• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OVERFLOATER: Podle mě zaměňuješ dvě příčiny. Nepůsobí na ně víc odpor vzduchu, ale jsou k zemi přitahování menší gravitační silou, kvůli své nízké váze. Takže menší síla překonává odpor vzduchu, tedy padají pomaleji.
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    REDSNAKE: no prave, prot lehci veci padaj pomaleji, protoze na ne pusobi vic odpor vzduchu nez na tezsi veci. proto tezsi padaj rychleji a ve vakuu vsechny veci stejne rychle.

    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OVERFLOATER: vakuum neovlivňuje váhu, ale odpor vzduchu řekl bych.
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    THOMASMORTA: to neni pravda, dokazali, ze rana pro kazdej nakladak je stejna jako jeho rychlost, NIKOLIV soucet obou rychlosti.

    A vaha ma vliv na to, ze tezsi veci padaj rychleji nez lehky veci, protoze nejsme ve vakuu.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    OVERFLOATER: Problém je v tom, že ve škole se řeší případ pro jednolité těleso, ne co se stane s víceméně volným tělsem uvnitř jiného tělesa, které se střetne s třetím tělesem v protisměru.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    OVERFLOATER: Tak mi řekni, na co má váha vliv při pádu? Protože váha jaksi neovlivňuje rychlost pádu, hlava u člověka s nadváhou zase nemá o tolik větší váhu, takže ani ta hybnost nebude bůhví jak rozdílná... Tak co teda způsobí těžší pád.

    OVERFLOATER: Co se týče toho čelního střetu aut, tak problém je v tom, na co se ptáš - pro auto bude náraz do protijedoucího auta stejně devastující, jako by narazil do zdi součtem obou rychlostí. Ovšem nárazem se auto zastaví a řidič uvnitř se o palubní desku rozseká pouze rychlostí vlastního auta, do něj už rychlost protijedoucího nepůjde.
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    REDSNAKE: no prave ze nescita... ozvalo se hodne fanousku, ze podle fyziky to tak proste neni a pak udelali pokus, kde dokazali, ze se rychlost nescita... :) ale souhlasim s tim, ze to je divny, me to taky nejde do hlavy ;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OVERFLOATER: A to bych se asi hádal, imho se rychlost protijedoucích vozidel sčítá. Sorry za OT.

    A Eugene je podle mě mrkev.
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    THOMASMORTA: no ta vaha a vyska ma urcite velkej vliv na poskozeni po padu... vem si treba jak padaj mimina, kdyz se uci chodit a jak jim skoro nic neni, ale padat takhle pri napr. 180 cm a 80 kilech, tak se pekne pomlatis :)

    a urcite kdyz takhle pada 120 kg clovek, uhodi se podle me do hlavy vic nez 60 kilovej... ale to muze byt jen moje naivni predstava, jako meli napr. v boricich mytu, kdy Jamie rekl, ze kdyz proti sobe jeli 2 nakladaky rychlosti 50 km/hod, tak ta rana pro kazdej nakladak by byla jako by to kazdej nakladak narazil ve 100 km/hod do zdi... jenze tak to neni, je to jen jako by jel 50 km/hod.. me se to treba zda nelogicky, ale je to tak, a stejne tak to muze byt i s tim padem.. :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    OVERFLOATER: Jednak Eugene není extrémně tlustý, jednak tloušťka IMHO nijak neovlivňuje Tvou schopnost přežít ránu do hlavy. Ale jinak - ano, pokud se trefíš (ne)šikovně, můžeš někoho zabít. Když někoho šikovně praštíš do nosu a vrazíš mu nosní kost do mozku, tak ho zabiješ...
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    THOMASMORTA: no uz jsem v novinach cetl jak nekteri lide umreli na jednu ranu pesti tak, ze po rane upadli a uhodili se do hlavy o zem... a to nebyli takovy tlusty hovada jako ten vedator, takze to, jak se na konci skacel na zem a prastil se, by v realnym zivote smrtelny byt mohlo... kazdopadne si taky myslim, ze bude v pohode...:)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    REDSNAKE: Podle komiksu by to měl být středoškolský učitel fyziky nebo tak něco. A chytrej rozhodně je - v tom má pravdu. Možná i v tom, že je chytřejší než Abe.
    Každopádně si nemyslím, že by ho Abraham zabil - na slušný otřes mozku a zlomený nos to bude, ale zas tak moc nedostal.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ja jsem teda taky rad, ze si s timhle planem na heroicky zachranovani sveta vytreli scenaristi prdel a uvrhli hrdiny zpet do nekonecny beznadeje... :D
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    he just know things :D
    SVORO
    SVORO --- ---
    Sakra, já doufal, že zrovna v tomhle se seriál nebude držet komiksu. A mohlo to být zajímavější kdyby Eugen byl ten "vědec"....
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    Dobrej díl :)
    No já měla pocit, že mu Abe dal do debky takový rány, že je po Eugenovi...
    Teď se imho budou chtít vrátit a znovu se setkat s Rickovou skupinou a jsem hodně natěšená na to jak osvoboděj Beth :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    THOMASMORTA:Jak se bude vyvíjet Eugene nebo Abraham? Jeden z nich už podle mě nijak:) Abraham je taky pěkný magor, na druhou stranu, těžko se mu po tom všem divit. Eugen podle mě není ani autista, ani nic, jen lhář a špindíra s dekou. Však během svého přiznání komunikoval poměrně čile a opustil svůj blbej nepřítomnej pohled a najednou mu svítila prasátkovská očíčka.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    REDSNAKE: Překvapilo mě, že to není úplně neschopný jedinec - zjevně nějaké základní science skills má. Podle mě má prostě nízké skóre v testu autistického spektra (takže je inteligentní, ale má problémy se sociální inteligencí).
    Ale mluvil jsem o té scéně, kdy potkal Abrahama - svou lží o důležité misi ho vtáhnul zpátky do života. Pak se k tomu Abraham upnul a udělal peklo ze života Eugenovi. Fakt jsem zvědavý, jak se tenhle charakter bude vyvíjet.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    THOMASMORTA: Já s tím taky nemám problém, občas mi vadí ty rozjitřené dějové linky, kdy se spousta věcí děje současně, ale to je můj problém. A Eugene mi moc sympatický není. Je fakt, že tam měl hero scénku, nicméně si to zasloužil.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    REDSNAKE: Zjevně jsem v menšině, ale mě se poslední díly celkem líbily - a i rozdělení na několik dějových linií mi vyhovuje.

    Kupodivu je mi Eugene díky poslední scéně sympatičtější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam