• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    FINSON
    FINSON --- ---
    JIKE: No tak nejeli jsme nijak rychle, drželi menší rozestupy, a jaks psal, v lese dál od civilizace, kde není světelné znečištění, má baterka úplně jiný efekt než někde na louce za městem... pro ty případy mám těch 600 lm ;-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: 3 LIDEM s 60lm, chci vidět s 600lm, to bude závod míru? :-)

    po němcích mám zase nějakej dobiák z paroží..

    FINSON
    FINSON --- ---
    No jo, chudák můj děda se už CREE LED nedožil. Svítil si plochou vojenskou baterkou Varta, nikdy mi to neřekl, ale tipuju, že ji za války sebral nějakýmu Němcovi, kterýho s partyzánama přepadl...

    Jinak já tou svojí EagleTac na střední režim (60 lm) svítil na cestu sobě a dalším 3 cyklistům, když vedoucí výpravy špatně naplánoval trasu a vraceli jsme se šumavskými lesy ve 2 ráno na chatu :-) Čelovky ostatních se nechytaly, moje baterka zřetelně osvítila 30 metrů cesty...
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: asi jo. já měl jen Maglite s halogenkou na 2x AA. a byl jsem rád i za to.. pak jsem si udělal, v době kdy nebyly ještě ledky do svítilen od Vietnam. z IBM led diody, která byla v display na nasvícení klávesnice světlo, a to bylo něco. bylo to malý fakt pidi menší nežž dnešní přívěšky na klíče s vítilo to nesrovnatelně, sice rozptyl děsivej, žádná optika, ale sklízelo to obdiv...přecijenom jsem ještě měl takovou tu svítilnu s čočkou na 4,5V baterie na klasickou žárovku. tu plechovou, po prarodičích. a ta svítila taky parádně. ta technika šla uplně neskutešně nahoru.

    si pamatuju, velice matně, byly mi asi 3-4 roky asi. a strejda měl na 2x AA klasikocu svítilnu asi rok 1983-4, a od tý doby jsem ji chtěl, a nedal mi ji ani do ruky :D se nedivim.. ale už tehdy jsem chtěl takovou. svítila tim oranžovym světlem , jak se žhavilo vklákno.. a už tehdy to bylo něco parádního.

    dědovi jsem koupil, asi jsem to tu už psal, MTE na 1x AA bateri s 1 modem svítivosti.
    přišel k nim do bytu elektrikář a měnil v předsíni, kde není venkovní světlo jističe. a nemel světlo, nebo baterku, děda mu půjčil tu sovou novou MTE, a elektrikář z ní byl uplně mimo. prý nikdy ještě neviděl něco tak malýho šíleně moc svítit. děda byl nadšenej. eletkrikáš unešenej, a jističe vyměněný. baterka odrazem světla o strop osvítila celou místnost..

    a to do doby než měl tu ode mě, používal nějakou z Tuzexu svítilnu na žárovku s nevyměnitelnými bateriemi. :-) porovnával to na zdi, a nevěřil svým očím :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    pamatuji si, jak jsme šli v noci z nějakýho hradu lesem, auplná tma, doslova jak v pytly ve sklepě.. nebylo vidět na krok, hvězdy nic, v lese to kryly větve, a měl jsem klasiku baterku s těma klasickýma ledkama asi 8 jich tam je. moc ne. a svítila jako ďas.. bylo tam najednou krásně vidět. ale když jí porovnám s tím co mám nyní, neměl jsem tedy šanci ve stejném lese za stejná tmy, tak je to neskutečný rozdíl.

    Třeba na rybách v noci, když byla tma jsem si svítil 3x led klasika baterkou, a viděl jsem v Praze na Cukráku, Čakovice, je tam světelný znečištění, takže to šlo ale nic moc. pak jsem měl warrirora M20 R5, a jako musel jsem dát střední svit, jak to svítilo jako mazec. uplně nesrovatelné. a pak si posvítit na cestu kolem rybníka? no paráda jako, uplná spokojenost.
    člověk to pak nesutečně ocení, sice pokud je to delší cesta, tak to chce náhradní baterii, pokud jste limitování výdrží, ale dokud si to nezažijete, tak neobjevíte, jak jste limitováni viditelností . a to pohodlí pak. i obyčejná na 1x AA Tiablo, je zázrak v takový tmě. + vodotěsnost, když vám spadne v dešti do bláta, nebo jen namokne v brutus liáku, když honem něco hledáte na zemi, nebo u auta nebo kdekoliv. ta vodotěsnost se fakt vyplatí, nejednou mi spadla baterka do vody, nebo do bahna, nebo jsem ji používal v dešti.
    si pak člověk uvědomí, jak moc je ve výhodě.
    ¨jediný co, chtělo by to vymyslet ultimátní zdroj, nějakou baterii, která umí třeba z butanu udělat elektriku, nějakej malej reaktor. třeba svítit oněch 50.000 v kuse bez výměny článku. :-))
    FINSON
    FINSON --- ---
    JIKE: No sice svítily, a s dnešníma vysoce svítivýma se to nedá srovnávat - v té době byly v taktických baterkách kryptonky, že...
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: jo přesně ty .-) svítily na Tu dobu dobře, oproti klasickým žárovkám. nic jinýho ani nebylo.. ale teď to je uplně jinej level. jsem zvědavej s čim přijdou, až udělaj bílej laser - baterku, to bude, to budou lidi si svítit až na měsíc.. aby si osvítili krátery..
    FINSON
    FINSON --- ---
    JIKE: No jasně :-) Jaký starý LEDky myslíš? Ty, co se dávaly jako plastové přívěsky na klíče?
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: tak musíš něco proti oslnění :D dělaj je moc silný.. :D

    je faktem, že pokud je naprostá tma, tak i 250lm je znát jak sviń. s porovnáním se starýma ledkama je to uplnej masakr..
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jo jo, není nad to narazit si na nos tmavé zrcadlovky a pak si rozsvítit taktickou svítilnu, abych vůbec něco viděl :-)

    KA94
    KA94 --- ---
    Tohle se mi líbí - svítivost stejná jako u mého Tritonu M30, ale ten hladký reflektor z toho udělal svítilnu na dálku... http://www.svitilny.eu/svitilny-olight/takticka-vyhledavaci-svitilna-olight-m3x-triton/prod_225.html
    KA94
    KA94 --- ---
    JIKE: A porovnáme s Tritonem...
    JIKE
    JIKE --- ---
    KA94: tak jasně, otestneme to někdy navečír..
    KA94
    KA94 --- ---
    JIKE: Vem to i s tím původním reflektorem, taky mě ten rozdíl zajímá.
    JIKE
    JIKE --- ---
    KA94: aha. já se pak na to mrknu a můžeme porovnat. podle mě to bude děsivě ostrej kužel..
    KA94
    KA94 --- ---
    JIKE: Slíbili mi, že peníze pošlou na účet. A podle nich je ta svítilna v pořádku, i když v nejslabším režimu poblikává, dokud se nezahřeje. To je podle mne blbost. A už jednou mi dali Tritona v rozbitém kufříku, takže zkoušejí, komu mohou vnutit vadné zboží. Příště zkusím svitilny.eu...
    KA94
    KA94 --- ---
    JIKE: Nezkoušel jsem ho, protože u toho Warriora jsem ten původní nemohl povolit a nechtěl jsem to rozbít...
    JIKE
    JIKE --- ---
    a zkoušel jsi ste nreflektor? svítí to ostřeji do dálky?
    JIKE
    JIKE --- ---
    KA94: ty jsi ho vrátil? a vůbec ho už nechceš jo? měli tam kecy? nebo v pohodě? a pořád Tě zlobil? asi jo.. to by jsi to jinak nevrace. to je děs. a přitom to je to samý co mám já.

    rád si reflektro vezmu. domluvíme se v poště. díky
    KA94
    KA94 --- ---
    JIKE: Tak jsem vrátil toho Warriora Led-shopu a čekám na vrácení peněz. Jenom hladký reflektor jsem koupil jinde a teď je mi k ničemu. Nechceš ho na svého Warriora?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam