• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ja se na ledky domu teprve chystam protoze me uz nebavi kazdou chvili menit halogenky, u znameho jsem videl takove docela i prijemne zlute, co to presne bylo uz nevim, jedine co si pamatuju bylo to ze je maj na i4wifi, coz je mi sumak, to ze svitej min mi ani nevadi, nepotrebuju pri nich fakt videt ale jen abych se neprerazil, co me ale zarazilo je to ze u drtive vetsiny neni vubec zadny svetelny difusor, coz se pak ani moc nedivim ze to moc neosvetluje
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Btw. ta silnější 900lm day white LEDka bliká (!!!) a jedna z těch dvou menších 320lm se mi při vyšroubování z lampičky rozložila v ruce :-|
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: To teda. A ode dneška přesně vím, o čem mluvím.
    LEDky dorazily. Kdo to tady psal, že mu to doma svítí k jeho spokojenosti?

    Beru zpět všechno špatné, co jsem napsal o úspokách - i ta shitová Phillipska za stovku z Tesca mi v lampičce dává nesrovnatelně lepší světlo než ty nové LEDky.

    Day white je opravdu modrá, jak Táboráček psal, stejně jako R5 v EagleTacu, možná i víc. 9000K jen to zasyčí, zářivka je proti tomu jak červánky. Jestliže jsem u úsporek psal něco o žluté tmě, tak proti "warm white LED" je to furt hadr. Ta warm white LEDka se opravdu dá nejlíp popsat jako žlutá tma, s nádechem do mrtvolně zelené. Svítil jsem tím v pokoji dvě hodiny a bolet a přecházet oči mi začaly už po první čtvrthodině, u tmavě modrých džín jsem si vůbec nebyl jist, jakou barvu vlastně vidím (ale modrá to nebyla - takový krásný mořsky modrý džíny to v normálním světle jsou!), při pohledu do tmavšího koutu jsem měl lehký pocit závratě. Nehledě na to, že teda palba 900lm na téhle frekvenci je fakt horší než svit petrolejky.
    Myslel jsem si, že si to sám namlouvám, tak jsem po těch dvou hodinách zhasl a nasadil všude zpátky klasiku + halogeny - úleva byla okamžitá, měl jsem pocit, jako bych se probudil ze zlýho snu.

    Moc taky nechápu tu efektivitu svícení, protože po hodině je ta LEDka a přicvaknutý hliníkový radiátor nad ní horký tak, že nejde vzít do ruky stejně jako klasika. Pravda, oproti klasice rychleji vychladne, ale ta by s tím heat sinkem imho moc pozadu taky nebyla.

    Přiznávám, že jsem byl od začátku poněkud zaujatý proti, jak je tady z mých předchozích příspěvků zřejmé, ale že to bude takhle špatné, to jsem nečekal.
    Rád bych svítil s nižší spotřebou a "ekologicky", třeba v třídění odpadu a recyklaci cestu vidím a podporuju to, ale tady jde prostě ekologie stranou. Takhle drsnej výprask pro oči jsem ještě nedostal. Párkrát jsem už četl knížku ve světle svíčky a smrtelně vážně prohlašuju, že se mi četla líp než pod tou LEDkou.
    O víkendu jdu shánět halogenky a rozšiřuju jejich stávající zásobu, co se ke mně vejde. A když se nezadaří, tak fakt radši to čtení při svíčce než pod LED. Tu dnešní zásilku balím a posílám zpátky s žádostí o refund.

    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Myslim ze nas ceka pomerne temna budoucnost:(
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: To bude správně eko, budeme svítit LEDkou! Ještě do toho generátoru nalít bionaftu a můžou si nás Zelení fotit na billboardy :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: tak az nekdy pujdem do hospody tak musime vzit i objimku, wojtyla si vezme karavan s generatorem a vsechno bude desne skvely:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: Afaik: Klasická žárovka = teplá bílá = 2700K - 3000K
    Day white = 4500K - 6000K
    Cool white = 6000K+
    Přičemž "klasická" zářivka má těch 6000K a CREE R5 dioda v EagleTacu má kolem 9000K - ta už je právě do modra a té říkám studená. Diody v MTE mají mít "day white tint at 6000K" a ten rozdíl proti EagleTacu tam vidět je.
    Stručně řečeno, očekávám, že day white LED budou dávat barvu blízkou klasické zářivce.
    Do hospody bych to vzít mohl, když je to prý tak úžasně mechanicky odolná věc :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: Aha, tak to tomu rozumime kazdej jinak, denni bila je neco co ma 6000K, tedy imho hodne studena bila a tepla bila ma pry 2700K, coz by mela byt normalni zarovka... Takze ted babo rad, pockam si az ti to dorazi a doufam ze tu zarovku vezmes nekdy do hospody abychom se mohli mrknout jak to sviti:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: WTF!
    TABORACEK: No u Almicry říkají denní bílá v podstatě zářivkové barvě, studená bílá pro ně znamená modrá, co jsem tak pochopil :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    A jeste navic koukam ze termin studena bila se zmenil na termin denni bila abychom se nahodou nebali toho ze nas z toho budou bolet oci krom toho ze budeme mit doma tmu...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Jinak zarovka o ktere imho ma smysl uvazovat je napr. http://www.kupzarovky.cz/osram-led-parathom-cl-a-75-tepla-bila-e27-advanced-p-12754.html

    Ale ta cena je maso.

    Mimochodem povedlo se nekomu zjistit jak se ty lumeni na tech zarovkach meri? Napr. Ze by se vyrobci dohodli na nejake te ansi norme abychom se v tom snadno orientovali?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: ja ty usporky zatim nezatracuju ale na zachod nebo tem kde se casto blika to fakt neni. V kuchyni nad jidelnim stolem ji mam a holt to par minut trva nez vidim co mam na taliri, ale jak rikam LED je ta spravna cesta, jen to chce jeste nejakej vyvoj. Proste starou dobrou edisonku jsme jeste nahradit nedokazali... Jako relativne slusnou nahradu bych jeste zatim bral ten halogen s zarovkou patici, ale to je jen otazka casu nez nam to taky zakzou...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak je to teprve na cestě, takže nic víc zatím nevím.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK + JIKE: Objednával jsem z http://www.almicra.com/ - protože rozumný výběr, přehledný e-shop, PayPal + Uloženka. Když do objednávky zadáte "LEDKYUJEZD5", dostanete 5% slevu :-)
    Právěže dostatek výhod LED proti úsporkám mě přesvědčil k tomu, abych jim dal šanci. A taky vím, jak mi LEDky svítí v EagleTacu a MTE baterkách... sám jsem hodně zvědavej, jaký to bude, určitě si teď po objednání nemyslím, že jsem ten problém vyřešil. Nicméně s úsporkama jsem skončil, to fakt radši začnu zapalovat louče.
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: dobře že white- ta je taková fakt příjemná, narozdíl od té klasické, do modra.. no 900lm, snad to bude stačit - po rozptýlení stínítkem..

    pošli pls ten link s těma Led páskama. kde jsi to nakoupil.

    díkec
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: a ty svitidla mas odkud?

    Pokud jde o LED, tak ja te technologii docela fandim, rozhodne je to daleko lepsi model nez ty usporny zarovky(!), nicmene rekl bych ze to ma pred sebou jeste pomerne dlouhou cestu...
    FINSON
    FINSON --- ---
    JIKE: LED žárovky ve mě vzbudily zvědavost, tak jsem objednal jednu 10W 900lm warm white do lustru a budu se modlit, aby to stačilo, silnější jsem nenašel. Druhou s 900lm day white beru do lampičky a na zkoušku ještě 2x bodovku s 300lm do koupelny a do chodby, a na osvětlení kuchyňské linky 2,4 metru LED pásku s day white... neb mi tak nějak za poslední dva týdny na výše popsaných místech odešly klasické žárovky a zářivka, která se jako samostatná trubice nedá sehnat - tak dám šanci moderním ekotechnologiím a uvidím. Když už na to mám nadávat, tak to chci mít podložené zkušeností. O dalším vývoji budu informovat.
    VACA
    VACA --- ---
    JIKE: hele no přiznám se ti, od tý doby sem se s tim nějak nezabejval :(( furt byly/jsou jiný věci na práci když se dostanu do dílny :(( takže svítilna je teď s přiletovanou pružinou funguje, ale přepínání režimů povolováním hlavy neni nejspolehlivější, to je ta věc kerou sem nějak zatim nedořešil, oni vědi proč u tý novější m20 dělaj přepínání režimů vzadu na tlačítko, ten kroužek u mě je prostě už asi vydřenej, nebo nevim :( nejradši bych se s tim už nezabejval a pořídil eagletac...
    JIKE
    JIKE --- ---
    VACA: jak to dopadlo? jak funguje, všecko ok?

    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: to je pech ale. tak jsem zvědavej, jak to kloudně pořešíš ke spokojenosti ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam