• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALEFCeske potapecske centrum Ko Phi-Phi Thajsko
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    btw - similans uz jsou ted otevreny ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    YMLADRIS: nech ho to free wi-fi přeměřit na www.rychlost.cz :) (chodí to většinou cca jako modem, no...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    celkově je ale ta debata o netu na cestách trefa do černého. já bych si tedy rozhodně dovedl představit zůstat na nějakých levných a krásných místech déle, kdyby tam byl k dispozici levný a kvalitní internet. myslím, že ty guesthousy tímto směrem mají našlápnuto.. jenže spíš ta dražší cenová kategorie, která pak nabídne to free wifi.

    myslím, že ty asijske guesthousy představují takovou svébytnou samostatnou kategorii ... v EU toto téměř není , tady jsou kempy, potom hostely (ale ty často nenabízí soukromí) a pak dlouho nic a pak až hotely.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    no alef v tom soupisu psal net/wifi vsude zdarma, tak nevim


    PAD: nejaky colleges jsou v phuket (? 50km od tama), ale imho zadna vyzkumna univerzita, ale nezkoumala jsem http://www.phuket.net/phuket-living/colleges.htm
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PAD: internet je v Asii především komodita... univerzity samozřejmě připojení mají, ale nevím, jestli poskytují nějaké služby nezávislým cestovatelům... a Koh Phi Phi je asi tak 1000 km na jih od Bangkoku...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    MRAKY: Pokud je EDGE levny tak by to slo resit takhle:
    Netsystem - Internet přes satelit zdarma.. - Parabola.cz
    http://www.parabola.cz/clanky/93/netsystem-internet-pres-satelit-zdarma/
    Pokud ten system jeste funguje ;-)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    YMLADRIS: internet je konkretne na phiphi neskutecne drahy. A kdyz uz ho tam mas, tak je pomaly. me prislo rychlejsi tam pouzivat edge prez mobil(coz je zase neskutecne levne :) )

    ale kdybys tam byl/a dele, tak mozna down satelit by mohl stacit na nejakou extremnejsi praci.

    PAD: phiphi je ostrov, co je na delku 2-3 km? :D tam si nemuzes tolik vybirat:)

    PAD
    PAD --- ---
    YMLADRIS: jo, napadlo me totez. ale snad by to snad i nejak slo resit pres mistni univerzitu, ne? ty myvaji povetsinou slusny spojeni.

    ALEFe, jak je to tak se skolama, netusis? kde je nejblizsi univerzita a pripadne jakou ma uroven (je mi jasne, za Hardvard to neni, ale tak nejak jestli je to porovnatelne s CR treba ...)? dik!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALEF: já ti nevím, jestli u vás ten základní kurz bude cenově únosný. uvažuju udělat si základní kurz na Ko Tao, které je tím vyhlášené a ceny jsou velmi dobré, a pak třeba vyrazit na Ko Phi Phi, kde to bude celkově dražší, už jen na jednotlivé ponory na ta zajímavá místa... jinak rozhodně ano... jsem odhodlaný příště už jet do Thajska rozhodně hlavně za potápěním, to jo....

    YMLADRIS: nejkvalitnější a nejlevnější je rozhodně v Bangkoku, vždycky. v těch turistických místech bývá ADSL, kvalita kolísavá, někdy i docela dobrá - ale problém je tam cena: jakmile je nějaké místo turisticky atraktivní, tak tam ceny internetu jdou vždycky šíleně nahoru: v Bangkoku stojí internet 30b za hodinu (a lze pořídit i za méně), ale v letoviscích to může být víc, klidně i 120b za hodinu. i když jsou i slušnější místa.

    některé guest housy nabízí neomezené wi-fi ... nevím jak na Ko Phi Phi.. ale na Ko Phanangu jsme v jednom takovém byli. Jenže to taky byl bungalow za asi 700b (nebo kolik) za den, a to wi-fi bylo pomalé jako šnek. takže kdyby Alef nahlásil guest house za avizovaných 500b na den (a to ještě my jsme zvyklí brát dvoulůžkové pokoje, takže cena za osobu je pak poloviční) a ještě by v ceně bylo free wi-fi, tak by mi to hodně překvapilo.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    a co navazt z thaiskem uzsi hospodarskou spolupraci ? :)

    chybi tam alefe nejaka vec kterou v cesku umime dobre? treba cerpadla, zarizeni na cisteni vody nebo neco takovyho?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    alefe, jak moc kvalitni je tam ten net? dejme tomu kdyz by clovek k praci potreboval upload/download desitek/stovek MB dat (nee furt, nekdy), da se to nejak poresit? a je ten net spolehlivy, nebo se stava ze nefunguje? dik
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    MRAKY: no mě by spíš vadilo že se nedomluvím..) nechci nic zakřiknout, ale já nemocná nebyla nevím jak dlouho, krom zubů, který by měli být v lednu ok žádný jiný problémy nemám a dítě bylo nemocný jen jednou..)
    NYX: no to by museli sledovat každou maminu co jela na dovolenou, jestli se vrátila.. co vím známi žili v angliji, ona brala rodičovskou z čech a nikdy žádnej problém... samo nevím jak je to s jinejma dávkama, ale ta rodičovská se váže jen na to, že nesmíš dítě dát do žádný státní instituce na hlídání. páč to je za to, že se o to dítě staráš ty. vlastně tu dávku může dostat kdokoli(babička, teta a tak dál)
    NYX
    NYX --- ---
    pobirani davek behem pobytu v zahranici je mam pocit zakazane a pokud by se na to prislo, budou je chtit zpetne vracet.

    ale nevim, jestli jsou tyhle veci natolik propojene, ze zaregistruji odcestovani ze zeme apod...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KOPRETKA: je to parada - akorat to zdravotnictvi. - phiphi imho nema nemocnici na dobre urovni.... :)
    ALEF
    ALEF --- ---
    KOPRETKA: jo to je super reseni a taky proto je tu docela dost lidi co dostavaji v evrope socialni davky a za to si tu zijou jako kingove... :)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ALEF: no to je v pohodě to dělá 7600 měsíčně. a já toho všeobecně moc nesním..) a po pravdě za 7600 nemáš v praze ani nájem a ještě mít něco na jídlo..))) ti říkám super řešení..)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    MRAKY: rodičovská to jistí.. (pravidelnej příjem a nemusela bych pracovat..) teda ještě na rok.. a vyšlo by mě to levněji než tady..)
    ALEF
    ALEF --- ---
    :) diky vsem za pozitivni reakce, tady jsou moje odpovedi:

    MRAKY: tak parada, pocitame s tebou po 10.11.2010, budes tu srdecne uvitan! :)

    KOPRETKA: no tech 3500,- jsou jenom naklady na ubytovani, jinak samozrejme clovek tu musi neco jist, pit atd, takze realisticky ty naklady budou tak 7000-10000 kc na mesic a osobu... zase se tu nemusi platit spousta nakladu jako v praze, napriklad auta jsou na celym ostrove zakazany, takze si clovek nemusi kupovat litacku... :)

    XCHAOS: no ono to zadny "business model" vlastne ani neni, jde spis o to prijemne si pokecat s cechama a slovakama co sem dorazi, kazdopadne dorazte urcite taky! :)

    GAABA: parada, tak az budes vedet nejak konkretnejsi data kdy tu budete, tak mi napis do posty, jo? :)

    MRAKY: jo je pravda ze kvalita instruktoru tu kolisa, hlavne musis odlisovat divemastery, divemastery-in-training a skutecny instruktory... ale kdyz se zeptas, tak ti to kazdej rekne na jaky urovni je a ty si muzes vybrat ty nejzkusenejsi instruktory, treba alena u nas v centru je instruktorka 6 let a je fakt dobra... :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    XCHAOS: posledne jsem na phiphi zjistil, ze spousta "instruktoru" jsou v podstate studaci na cestach. Sice kvalita pak nebyla nejlepsi, ale potapeni bylo paradni.

    nebo trebas znamy ma syna na phiphi - stavel tam skolu?( teda to je oficialni verze od syna co jsem slysel zprostredkovane od jeho otce :) )
    GAABA
    GAABA --- ---
    Ahoj Alefe,za pár měsíců se sejdeme,nejspíš budem cestovat po Thajsku, tak se zastavíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam