• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MESSPovinné ručení, Havarijní pojištění
    a zdražujeme....
    rozbalit záhlaví
    OMI
    OMI --- ---
    XDEANNY: Jinak UNO je nedostižný auto, teď mi vpršela poslední STK a další už bych asi ani neuplatil... no je to jako úmrtí v rodině. Tak skvělý vozy se už holt vyrábět nikd nebudou.
    Jednou, až zbohatnu, najdu si nějakýho mladýho tunera a obehraju ho o něj v kartách.
    OMI
    OMI --- ---
    XDEANNY: ...nebo jim napíšeš, že auto prodáváš a případně si napíšeš najakou "smlouvu", že ho kupuje tvoje babička.
    Trigrav velmi nemám rád, jsou to svině podrazné...

A nechápu, proč má člověk pojistku, když se mu nic nestane... :-)
    Nevím, co v těch hasičácích bylo předtím, ale co jsem si sjednal pojištění proti ohni, mám v nich benzin :_)
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    No konktretne u triglavu mi sdelili, ze mám smůlu pokud jsem nevypovedela smlouvu na povinný ručení mesic pred zahájením dalšího ročního období.
    Že to prostě nejde zrušit jen tak a kdy se mi chce, pokud auto neprodávam a nebo nedoložím, že mám značky v depozitu. Takže s tou vypovědí jak píse Mess kdykoliv to asi platí jen u Havarijního pojistění.
    U povinného musís vypovědět přesně v termínu, jinak máš smolíka:(

Jasne kůli stovce bych se taky nehandrkovala, ale platit na FIAT UNO za povinný rucení z dvou litru přes tři se mi fakt nechtělo.Zvlást kdyz jsem s tím autem jezdila jen na mejdany v okoli prahy a to v době od května do zárí. Havarijní pojistení jsem na tohle vozdilo fakt neresila.

Co se havarijního pojistení u Slavie týče, tak jsem to mela letos jako tzv. daň bohům na "nový" (ve skutečnosti 5let starý) auto. Taková ta pojistka, ze dám pet tisíc a ono se nic nestane:) Protože co si budeme povidat pánové...já kdybych nemusela, tak bych se sebou do auta fakt nesedla:))

OMI: v tom trigalavu jsem musela opravdu dolozit techničák bud se zapsaným převodem na nového majitele a nebo s tím, že jsou ty značky v depozitu.
    OMI
    OMI --- ---
    jednodušší je říct, že auto prodáváš, pošleš jim tam případně i nějakou "smlouvu"... která se dál neověřuuje a ikdyby se ověřovala... rpostě si to kupec hned večer rozmyslel, tak co..., ručení je stejně už sjednaný jinde... :-)
    MESS
    MESS --- ---
    nevim jak je to s výpovědní lhútou u slavie a triglavu(kde bych se teda osobně nepojišťoval na havárku) ale měo by být možné smlouvu vypovědět kdykoli během pojistného období právě po uplynutí výpovědní lhůty a oni ti poměrnou část zaplaceného pojistného vrátí ... ale samozřejmě je jednodušší zareagovat na dopis a začít s vyjednáváním před zaplacením pojistného ...

OMI
    OMI --- ---
    No, hlavně neprošvihnout ten termín, co přijde v dopise... on to člověk odloží a pak ej o složitější.
    Někdy mi přijde, že na to ti holomci mají odborníky, co rozborem vytíženosti firem odhadnou, kdy člověk nebude vědět kam dřív skočit, a v ten den to dostane do schránky s třídenní hlůtou na rozmyšlenou :-)
    MESS
    MESS --- ---
    XDEANNY: jak říká omi, pojišťovny spoléhají na to, že se nikdo nebude kvůli pár stovkám ročně tahat po přepážkách a vyjednávat nějaký změny, přitom je to tak jednoduchý: zavolat tam a řít dobrý den, mám velice zajímavou nabídku od jiné pojišťovny a pokud ji nedorovnáte jdu tam:)) a to se pak dějou věci...

OMI
    OMI --- ---
    MESS: aha, chápu... O týhle věci pochopitelně jako "jinověrec" nevím, tohle se asi neřiká běžně ve dveřích... zkusím toho příště využít.
    Můj majstrštyk zatím byl ten, že se mi podařilo ukecat několikrát pojišťovnu, aby mi vzala bručení od toho samýho dne, idkyž jsem s nima telefonoval v sedm večer.
    MESS
    MESS --- ---
    OMI: no jo ale to jsou bonusy a slevy za bezeškodní průběh, jiný pojištěný auta, místo bydliště atd, ale obchodníci maj možnost dát ještě prostě obchodní slevu která je i přez 30% (záleží na pojišťovně) a když řekneš, že máš jinou nabídku, která je ještě lepší, tak nemaj důvod neslevovat dál:) a to ty kalkulátory nemůžou zahrnout, protože je to na osobní domluvě klient vs. obchodník
    OMI
    OMI --- ---
    MESS: čoveče, nevím, jstli souhlasím... i se mi stávalo, že se mě to ptalo na počet dalších pojištěnejch aut na moje jméno, na průměrné stáří více vozů... rpostě špeky, který určitě nemá každá pojišťovna.
    MESS
    MESS --- ---
    OMI: problém i-kalkulátorů je že nepočítají s obchodníma slevama a dalšíma bonusama. takže to vlastně naprosto ztrácí význam jako pomocník při výběru pojišťovny ale je to takovej orientační propočet kolik by to asi mělo stát.

ad ČKP: neodpouštěj nic. blbý je, že primárně řešej aktivní auta tzn když jim příjde avízo že si někdo založil ručení tak se prohrabou v registru jestli to auto náhodou nemá od1.1.2009 mezeru a dou po něm a pak to stojí pár kaček. Horší je to s autama, který lidi tak nějak "zapoměli" odhlásit. na ty se dostane až za pár let až se ta spousta neodhlášenejch aut zpracuje a to budou pak statisíce:(
    za co je ta pokuta 5000 od policajtů?
    OMI
    OMI --- ---
    XDEANNY: Potom annoncovaným navýšením (rozuměj: po oznámení plánovanýho zdražení, tedy před zdražením samotným) máš nárok od smlouvy odstoupit, rpotoe je to jednostranná změna smlouvy... ty nemusíš souhlasit, tak odstoupíš.
    A sjednáš si bručení jinde.
    Obecně se doporučuje právě z toho důvodu každej rok zrevidovat smlouvy na pojistky.
    Já, a myslím si že asi skoro všichni, se smíříme se zdražením o pár stovek, než abychom se hned sebrali a začlipapírovat a vyřizovat...
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    Mě pojistovny(potažmo zprostredkovatelé) nasirají tím, že ti první rok daji slušnou cenu a druhy rok se to i pres to, ze nečerpám zázračně navýší. U Triglavu to delalo dokonce i jednu tretinu, takze jsem radeji sla, auto zavrela na dvur a značky hodila do depozitu, abych to mohla zrusit.
    Nejvíc mě stve, že o tom navýšení se dovíš až podle podle předpisu splátky, kterou ti poslou domu 14dní před uhrazením, takže to nemůžeš vypovědět.
    Letos si na to dám pozor. mam u slavie jak Povinný tak Havariní.Hned po novým roce jim to preventivně vypovím a uvdim co mi nabídnou.

Zkušenost s plěním Alianz havarijního je dobrá. Auto na odpis zaplatili dle jejich tabulek do poslední koruny a cca do měsice.
    OMI
    OMI --- ---
    HA!
    tak todle mě zatraceně zajímá, rpotože mám tři auta.
    A dost blbý zkušenosti s ručením.
    Havarijku nemám vůbec, mám starý kusy, každý z nich má nákupku dneska... do patnácti, když dobře... to se nevyplatí zakládat havarijní.
    Na kalkulaci používám netové kalkulároty jako je i-pojištění a podobně, ale po zkušenostech si už ZÁSADNĚ dojednávám všechno dál přímo s konkretní pojišťovnou: naklikal jsem si to na i-pojištění, poděkovalo mi to, pogratulovalo... a když jsem je za tejden začal uhánět o nějakou smlouvu, zjistil jsem, že telefony odpojený, na korespondenční adrese je nenajdu, maily hluchý... a po dalším tejdnu jsem byl už 14 dní v prodlení s ručením, za což mi Kancelář pojistitelů vyměřila skoro tři klacky pokuty.

takže: pro povinný ručení je důležitý vědět, že ANI DEN přihlášený vozidlo nesmí bejt bez sjednanýho bručení. Voni nic neodpustěj.
    Napsl jsem jim, po poradě s chytrejma, kterejm ale mc nevěřim, že vozidlo pro poruchu motoru nebylo provozováno, nebylo odstaveno na veřejném prostranství, ale na vlastním pozemku a nesplňovalo tak podmínky vyhlášky k povinnosti platit Bručení... ale vzhledem k tomu, že za to je pět klacků pokuta od policajtů, nevím, jak to dopadne, zatím to Kancelář už rok a měsíc řeší.

...A MÁM PRVNÍ PŘÍSPĚVEK!!! :_)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam