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    WALSH: Horni plneni? To sem snad u profiku nevidel, necham se rad poucit o nejakym vykonym s horn I'm plneni, dovedu si predstavit jak hakim vetve rovnou do stepkovace, kdyz uz se o tom bavime, tak sem tenhle tyden pracovat s magorskym jensenem na ctyrech kolech, celkem zvlastni pocit kdyz koukam na dva rolery ktery by me bezproplemu pozreli I s tou kladou co se tam ve dvou snazime natlacit (jerab by byl drahej pro nasi firmu a dve paka zvladnou stejnou praci za mizernej peniz

Stale se tazi kolik mate v cr vyplatu jako lezec??
    WALSH
    WALSH --- ---
    Snad nebudu zas tak mimo mísu ale neznáte někoho s velkym štěpkovačem ideálně s hornim plněnim v okolí Velkých Přílep ,Kralup a tak .Potřebuju zpracovat větší množství dost velkýho chaosu
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    HAWKS: až budu něco vědět tak pošlu do počty.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    bud tak hodny, podminkou je, ze potrebuji doklad a musi se to stihnout do konce brezna. Drevo z kaceneho stormu (prunus) bude jeho
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    HAWKS: daleko. ale kámoš je z jihlavy. můžu se ho zeptat.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Ma nekdo zajem o skaceni stromu v Brne ?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Praha, vilová čtvrť ve Strašnicích.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    JOSEF_K: a kde to vůbec je?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Už jsem se koukal, a bohužel nikoli.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    JOSEF_K: a neni to na google mapách?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DUL: To je mi celkem jasný, proto taky popis místa:). Ale fotka bude.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DUL: Dřív než o víkendu se tam nedostanu, pak hodím fotku.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JOZZKA: No vida, s tím mi přicházíš rovnou do rány. Na kolik by cca vyšlo pokácení ještě o kus vzrostlejšího jasanu (průměr kmene tipuju na 60cm) s tím bonusem, že je uprostřed městské zástavby? Sám už jsem lecos pokácel, ale tady se bojím, že bude třeba plošina a hydraulická ruka. Nemám teď fotku, ale strom má z jedné strany cca dva metry k patě domu, z další strany tři metry k patě garáže, z další strany dva metry ke vjezdovým vratům a je namáčknutej na plot. Pochopitelně optimálně by nic z vyjmenovaného nemělo padnout za vlast. Byl bych ho tam nechal, líbí se mi, ale už stihl kořeny totálně zlikvidovat příjezdovou cestu a do základů se imho pustí tak do roka či dvou:/.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    FERU: Je to zrovna v tomto období. Úplně ideální. Jasany nějaké zásadní omezení nemají, ale je lepší to dělat mimo vegetaci. Jak pro strom, tak pro práci jako takovou. Pustil bych se do toho teď, řekněme do května a nebo to nechal na příští rok. Jestli je to nějaká krizová situace tak kdykoliv..
    FERU
    FERU --- ---
    Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit, kdy je nejvhodnější doba na redukční řez u jasanu ztepilého? Nemůžu to nikde najít, děkuju moc!
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    Mel by nekdo zajem o skaceni jednoho stromu v Brne pred panelovym domem ?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    zdravím, kdybste někdo někde kácel nebo věděl o něčem tak:
    [ LOOKING FORSHÁNÍM: Větve černého bezu / Jindřichohradecko ]
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    JOZZKA: Bych se vyblbnul!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam