• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    rozbalit záhlaví
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    DON_PEDROPOULOS: Asi spíš kontaktem se slinami - kousnutí způsobuje rychlou smrt. Vzhledem k tomu, že to lze zastavit amputací, tak nejspíš nějaká nákaza nervového systému.
    Čemu se spíš divým celý seriál, je to, jak to dělají, že se nenkazí nějakou pitomou infekcí z hromady mrtvol... Nehledě na to, že ten virus nejspíš odpuzuje hmyz, protože rozkládající se těla by byly ideálním autobudsem pro roje much:-)
    DON_PEDROPOULOS
    DON_PEDROPOULOS --- ---
    FLLIP: to jakým způsobem se dá "nákaza" získat mě už několikrát zaujalo. Například, když se pomažou vnitřnostma kousačů, aby byli "neviditelní" - tam by teoreticky taky mohlo dojít k nákaze - pokud by na sobě měli nějaké zranění kůže ne? Nabil jsem dojmu, že to lze získat pouze krevním kontaktem s chodcem.
    SVORO
    SVORO --- ---
    ALI_GATOR: Jako osobně bych ještě bral kdyby auto dopadlo na čumák a pak se "odrazilo" a spadlo na kola místo na střechu, ale to co tady předvedli mno wire-fu hadr :D Jinak na FB je video jak tu scénu natáčeli..
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    REDSNAKE: myslím to tak, aby to nemělo stejný účinek jako kousnutí, smíšení tělních tekutin.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FLLIP: Vzhledem k tomu, že už je nakaženej asi čtyři série zpět, je to úplně jedno.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Taky mě zarazil Daryl, který vytáhl šíp z chodce a pak ho držel mezi zuby.. Bych se bál nákazy.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    To vzhledem k těžišti auta a odporu vzduchu není možné. To je jako když posuneš badmintonový míček z kraje stolu, taky nemáš šanci udělat kotrmelec.
    Měli přistát na střeše a pořádně se rozsekat.
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    jj taky jsem si rikal, ze to vzali asi saltem :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FLLIP: To jo, no. Asi udělalo otočku :D
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    REDSNAKE: pád v autě z toho mostu, v jednom záběru se přetáčí čumákem dolu a ve druhém dopadne na všechny čtyři, jak kočka :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ALI_GATOR: Já se přiznám, že s těmi flashbacky mám dost problém. Ztěžuje mi to orientaci v seriálu. Ale chápu, že se odvíjí víc linek v jeden moment a jak jinak to asi natočit. Možná bych dokonce uvítal, kdyby se prolínaly v rámci jednoho dílu příběhy různých skupin. Holt šli jinou cestou.

    Jak to myslíte, že fyzika dostala na prdel? Co se vám nezdálo?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SVORO: Jo, tohle nikdo neokecá :)

    Trochu mi vadili ne úplně povedené flashbacky, šlo to flashnout líp. Kouř, jako společný jmenovatel flashbacků, je jinak super. Možná něco bude brzy pěkně hořet...
    NJORL
    NJORL --- ---
    ?
    SVORO
    SVORO --- ---
    Tak tento díl dává fyzice hoooodně na prdel ;) Jináč to celkem ušlo imho :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    co to resite za hovna... jinak myslim ze eugene je ko
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    OVERFLOATER: rychlost se samozrejme scita, ale energie 2 aut v celni kolizi pri 50mph nejsou stejne jako 1 auto proti zdi pri 100mph - Newtonovska fyzika i nadale plati

    http://www.discovery.com/tv-shows/mythbusters/videos/mythssion-control.htm
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MODROPULOS: to neni v ramci zanru podle me az tak neobvykly... termin zombie je zalezitost popkultury, ale v tech pribezich to postihne zemi jako neznama, necekana hrozba... bylo by trochu na hlavu, kdyby to pritom vsichni znali z telky... :D kazdopadne me to zaujalo, hodil jsem to googlu a hele ho:

    http://www.thewrap.com/tv/column-post/walking-dead-why-walkers-are-called-walkers-video-32098/
    MODROPULOS
    MODROPULOS --- ---
    No tak mě teda spíš zaujal fakt, že se v seriálu vyskytuje mnoho eufemismů pro chodící mrtvoly ("chodci", "kousači", "hniláci",...) ale doposud tam ani jednou jedinkrát nezaznělo slovo "zombie".
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SVORO: Co dodat? Snad jen to, že hmotnější osoby při autonehodách dostávají více energie a mají proto i větší ranivost. Tímto zdravím všechny obézní policajty, které vídám ve Smartech na Praze 4 :)

    Jinak po ráně do hlavy se může stát cokoliv. I po relativně malém úderu lze vyfasovat např. epilepsii. Tady je jedna citace:

    Náraz, který otřese mozkem - asi 1,3 kilogramu vážícím orgánem s konzistencí měkké želatiny - a mrští jím proti tvrdé ochranné skořápce lebky, může poškodit nervy, mozkové buňky a cévy. Následkem jsou krevní sraženiny a pohmožděniny, které utlačují mozek; zhoršují tím vzniklé škody a zvyšují riziko trvalého poškození nebo smrti.
    SVORO
    SVORO --- ---
    Jinak já jsem opravdu doufal, že Eguen bude vědec, který dokáže zastavit zedy, ale že by se to posralo až ve Washingtonu... Jen nás prostě musí tahat za nos a něco podle komiksu udělat a něco ne :(


    OVERFLOATER: np je to sice pár let jsem byl na základce, ale základy si pamatuju :D stejně tak tu biomechaniku, když jsem byl na vojně tak se člověk celkem nudí a přečte kde co :D
    OVERFLOATER
    OVERFLOATER --- ---
    SVORO: diky za potvrzeni fyzikalnich zakonu ;)) a to s tou tlouskou dava smysl, takze v tomhle jsem se mylil..

    kazdopadne souhlasim, ze z nej pravdepodobne ted bude zelenina.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam