THOMASMORTA: Hm zaujimave - priznavam, ze detaily ohladne natacania serialu az tak moc nesledujem. Ak prva seria mala byt mini, tak to dost vysvetluje "kvalitu" druhej serie.
Ak to spravne chapem, tak serialy maju vcelku dost silne konkurencne prostredie a vela zalezi na ratingoch. A to zrovna asi nepomaha pri spracovani niecoho podla urcitej predlohy. Ak este prihliadaju na nazory priemernych divakov, tak uznavam, ze napisat rozumny scenar moze byt vcelku peklo.
Co sa tyka Shana, tak sa myslim Kirkman vyjadril, ze je prekvapeny nakolko ludi zaujal, a ze ho mozno mal nechat dlhsie.. Aj ked tazko povedat, nakolko to je nejake PR. :) Osobne si myslim, ze si mierne neuvedomili ake tazke to bude tahat postavu v takej kombinacii ako bol Shane. Teoreticky je mozne, ze cela druha serka bola poznamenana nejakymi mocenskymi bojmi. To by vysvetlilo napr. to sialene ignorovanie faktu, ze Shane uplne zjavne zabil Otisa, atd.
Co sa tyka inej verzie pribehu - nehovorim, ze sa musia uplne striktne drzat povodneho pribehu, ale dost mi vadi, ze serial uz ma v podstate uplne inu "chemiu" postav ako komix (a napr to, ze Andrea je mrtva, aj ked no - nevadi mi ze je serialova Andrea mrtva :D). Ad Kirkman - z jeho stranky to posobi, ze spolupracuje vcelku vyrazne (co tak trosku potvrdzuje moje obavy o komix eh).
Proste mne to hrozne pripomina napriklad I am legend, ked si clovek precita poviedku, tak je to zaujimavy zazitok a uhol pohladu. Potom si pozrie film a zisti, ze si akurat tak pozicali meno...