THOMASMORTA: Ved hej, je to serial. A tiez viem, ze rating je rating - aj ked by som povedal, ze toho sa uz pri tomto serialy nemusia moc bat. Trosku mam len pocit, ze nafukuju zbytocne pribehy - v komixe bol finalny Guvernerov utok ten s tankom. Malo to rozumnu eskalaciu, tu spravili odbocku spoznali sme novu skupinku ludi a potom ju celu zabili az na jednu postavu. Ano Guvernerova postava ziskala nejaky ten ludskejsi rozmer, ale myslim ze vzdy bolo jasne, ze sa realne vobec nezmenil..
Zas napr. ta choroba - to bol vcelu lacny twist ako rozhodit pokojnu atmosferu, vyhrotit veci a keby napr. zistili ze je to z vody (co ja viem riecka z ktorej tahaju vodu ma 10km dalej hlboke koryto a vnom sa zasekla horda 200 walkerov co kontaminuje vodu). A bum - dovod preco musia ist prec.. Nehovorim, ze to je nejake uzasne riesenie, ale ked uz menia pribeh.. (hm.. zas ono keby medzi tymi 200 walkermi bolo jasne vidno Guvernera co to naschval spravil aby ich znicil.. nie tak uplne zle ci? :D)
Ad spravat ako vojaci - to zas nie je tak uplne pravda, ludia ktorych viedol Guverner (obe skupiny) mali silne organizcne struktury, ale Guverner sam nebol vojak. Proste ked si predstavym, ze naozaj chcem v tom vazeni ostat, tak je uplne prirodzene ze napr zacnem zlepsovat tie ploty. Staci realne max. 2m val medzi tymi pletivovymi plotmi a zabezpecenie radovo vyssie. Alebo aspon blbe diery do ktorych padnu a nebudu tlacit na pletivo.. Urcite je to realne uzitocnejsie ako zahradka co tam Rick tolko osetroval. :)