• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Přemýšlím, jak to formulovat, abych nespoiloval těm, kteří ještě neviděli: Myslíte si, že postava, která se ke konci dílu ocitla uprostřed stáda chodců je opravdu mrtvá? Já bych si tipnul, že podle všeho toho humbuku, který kolem vytvířejí tvůrci neochotní odpovědět, to přežije. A pokud ano, tak jsem zvědavý, jak se z toho autoři vylžou:-)
    KALIPH
    KALIPH --- ---
    no ty voe! ..na víc se asi nezmůžu
    TRAZE
    TRAZE --- ---
    solidni :D
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    shit happens
    EJDM
    EJDM --- ---
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    PAULMUADDIB: Jo ale v městské zástavbě většinou nepotřebuješ aby vystřelený projektil po zásahu cíle ještě proletěl třemi domy a napáchal tam další škody.
    Těch cca 25 m účinného dostřelu pistole je pravda trochu málo, nicméně ztrácet čas na střelbu na rychle se pohybující cíle nad tuto hranici by bylo stejně kontraproduktivní. Na zásah běžícího člověka i na 50 m potřebuješ zasypat cíl střelami a jeden zásobník dávkou vystřílíš, než bys řekl "Allah Akbar".

    Pokud by vzala útočnou pušku s optikou, musela by se hodit sakra do klidu aby to k něčemu bylo. Musel jsem se celkem soustředit abych trefil statický cíl na 80m s 3x optikou. Ono totiž jakékoli přiblížení působí dočasnou ztrátu orientace a vyžaduje čas potřebný na přeostření...pokud se cíl pohne, je to o to těžší.. A taky musíš periferně sledovat, co se kolem děje, zpoza baráku mohl kdokoliv kdykoliv vyběhnout a udělat ji v těle nový otvor..

    Kdyby tam měli samopal s kolimátorem, to by bylo o něčem jiným, u kolimátoru nemusíš vůbec zavírat druhé oko, ale zase kolimátor musíš umět zapnout a ne každý to umí...ve stressu..Samopaly mají účinný dostřel do 100m a střílejí pistolovými náboji..plně dostačující v dané situaci..

    Taky výměna zásobníků by taky žádala nějaký čas, což v případě, že je nemáš na vestě hraje taky roli.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ALI_GATOR: Ale dostřel a přesnost na větší vzdálenost je úplně jinde. Mohla si alespoň vzít jednu pro sebe.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    PAULMUADDIB:
    Útočná puška: 30 nábojů, 3,1 kg, délka 60-90 cm, do nákupní tašky dáš 1-2, vytáhneš jen s obtížemi
    Glock: 700g, 18 nábojů, délka 18 cm, nutnost natáhnout před prvním výstřelem
    Revolvér: +- 650g, 6 nábojů, délka pod 18 cm

    Asi bych taky volil Glocka, nicméně vzhledem k naprosté spolehlivosti revolverů, kdy navíc vidíš zda jsou v bubnu náboje a zda jsou nebo nejsou jíž vystřeleny, plus plná taška dalších zbraní...se dá její volba pochopit.... Cílem bylo vyzbrojit co nejvíce lidí v nejkratším čase, s následnou čistkou budov. Útočníci neměli vesty, nebylo potřeba velkého výkonu zbraní.

    Jo, a hmotnosti jsou bez nábojů...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    To byla ale chujovina. Ve zbrojnici plné útočných pušek dá do kabelky pár flusbroků a sama si vezme prťavej šestiraňák. Hovadina.
    OKENA
    OKENA --- ---
    06 e02 ! Za me luxusní ! Chtělo to nejaky vzrůšo!!!
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Tak nám ten Walking Dead fearovatí :)
    NJORL
    NJORL --- ---
    DBEAT2HELL: To prece neni pravda. Vzdy tam byla ta zed plechova od ktere se odrazeli za tema svetlicema ... :)
    DBEAT2HELL
    DBEAT2HELL --- ---
    Zombíci kráčející spořádaně po silnici do zatáčky? Dafuq -.-
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    start v docela velkym stylu :) prolinani dvou casovych linii a barev/cernobile me nejdriv matlo, ale musim uznat, ze to byl asi ucinnejsi zpusob vypraveni, nez kdyby to dali lienarne za sebou. takhle to melo furt nejaky napeti uz od zacatku. a moc me bavil kratkej dialog Morgana s Carol :)))
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    tak tohle byl dobrej rozjezd, jsem ze začátku nové sezony absolutně spokojená. Chvíli mi trvalo než jsem si zvykla na množství černobílých scén. Každopádně ten spávnej pocit. Fear the waking dead byla dobrá náplast na čekání, ale tohle je jiná liga :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Já jsem u prvního dílu - co si to tam Abraham a Sasha ukázali za podivnou viktorku, když seděl na tý verandě? Prosím nespojlujte mi, příspěvkům níže se zrakem vyhýbám... :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    tak finale zajimavy. po jalovym ctvrtym dile a slibnym patym byl ten sestej strasne nahustenej, skoro az moc. a teda docela me iritovalo, ze tahy, ke kterym se ruznejma moralnima dilematama propracovavaj charaktery WD nekolik sezon, tady prijdou na radu, sotva vypukla apokalypsa. i kdyz jsem cekal, ze v ramci osvobozovaci akce vyuzijou walkery ze stadionu, rozpoutat takovy jatka na zakladne chce uz znacnou otrlost. plus to, jak to do sebe zapadlo, skupinky se v ten spravnej okamzik sesly a vsichni spolu odjeli do ukrytu, z kteryho se chystaj presunout na lod, splnenej sen vsech teoretiku zombie apokalypsy... proste to bylo hrozne pritazeny za vlasy. na druhou stranu co se tyka akce, melo finale konecne grady. na dalsi serii se tesim, minimalne to vyplni cekani na WD. navic tajne doufam, jelikoz druha rada ma mit 15 dilu, ze pokud to nasadej od priblizne stejnyho datumu, mohlo by to vyznamne zkratit midseason break ve WD, to me vzdy ubiji :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALI_GATOR: Není vůbec jasné, co se snažíš říct. A Rick v době, kdy se setkal s Guvernérem vůbe nebyl sluníčkoví - už asi tak půl roku vedl svou skupinu jako absolutistický diktátor.
    Shane by fungoval dobře, kdyby ho psychicky nerozložila hysterka Lori - ze zpětného pohledu je třeba uznat, že měl dobrý nápad, když se chtěl zdekovat a odpojit od skupiny. Ztracená Sophie mu ten plán překazila.
    Nemocnice nejspíš začala pořádně fungovat přesně v okamžiku, afektovaná Beth způsobila zastřelení slabé policistky ve vedení nemocnice - vždyť si tam několik strážníků dělalo co chtělo, zejména co se týče znásilňování pacientů. Doktor, který si byl vědom toho, že je nedotknutelný jen po dobu, kdy je jediným doktorem, dokonce ze strachu zabil jiného doktora... Ne, to není funkčí komunita.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    THOMASMORTA: Guvernér v rámci skupiny fungoval dobře než přišel sluníčkový Rick a nezpůsobil jeho smrt, Shane by fungoval dobře, kdyby ho sluníčkový Rick nezabil, Nemocnice fungovala dobře, než ji rozložili slouníčkoví lidé, sluníčkový Rick se začal proměňovat v zcela nesluníčkové monstrum.

    Mám se tu i vykakat, nebo je to už jasné?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALI_GATOR: Já netvrdil, že civilaze nutně znamená demokracie. Diktatura může být stabilní. Guvernér byl labilní - nedokáže ustát krize. Shane totálně sral na ostatní lidi, nedokázal by vést město.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam