Poslední díl byl co se týče uměleckého zpracování, hereckých výkonů, emo. vypětí a celkové uvěřitelnosti asi úplně ten nejlepší. Těžko si vzpomenu na lépe uvěřitelný, který by mě tolik zasáhl, kde by nemlátilo do očí nesmyslné chování - jako např. přibrání do party neznámého černocha, ze kterého vyzařuje úchylnost všemi otvory(nakonec to naštěstí skončilo u alkoholu a pocitu zažehnané samoty), několikrát zmiňované zbraně v bedně (určitě by to přežily, ale za cenu občasného zaseknutí. Jen AK-47 je schopen pracovat 24/7 ve vodě, bahně i za písečné bouře. K jeho opravě pak stačí kladivo a kovadlina), divná taktika při útoku s tankem (jedná protipěchotní by udělala ze všech obránců za plechem se krčících voňavé křupavé čínské kuře), krytí se za mrtvolou, tuna dalších nelogických věci...
Ale o tomhle tenhle seriál ani tolik není .. v komixu si můžou autoři přece-jen dovolit více dramatu, seriálová adaptace míří IMHO více na studii sociálního chování v post-apokalypse, kde není důležité zda kamera ukáže, že se hrdina namazal střevama z mrtvoly a proto si ho ty kurvy nevšímají, ale že je vůbec schopen se dostat do takového stavu mysli, že pak splyne s "hejnem" zombáků (kdy kdykoliv hrozí čichové prozrazení), je jedno zda z pocitu marnosti nebo užitku z konání, 99,9% současné populace by zpanikařila a ihned zařvala.
Schopnost člověka najít skulinku v jinak dokonale nehostinném prostředí je neuvěřitelná, bohužel se lidem občas přihodí Lizzie a potvrzuje pravidlo, že nic není zadarmo, nestačí umět zacházet s mrtvolami, že je potřeba být stále ve střehu i vůči živým, kteří mohou ublížit mnohem víc a z naprosto nečekaného směru a že důvěra je asi to nejcennější, co člověk má.
Kolika lidem právě bezmezně věříte? Já ženě, ... a to je tak asi všechno...tchýně by mě předhodila Zetkám při první příležitosti :)