• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETER_PANsadba a pěstovaní stromů, i starost o ně
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PUKPUK: Kdyby byl čas, jedu sem:
    Principy řezu ovocných stromů | Veronica - Centrum Hostětín
    http://hostetin.veronica.cz/principy-rezu-ovocnych-stromu
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PUKPUK: dík du to studovat.
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    KEIKIN: Tady
    rez ovocnych stromku a keru.pdf | Ulož.to
    http://www.ulozto.cz/xTA3MiL/rez-ovocnych-stromku-a-keru-pdf
    Rez ovocnych drevin - Kyncl.pdf | Ulož.to
    http://www.ulozto.cz/xGRaRPs/rez-ovocnych-drevin-kyncl-pdf
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Je tu někde návod jak vést řezy na stromech ?
    KUURA
    KUURA --- ---
    Dobrá, díky, zaridim se podle toho. A ještě se chci zeptat, jak je to s peckovinama. Vím, že ty jsou nachylny na teploty a prý by se neměly řezat na podzim ale v dubnu. Je tu meruňka, která je očividně hodně mladá, ale po satbe ji už asi nikdo nerezal, takže vyhodila tři čtyři dlouhý větve do výšky. Teď jsou nahoře obsypany ovocem, ale bojím se, že jak budou zrát, tak se stromek polame. Asi ho nějak svazu a příští rok teda prorezu? Potom je tu ještě švestka, ta už je pěkná, bude starší, ale taky se žene hodně do výšky. Jak jsou větve slabý, tak se pak nedá ovoce otrhat. Koukala jsem, že jsou uvnitř taky asi čtyři větve, co hodně lezou nahoru, tak nevím. Dekuju za odpovědi, každá rada dobrá:)
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    KUURA: Může se. Ale pokud to jsou staré stromy, které nerodí, tak to bude pravděpodobně chtít zmlazovací řez a ten se dělá, jak píše TRAVIX, až v době hibernace.
    KUURA
    KUURA --- ---
    TRAVIX: dobrá, tak je nebudu mučit... a co na podzim? Třeba v říjnu? Není to naše zahrada a jezdíme sem párkrát do roka, jen vidím jak jsou ty stromy zarostly, tak bych jim ráda ulevila.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    KUURA: Nemělo by se. Prořez jedině před začátkem vegetačního období.
    KUURA
    KUURA --- ---
    Lidičky mám dotaz. Dá se jabloň prorezat i teď v květnu, když už kvete?? Jde o dva staré stromy, co moc nerodi... Dekuju
    KULA
    KULA --- ---
    Zdravíčko, obracím se na Vás s prosbou. Pátrám po fotografiích zachycující růst vinné révy. Neviděl někdo někde? Chci nakreslit ilustraci jak roste réva a nakonec vyroste do sklenice vína ale nějak mi má představivost nestačí. Díky za případné nasměrování.
    THEO_PHIL
    THEO_PHIL --- ---
    KAROLKA: Ja sem docela spokojenej se zahradnictvim v Braniku (kousek od Branickyho mostu), kde to maj o neco drazsi, ale vyber docela slusnej...
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    FATBOZZ: supr atlas...

KAROLKA: Asi zalezi kolik toho chces, v PRG je to o par kacek drazsi, ale zas to mas po ruce.
    Takze treba Chladek, Kral a dalsi zahradni centra a mimo Prahu, Kostelec nad cernymi lesy, nebo Montano u Kutne Hory.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    PETER_PAN: Díky za tip, kouknu se
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    KAROLKA: tak nekolikrat jsem si nechal neco poslat (napr. z Krakonosova zahradnictvi - http://www.krakonosovozahradnictvi.cz/ ) a bylo to OK
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Prosím kde v Praze,okolí Prahy nebo v plzeňském kraji koupit za rozumnou cenu tyto rostliny: kanadská borůvka, rakytník, zimolez ? Nebo i nějaké osvědčené zahradnictví s dobrými cenami? Koukala jsem, že některé rostliny z eshopů i zasílají, máte s tím někdo zkušenost? Já v to moc důvěru nemám, ale třeba není čeho se bát, nevím...
    Ocením i rady k pěstování :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Ahoj,
    mám za oknem prineseny zalud a z nej mi vyrostlo tohle malé nic. Zacli se vsak an listech delat nejaky bordely a ja nevim co s tim.
    Nejaka rada ja kse proti tomu branit a strom vylecit ?

AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    AKHIBARA: Ale samo ze hlodavci to taky muzou byt. Jen bych cekal, ze se to projevi uz o neco driv na jare.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    AKHIBARA: To by neslo o zaschnuti, spis o sok z vedra a slunce, uz jsem par rostlin videl co to trochu odnesly. Jde hlavne o mlade listky. I z toho ze na jedne vetyvce jsou jak suche tak zelene listy to na to znaci.

Muzes zkusit nekterou vetyvku trochu zakratit a uvidis jestli nezasycha i drevo. A sleduj pupeny. Vestina stromku docela rychle obrazi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam