• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    akhibara : pracuju v lese a pomáhám kamošovi co dělá rizikovky . Pokud je v tom prvním případě pozemek na kterým je ten strom vedeney jako "lesní" a máte souhlas vlastníka tak bych to ubec neřešil a pokácel . To ohlašování se dělá jen na dřeviny mimo les ne ? A stěma 3m3 ...je to možný , já na to nedávno koukal a myslel jsem že to byly 4m3 . U nás je to trochu divočina a nikdo tu jeden dva , tři stomy pokácený ve svým bez ohlášky revírníkovi neřeší ... řečeno ve zkratce tak kácení na lesním pozemku je jednodušší než jinde ...
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    LITTLEPUNKK: V prvnim případě je zadavatel zakázky někdo jiný než majitel, ale má od majitele písemný souhlas. Strom je v havarijnim stavu. Řešim to stejně jako kdyby to byla dřevina rostoucí mimo les, nebo jinak? (to znamená skácim a pak jim pošlu fotky a vyrozumění o skácení) Co jsem našel, tak tam psali, že nejdřiv to někdo musí zhodnotit, mají na to 30dní, to ale v havarijnim stavu moc nedává smysl. Máš nějakou zkušenost?

    Tak druhej případ je mi teďka jasnější. Dík za info. Jen jsem našel, že je to od 3m3 na 1h, kdy se to musí hlásit.

    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    AKHIBARA: v prvním případě mi není jasný kdo je majitel ..

    a v druhém případě pokud chce majitel smrkového lesa vytěžit svůj les a je to do 4m3 v jednom roce tak to nemusí hlásit . Pokud je to víc měl by to řešit přes revírníka,kterýho má automaticky přidělenýho dle uzemí pokud si nevybral jinýho sám . Kouknou do hospodářský knihy a řeší se to ...každey les má jiný obmýtní věk a jsou tam i vyjímky-třeba ten kalamitní,havarijní stav ...

    tak jestli takhle stačí ...
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    Zdravim, vyznáte se někdo v lesním zákoně? Hlavně s praktickejma věcma kolem kácení na lesních pozemcích? Potřebuju poradit, ať je to legální.
    Mám teďka dvě zakázky (říkejme jim A a B), obě na lesních pozemcích a oboje sousedí se zástavbou. U obou jde o to, že stromy stojí blízko domu na vedlejším pozemku.
    Na A-čku je strom v havarijním stavu, částečně rozpolcenej dvojkmen, asi 2m dlouhá trhlina dolů po hlavním kmeni a je nakloněnej na sousední chatu. Můžu to kácet jako havárku? Tedy s dodatečným posláním informace na úřad? Nebo se to na lesním pozemku musí řešit jinak?

    Na B-čku jde o stromy v běžnym provoznim stavu (smrky), ale majitel je chce vytěžit, protože jsou blízko domu a mohly by ho ohrozit. V tomhle případě se má podat žádost na místní lesní správu?

    Něco jsem o tom na netu našel, ale hlavně o havarijnim stavu je mi to nejasný.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    AKHIBARA: Takže reference na stupačky TREE UP DR2A. V tuhle chvíli s nima lezu už víc jak měsíc a dávám 4 z 5 hvězdiček. Jedna dolů je za tvrdší polstrování holeního úchytu, ale dá se to i při celodennim lezení. Hroty dobrý. Lezl jsem i na dub (tvrdé dřevo) a nebylo potřeba nějak moc "kopat". Konstrukce pevná a váhově akorát. Takže můžu doporučit.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    Silky till I die!!!! Silky pilky jsou podle me nutnost, chapu Ze jsou treba drazsi, rozhodne nemaji konkurenci a kdyz clovek nerizne do kovu tak I vydrzi by the ostre
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SNUPAK: Jen bacha na fejky. Ony se totiž ryoby prodávají i třeba v baumaxu. Jenže nestojí za nic - těžký, blbá geometrie zubů, tlustej plátek. Vtipný je, že jsou snad o stovku dražší než ty správný. Zásadně eshopy, kromě cesty dřeva je taky v pohodě např. drevorezba.cz.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    SAKU: Ano to mohu potvrdit. A hlavně, kdo ještě nemá pilku na přesné řezy stavebního a truhlářského řeziva, měl by to rychle napravit. Nic takového, jako prodávají se v Evropě či USA nevyrábí. I když jsem už někde viděl něco západního s uchylnou plastovou rukojetí a uchylnou cenou, tak tyto pilky vedou na celé čáře -

    Cesta dřeva - Oboustranné ruční japonské pily Ryoba
    http://cestadreva.cz/page/obchod/japonske-pily-ryoba
    SAKU
    SAKU --- ---
    Kamarad prodava japonsky pilky http://cestadreva.cz/page/obchod/lesnicke-japonske-pily pro ty co nechtej platit ranec za Silky a nebo kupovat nejakej shit. Tohle je zatim (pro me) nejlepsi pomer cena/vykon za vsechny ty leta!
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KODIZAK: Nakonec jo, ale az ted. Budu je mit cca za tejden, tak pak dam referenci.
    KODIZAK
    KODIZAK --- ---
    AKHIBARA: Koupil jsi nakonec ty stupačky od tree up ?
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    JOSEF_K: Ja bych ti dal bynec!!
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DREDKKA: Díky, kolega to teď nějak řeší. Letnou myslím dělají Lesy hlmp, tam už taky komunikujeme. Člověk by řekl, že takovej binec roste všude a každej se toho rád zbaví. A ono to přitom tak snadný není:)).
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    JOSEF_K: dela to nejaka soukroma firma ... ktera tyhle nalety hned zdrti takze si myslim ze kdyz to odvezete usetrite jim praci. Pak jeste delaji upravu koridoru v parku na letne kde taky hodne kaci nalety ale tam vubec netusim kdo to dela.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    JOSEF_K: řekl bych že firma Gardensta.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DREDKKA: To zní dobře, díky. Netušíš, kdo to dělá? Technický služby nebo Lesy hl.m.P.?
    DREDKKA
    DREDKKA --- ---
    JOSEF_K: ted vyrezavaji na zizkove strane na vitkove u pamatniku ...lezi to tam jen to odvezt tak se s nima zkusit domluvit.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Nevíte někde v Praze a okolí o větší ploše náletových dřevin, kterých by se někdo chtěl zbavit? Kmeny tak 5-6cm silné. Blíží se tenhle workshop a máme málo materiálu:
    https://www.facebook.com/events/790688961041274/?ref=4&action_history=null&source=4

    Přijedeme, pokácíme, uklidíme po sobě.... Akorát holt nevíme, kam jet. Za tipy díky.
    FERU
    FERU --- ---
    IN_DIE: Opožděně, ale přece - díky za konzultaci!

    Btw nechystáte se teď v září někdo dělat zkoušky na ČCA úroveň A? Resp. není někde k nahlídnutí alespoň nástřel správných odpovědí k souboru zkušebních otázek certifikační zkoušky?
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    FERU: v tom případě Akhibara myslím vybral dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam