• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    rozbalit záhlaví
    CERTICE
    CERTICE --- ---
    MIK_CZ: mne taky, nejak tak cekam kdy se z nej vyklube nejakej psychous :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    Ten vedec me necim irituje .... :)
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALI_GATOR: Glenn to vystihl celkem přesně, když Taru přibral prostě proto, že samotnému by se mu šlo dost těžko. Občas je dobré vsadit si na inteligentního člověka, který sice může být hajzl, ale uvědomuje si, že v takhle nehostinném prostředí se potřebujete a osobní nevraživot můžete řešit, až se dostanete někam, kde vás neustále neohrožují zetka.
    Tohle třeba Shane nechápal - že z dlouhodobého hlediska je skupina prostě výhodnější. I když je lepší, když bude menší a mobilní.

    Co se týče nabrání divného černocha - tou dobou nabírali každého, kdo měl zájem. Několikrát už se ten motiv v seriálu objevil. Ti rozumní se na noc v celách zamykali.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Poslední díl byl co se týče uměleckého zpracování, hereckých výkonů, emo. vypětí a celkové uvěřitelnosti asi úplně ten nejlepší. Těžko si vzpomenu na lépe uvěřitelný, který by mě tolik zasáhl, kde by nemlátilo do očí nesmyslné chování - jako např. přibrání do party neznámého černocha, ze kterého vyzařuje úchylnost všemi otvory(nakonec to naštěstí skončilo u alkoholu a pocitu zažehnané samoty), několikrát zmiňované zbraně v bedně (určitě by to přežily, ale za cenu občasného zaseknutí. Jen AK-47 je schopen pracovat 24/7 ve vodě, bahně i za písečné bouře. K jeho opravě pak stačí kladivo a kovadlina), divná taktika při útoku s tankem (jedná protipěchotní by udělala ze všech obránců za plechem se krčících voňavé křupavé čínské kuře), krytí se za mrtvolou, tuna dalších nelogických věci...

    Ale o tomhle tenhle seriál ani tolik není .. v komixu si můžou autoři přece-jen dovolit více dramatu, seriálová adaptace míří IMHO více na studii sociálního chování v post-apokalypse, kde není důležité zda kamera ukáže, že se hrdina namazal střevama z mrtvoly a proto si ho ty kurvy nevšímají, ale že je vůbec schopen se dostat do takového stavu mysli, že pak splyne s "hejnem" zombáků (kdy kdykoliv hrozí čichové prozrazení), je jedno zda z pocitu marnosti nebo užitku z konání, 99,9% současné populace by zpanikařila a ihned zařvala.

    Schopnost člověka najít skulinku v jinak dokonale nehostinném prostředí je neuvěřitelná, bohužel se lidem občas přihodí Lizzie a potvrzuje pravidlo, že nic není zadarmo, nestačí umět zacházet s mrtvolami, že je potřeba být stále ve střehu i vůči živým, kteří mohou ublížit mnohem víc a z naprosto nečekaného směru a že důvěra je asi to nejcennější, co člověk má.

    Kolika lidem právě bezmezně věříte? Já ženě, ... a to je tak asi všechno...tchýně by mě předhodila Zetkám při první příležitosti :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    REDSNAKE: Potenciál ano, ale využití pokulhává. Nicméně zatím jsem stále toho názoru, že čtvrtá sezóna je nejlepší (když si odmyslím tu první, která byla koncipovaná jako minisérie).

    Teď jsem někde v diskusi vyčetl že Darabont snad původně měl úplně jiné záměry se seriálem, chtěl nákazu postupně ve flashbacích vylíčit a snad i vysvětlit - ale Kirkman byl dost ostře proti. Ale možná to Kirkmana přinutí se víc zamyslet nad tím, co se v tom světě vlastně stalo, protože prý má v hlavě nějaké nápady, ale zatím to nepovažoval za důležité řešit...
    Přiznám se, že mi ty flasbacky, které byly z počátku, docela chybí. Napalmový útok na Atlantu byl docela silný momemt (jinak velmi slabé druhé série).
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    THOMASMORTA: v kontextu s ostatními díly seriálu mi přijde, že z toho potenciál jen stříká :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Mimochodem, pár dní se šíří podivné spoilery o S04E15 - a je fakt, že mi přijdou dost přehnané.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    REDSNAKE: Byl to dobrý díl, ale vzhledem k tomu, že námět byl jasný, tak mi ten díl přišel jako nedostatečně využitý potenciál. A hlavně - ta holka fakt skvěle hraje Lizzie! Prostě jí věřím, že to, co říká myslí vážně - že tomu opravdu věří...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Poslední díl byl tak super, že by obstál jako samostatnej kraťas. Díky že jste to tu nevyspojlovali!
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SEAMON: Moná jsou role úplně jiné, ale "role" které jsou mezi postavami tam jsou stále, ne? Jen jsou přiděleny jiným postavám.
    Toho, že Shane zabil Otise si zas až tak moc lidí nevšimlo - došlo to pokud vím jenom Darylovi a Daleovi. Dale se Shanea bál a celé věci moc nepomáhalo, že nad ním nepřímo držel ruku Rick, který byl jako jeho přítel dost slepý k jeho excesům. Navíc byl Rick už nějaký čas mimo a snažil se ověřit si, co mu povídal doktor z centra.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THOMASMORTA: Hm zaujimave - priznavam, ze detaily ohladne natacania serialu az tak moc nesledujem. Ak prva seria mala byt mini, tak to dost vysvetluje "kvalitu" druhej serie.

    Ak to spravne chapem, tak serialy maju vcelku dost silne konkurencne prostredie a vela zalezi na ratingoch. A to zrovna asi nepomaha pri spracovani niecoho podla urcitej predlohy. Ak este prihliadaju na nazory priemernych divakov, tak uznavam, ze napisat rozumny scenar moze byt vcelku peklo.

    Co sa tyka Shana, tak sa myslim Kirkman vyjadril, ze je prekvapeny nakolko ludi zaujal, a ze ho mozno mal nechat dlhsie.. Aj ked tazko povedat, nakolko to je nejake PR. :) Osobne si myslim, ze si mierne neuvedomili ake tazke to bude tahat postavu v takej kombinacii ako bol Shane. Teoreticky je mozne, ze cela druha serka bola poznamenana nejakymi mocenskymi bojmi. To by vysvetlilo napr. to sialene ignorovanie faktu, ze Shane uplne zjavne zabil Otisa, atd.

    Co sa tyka inej verzie pribehu - nehovorim, ze sa musia uplne striktne drzat povodneho pribehu, ale dost mi vadi, ze serial uz ma v podstate uplne inu "chemiu" postav ako komix (a napr to, ze Andrea je mrtva, aj ked no - nevadi mi ze je serialova Andrea mrtva :D). Ad Kirkman - z jeho stranky to posobi, ze spolupracuje vcelku vyrazne (co tak trosku potvrdzuje moje obavy o komix eh).

    Proste mne to hrozne pripomina napriklad I am legend, ked si clovek precita poviedku, tak je to zaujimavy zazitok a uhol pohladu. Potom si pozrie film a zisti, ze si akurat tak pozicali meno...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SEAMON: Co jsem četl nějaké info okolo, tak první sezóna měla být uzavřená minisérie - a tomu také odpovídá to obrovské tempo, kterým postupuje dopředu. To mi trochu u dalších sezón chybí.

    Co se týče Shane, tak to vypadá, že tu změnu protlačil Darabont, který z něj nechtěl mít záporáka. AMC ale chtěla záporného hrdinu a poté, co Darabonta odstranili z postu hlavního režiséra, tak si Shana jako záporáka prosadili... Škoda - přišlo mi, že v druhé sérii už byl vážně dost psychotický.
    Celkově mi přijde, že odstavením Darabonta udělalo AMC velkou chybu. Každopádně čtvrtá série je podle mě kvalitativně výš než předchozí dvě. I když mám pocit, že první a druhá půlka jsou naprosto jinak pojaté.

    Co se změn týče - nakolik spolupracuje s tvůrci Kirkaman? Já si myslel, že ty změny jsou jím posvěcené. Abych se přiznal, mně se přístup "natočíme jinou verzi příběu spíš než adaptaci předlohy" docela líbí. Přímočaré adaptace bývají totiž v porovnání s knižní předlohou vždy horší, protože ve filmu prostě není tolik prostoru pro detaily. Když mi předloží jinou verzi, která těží z předností média, do kterého je převedena, tak jsem spokojenější.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THOMASMORTA: To porovnavanie je vcelku logicke, minimalne v uvode serialu to silne vyzeralo na vcelku pekne spracovanie komixovej predlohy do TV serialu. Ale tato naivita vydrzala tak do polovice prvej sezony.

    Vobec sa nedivim fanusikom, ze nie su nadseni, ze niekto musel byt za kazdu cenu kreativny. Keby to aspon viedlo k tomu, ze bude serial kvalitnejsi a vyvaruje sa niektorym chybam z komixu - to by to vynahradilo. Ale oni tie chyby z komixu prebrali a este na to uspesne navrsili dalsie. Niektore casti boli tak stupidne, ze to bolo cloveku az take pozerat (hlavne druha sezona eh).

    Co je natom take mierne hlupe - niektore zmeny boli uplne zbytocne, ak sa nechceli zasadne odtrhnut od komixu a jeho silnych momentov. Napr - Shane, cela ta otravna love story, ktora spravila z Lori totalne neznesitelnu zensku bola uplne zbytocna - ak chceli pouzit Guvernera a utok na vaznicu pri ktorom by aj tak zomrela.

    Ono serial mam rad, aj ked sa to obcas fakt tazko pozera :), ale mam pocit ze komix ma v sebe radovo menej kravin. Len tie posledne casti mi pridu take dost odflaknute (dufam, ze sa nenakazili serialom bah).
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Nějak nechápu to věčné srovnávání komiksu a seriálu - seriál se už v průběhu první sezóny a v druhé sezóně už zcela vydal cestou jiné verze příběhu. Jsou to úplně jiná pojetí příběhu - a co jsem pročítal první díly komiksu, tak mi seriál přišel lepší a ony ikonické scény jako pochod v nemrtvém trojobalu nebo mrtvý jelen ožíraný zombiekem atd. mnohem přirozeněji zakomponované do seriálu. V komiksu jsem si často říkal, že úplně nechápu, jak Ricka napadlo zrovna tohle.

    Ale uznávám, že první série byla dějově mnohem nabitější - druhá sezóna začala hodně zajímavě, ale pak zpomalila. Třetí sezóna bylo takové chození kolem horké kaše, totiž Guvernéra - druhá polovina vypadala tak, že se tam většinu dílů nic nedělo a posledních několik dílů bylo až uspěchaně rychlých.
    Čtvrtá řada začala podstatně lépe - je pomalejší, ale přišla mi velice dobrá. Druhá polovina je zajímavá, ale trochu mě štvou neustálé cliffhangery. Tenhle formát by byl spíš tak na dvě tři epizody za týden, ne jednu.

    Zatím poslední díl - ten o Lizzie mě trochu zklamal. Navíc mě štve, že když už konečně dostala ta holka trochu prostoru, aby ukázala, jak umí hrát, tak jí ze seriálu odstřihnou... Jinak že je Lizzie psychopat mi nijak překvapivé nepřišlo - vlastně nechápu, co ostatní celou dobu dělali, že to neviděli.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    H0ANG1: Pekne.. mne sa inak velmi paci ako serial aj komix absolutne ignoruju vysielacky. Teda normalne pouzivanie vysielacky (tj. nie to co Rick predvadzal na zaciatku). Pricom minimalne vo vazeni ich urcite musela byt plna prdel aj s komplet vybavenim.

    Inak som nedavno docial najnovsie casti komixu a mam tak trosku pocit, ze siel mierne kvalitou dole. Cela ta vojna so Spasitelmi je pretkana tak sprostymi rozhodnitiami so strany Ricka & Co., ze je to obcas smutok citat.. ;/
    H0ANG1
    H0ANG1 --- ---
    at filtruju, jak filtruju, tak jsem to honest trailer jeste nevidel. Mam ten serial moc rad, ale ...

    Honest Trailers - The Walking Dead
    https://www.youtube.com/watch?v=rNxvo8AcpQQ
    PAPA_REJNOK
    PAPA_REJNOK --- ---
    kdyz to tady procitam, tak sem docela rad, ze jsem to prestal sledovat po minuly serii :)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    XNOELX: Jo vím, ale v CRB, já si to předělávám do PDF pro iBooks v iPadu :) - a to jsem i nauploadoval.
    XNOELX
    XNOELX --- ---
    FLLIP:
    nebo tady po jednotlivejch volume
    Komix sekce | The Walking Dead
    http://www.thewalkingdead.eu/thewalkingdead/komix/komix-sekce/
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Tak tady to máte, je to cca 1GB, 1-112 díl., ve slovenštině.
    Walking dead - comix rar download - CZshare
    http://czshare.com/5978672/Walking+dead+-+comix.rar

    Venku je tuším ještě asi 10-15 dílů, stáhnu je a převedu do pdf někdy během tohoto týdne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam