SEAMON:
Dobrá otázka... Nicméně podle záznamů z centra to vypadá, že se jedná o proměnu mrtvého mozku - takže když oddělíš hlavu od těla ještě před proměnou, tak ti zbude většina masa. Po proměně to nejspíš zasahuje celé tělo, protože jakmile se někdo začne proměňovat, ztraní o něj zombíci zájem. A když ho nestihnou sníst, vznikají ty oživlé zbytky, jak byl třeba kus páteře s hlavou a rukou v posledním díle.
Podle mě v Terminusu ještě čeká dost tajemství. Jak se probírá na fórech, je dost nepravděpodobné, že by komunita kanibalů byla tak početná. Ale nikoho nenapadlo, že se může jednat o nějakou sektu - kanibalismus potom může být jenom jeden z projevů.
Zabezpečení je alespoň potenciálně dobré - většina střelců se maskovala a byli po střechách. Je možné, že se Rick dovnitř dostal jenom proto, že onen jmenovaný Albert byl jako velitel ostrahy flákač, který už před tím měl problémy.
Spíš by mě zajímalo, jak to, že kolem nejsou stáda - přijde mi, že není náhoda, že je kolem tak klidné místo. Možná, že místní komunita má nějaký způsob, jak zombíky odlákat - třeba je pravidelně krmí a odlákávají... Nevím, možná to nějak souvisí s kanibalismem.
Každopádně jsou technicky vybavení opravdu dobře: funkční vysílačky, nějaký elektrický generátor a pravidelné rozmísťování cedulí a map. Někde museli sehnat i ty mapy.
Tohle podle mě nejsou lovci z komiksu, kteří lidi jedli z hladu - tahle komunita má dost vybavení a prostředků na to, aby si jídlo sehnali jinak. Podle mě půjde spíš o nějakou sektu.