• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    Arboristika
    Kácení a prořez stromů, keřů a péče o zeleň.
    Těžba dřeva, kácení pomocí stromolezecké techniky. Rady, tipy, technika, vybavení, motorové a ruční pily, prostě vše týkající se prací se dřevem a lezení po stromech.

rozbalit záhlaví
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SAKU: Nadechni se rekni so vsechno bude dobry pouzivej hlavu a Ono to nejak dopadne miza nezamrza a je ve strome po celej rok vrba je ok ver mi
    SAKU
    SAKU --- ---
    DREDIK: Jiva je taky dilo, nejlip porostla brectanem :) Ja proste spekuluju nad tim, jestli kdyz do toho jde miza tak je to pevnejsi...aspon o par procent...do toho ale zas vaha tech listu...no je to alchymie.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SAKU: ja nesnasim topoly [populus] visoky krehky mrchy zvlastni evolucni reseni... nicmene bych rek ze je to v zasade jedno jestli na to lezes v lete nebo v mrazech... kdyz je na tom metr snehu tak to je rozhodne jinaci kvuli vaze snehu... jinak krome vrby jiva bych z vrb nemel takovej vitr u prdele, rostou kdejaky horsi veci nez vrby ,]
    SAKU
    SAKU --- ---
    Kdy myslite ze je nejlepsi lozit na vrbu? Na tu lezu ze vsech stromu nejvic nerad, ted v zime to bude nejspis krehci nez za plneho olisteni!?!
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    nejakym zpusobem sem se dostal na tohle:

Dokumentární studie - Stromolezci
    https://www.youtube.com/watch?v=dRLBMVv1jI0
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    DREDIK: ja taky

DUL: fotku nemam, ale v tvoji opovedi je zasadni formulace "rez na parez"=kaceni, tak to to neni

DREDIK
    DREDIK --- ---
    AKHIBARA: v cesky legislative se nevyznam, ale povazoval bych to za prorez
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    Ale tedka aktulane otazka.

Mam dvoukmen, jednotlivy kmeny jsou pod mirou, dohromady ne. Chci vyriznout jeden. Potrebuju povoleni? Podle me to neni kaceni. Co kdo na to?
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    IN_DIE: Uz sem to videl. Vyjmuty z povoleni jsou ovocny dreviny...
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Posledni novelizace vyhlasky 189/2013 opravdu probehla a je platna od 1.11.2014. Mam ji tady vytisknutou pred sebou.zkus zadat do googlu:zmena 222/2014 sb. vyhlasky 189/2013.koukla bych ti po ni,ale pisu z telefonu.nejdulezitejsi zmena je v §3 ve specifikaci drevin, pro ktery je nutny povoleni ke kaceni.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    SAKU: Tak nejak jsem to slysel, s mensima upravama. Spis mi jde o to co dal, pomalu dohaduju praci na dalsi mesice...
    Tak uvidime co z nich vypadne.
    SAKU
    SAKU --- ---
    AKHIBARA: Oni to chteji vratit zpatky s mensima upravama, ale od kdy to nevim, ridim se soucasnou vyhlaskou.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    SAKU: Uz mi dva lidi rikali ze od 1.11.2014 ma platit neco novyho, ale ja jsem na netu nic nenasel.
    Je to blbost?

SAKU
    SAKU --- ---
    AKHIBARA: plati furt ta z 2013
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    Nevíte někdo, je k vidění někde na netu nový znění vyhlášky o kácení? Nějak to nemůžu najít.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    otýpkovačka. super věc.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: Ja ne rikam ze ne ale odtahat se to muselo prez dum, a ani nepocitam kolik plotu musim preskakovat obcas
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    AKHIBARA: Vzdyt jo, londyn je ale plnej arboristu
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    DREDIK: To je docela brutalni rozdil 90liber/600(400)liber.

SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: to Tě čeká v Praze taky...v tom jsou města podobná:) málokdy se dá pokácet torzo vyšší než 6m ze země..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam