• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ALI_GATOR: Já se přiznám, že s těmi flashbacky mám dost problém. Ztěžuje mi to orientaci v seriálu. Ale chápu, že se odvíjí víc linek v jeden moment a jak jinak to asi natočit. Možná bych dokonce uvítal, kdyby se prolínaly v rámci jednoho dílu příběhy různých skupin. Holt šli jinou cestou.

    Jak to myslíte, že fyzika dostala na prdel? Co se vám nezdálo?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SVORO: Jo, tohle nikdo neokecá :)

    Trochu mi vadili ne úplně povedené flashbacky, šlo to flashnout líp. Kouř, jako společný jmenovatel flashbacků, je jinak super. Možná něco bude brzy pěkně hořet...
    NJORL
    NJORL --- ---
    ?
    SVORO
    SVORO --- ---
    Tak tento díl dává fyzice hoooodně na prdel ;) Jináč to celkem ušlo imho :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    co to resite za hovna... jinak myslim ze eugene je ko
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    OVERFLOATER: rychlost se samozrejme scita, ale energie 2 aut v celni kolizi pri 50mph nejsou stejne jako 1 auto proti zdi pri 100mph - Newtonovska fyzika i nadale plati

    http://www.discovery.com/tv-shows/mythbusters/videos/mythssion-control.htm
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MODROPULOS: to neni v ramci zanru podle me az tak neobvykly... termin zombie je zalezitost popkultury, ale v tech pribezich to postihne zemi jako neznama, necekana hrozba... bylo by trochu na hlavu, kdyby to pritom vsichni znali z telky... :D kazdopadne me to zaujalo, hodil jsem to googlu a hele ho:

    http://www.thewrap.com/tv/column-post/walking-dead-why-walkers-are-called-walkers-video-32098/
    MODROPULOS
    MODROPULOS --- ---
    No tak mě teda spíš zaujal fakt, že se v seriálu vyskytuje mnoho eufemismů pro chodící mrtvoly ("chodci", "kousači", "hniláci",...) ale doposud tam ani jednou jedinkrát nezaznělo slovo "zombie".
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SVORO: Co dodat? Snad jen to, že hmotnější osoby při autonehodách dostávají více energie a mají proto i větší ranivost. Tímto zdravím všechny obézní policajty, které vídám ve Smartech na Praze 4 :)

    Jinak po ráně do hlavy se může stát cokoliv. I po relativně malém úderu lze vyfasovat např. epilepsii. Tady je jedna citace:

    Náraz, který otřese mozkem - asi 1,3 kilogramu vážícím orgánem s konzistencí měkké želatiny - a mrští jím proti tvrdé ochranné skořápce lebky, může poškodit nervy, mozkové buňky a cévy. Následkem jsou krevní sraženiny a pohmožděniny, které utlačují mozek; zhoršují tím vzniklé škody a zvyšují riziko trvalého poškození nebo smrti.
    SVORO
    SVORO --- ---
    Jinak já jsem opravdu doufal, že Eguen bude vědec, který dokáže zastavit zedy, ale že by se to posralo až ve Washingtonu... Jen nás prostě musí tahat za nos a něco podle komiksu udělat a něco ne :(


    OVERFLOATER: np je to sice pár let jsem byl na základce, ale základy si pamatuju :D stejně tak tu biomechaniku, když jsem byl na vojně tak se člověk celkem nudí a přečte kde co :D
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    SVORO: diky za potvrzeni fyzikalnich zakonu ;)) a to s tou tlouskou dava smysl, takze v tomhle jsem se mylil..

    kazdopadne souhlasim, ze z nej pravdepodobne ted bude zelenina.. :)
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    REDSNAKE: tys psal, ze se snizuje sila gravitace. ta je imho porad stejna, jen je ta sila ovlivnena odporem vzduchu.. gravitacni sila je stejna, nizsi rychlost neni teda zpusobena nizsi silou gravitace, ale existenci jine protichudne sily - odporem vzduchu :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    Chjo....

    Takže pokud dvě auta do sebe naboroují v 50 km/h tak výsledná rychlost obou aut je 100 km/h což je správně, jen síla nárazu je přenášena na dvě vozidla stejně tzn je to 100 km/h děleno 2 tedy jako by narazili do zdi 50km/h.

    Kdyby jedno auto jelo 30 km/h druhé 70 km/h tak účinek na obě auta bude stejný jako kdyby jeli obě auta 50 km/h.

    Pokud by jedno auto bylo mnohem lehčí než druhé tak se výsledná energie bude rozložena v poměru mezi hmotnostmi mezi oběma auty, lehčí auto dostane mnohem více energie z toho nárazu než těžší auto.


    Dál tady je video dvou těles ve vakuu ;) https://www.youtube.com/watch?v=E43-CfukEgs


    Co se týče pádu Eguena na hlavu tak je lepší když padá takhle "tlustej" člověk než hubenej protože biomechanika říká, že u tohodle typu pádu je pád zbrzděn břichem... tím pádem je pád méně fatální i pře větší rychlosti na základě hmotnosti osoby...
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    tady mate video s vysvetlenim proc dve auta, ktera do sebe narazi stejnou rychlosti (napr. 50 km/hod) jsou poskozeny jako by kazde z nich narazilo do zdi prave rychlosti 50 km/hod a NIKOLIV souctem, tedy 100 km/hod

    Mythbusters - Car crash force
    https://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnLmh4


    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OVERFLOATER: No, vždyť to celou dobu říkám...:)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    opravdu vas nejistota ohledne toho, zda se probere z tech par ran a padu, dokaze hecnout k takovymu improvizovanymu seminari z fyziky?
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    REDSNAKE: gravitace prece pusobi vsude stejne, stejne jako zrychleni. proto ve vakuu padaj veci ruzne hmotnosti stejne rychle a mimo vakuum ne - prave kvuli odporu vzduchu. Protoze pokud bychom meli dva predmety o rozdilne vaze a udeli pokus, kdy ve stejnem prostredi (napr ve skleneny krychli) pustime oba predmety, tak budou ve vakuu padat stejne rychle a pokud krychli naplnime vzduchem a tlakem, jakej je normalni na zemi, tak budou padat rozdilne. Zde nepusobi rozdilna gravitace nebo zrychleni. to je porad stejny, jen je rozdil v tom odporu vzduchu.
    NJORL
    NJORL --- ---
    a jeste by na nej Abe mohl tlacit, ze bud to vyresi, nebo ho zabije... nebo tak neco :)
    NJORL
    NJORL --- ---
    no opravdu zabavna pointa by ted byla, ze se prece jen vydaji do Washingtonu a stredoskolskej ucitel fyziky prijde na to, jak to cele vyresit. :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    OVERFLOATER: A počítal sis někdy jaký je brzdný efekt toho tření vzduchu? Rozdíl mezi rychlostí pádu 80kg a 120kg člověka je v tomto případě zanedbatelný. Skoro bych řekl, že se smaže tím, že gravitační zrychlení zaokrouhluješ. Ostatně ani gravitační pole není homogenní, ale je to prý o mnoho řádů nižší odchylka než ono tření vzduchu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam