BRUKEV: Pokud nejsi vyloženě maniak a nějak tě ty svítilny neberou, tak z těchhle tří imho nesáhneš vedle s žádnou. Vybíral bych podle krmiva: AA a AAA baterie jsou široce dostupné, levné, jednorázové i nabíjecí. CR123A mají lepší výkonové charakteristiky, ale ty tě, jak sám píšeš, až tolik nevzrušují, takže tím Fenixem PD10 R2 by sis možná zbytečně zkomplikoval život.
Pokud si potřebuješ svítit pod nohy při chůzi a kolem sebe v bytě, tak z mých zkušeností dostačuje svítivost kolem 50 lm. Cokoliv navíc je příjemné, ale ne nutné, naopak jsou situace, kdy svícení něčím nad 200 lm je spíš na škodu...
Osobně bych šel do toho Fenixe LD01 na mikrotužky - bude se ti i dobře nosit, nebude tě v kapse tlačit, a na většinu věcí jeho výkon stačí.
O LD15 bych přemýšlel, jestli potřebuješ nějak víc svítit do dálky, tam už rozdíl v max. výkonu 72 lm vs. 117 lm bude trochu vidět (ale zase nečekej zázraky, lidské oko vnímá dvojnásobný světelný výkon v lumenech jako cca +40% světla - přesněji jako násobek odmocniny ze dvou)...
Já s 60 lm svítilnou svítil při jízdě na kole za jasné letní noci na silnici v lese sobě a třem lidem před sebou - když jsem to ohulil naplno (280 lm), řvali na mě, že je to moc... na druhou stranu, při zatažené obloze za mlhy a deště v noci u řeky zkontrolovat, jestli nám voda neodnesla lodě 20 metrů od stanu, na to mi bylo 500 lm tak akorát... takže asi tak :-)