• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    JIKE
    JIKE --- ---
    teď jsem krásně využil čelovku, a Leathermana . montoval jsem na auto přítelky rámeček a značku, kterou jí dneska někdo urazil. Zebra je super, jak je směrovatelná, a leatherman .. :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    THX_1138: Jo, barevná teplota bude vyšší, ale barevné podání nezkreslují tolik jako úsporky (o LEDkách už nepíšu vůbec ;-) ). Dokud to nemá studenější světlo než zářivka, tak je to pro mě víceméně pořád OK. Spíš mi jde o spojitost spektra, a tady spolu s klasikou prostě dodnes nemají konkurenci.
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: To je peklo. Mně stojí televize cca 40 cm ode zdi, takže si za ní na tu zeď namířím normální lampičku se slabší halogenkou nebo úsporkou - na tohle mi úsporka stačí...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TABORACEK: a navic mi doslo, ze za tu televizi se mi normalni zarovka nevejde:( achjo, to moderni osvetleni je fakt peklo...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: ja bych potreboval neco za televizi, ktera je prisroubovana na zdi. Ted ta mam studenou LED listu, a je to desne neprijemny, takze to nepouzivam a svitim lampickou co mam nad stolem, tak jsem si rikal ze bych zkusil tohle, ale ted me napada ze to bude dost topit, coz taky neni dobrej model:(

    Ale nad stul bych si to dal (pracovni svetlo), pripadne si rad necham neco poradit. Ty Osram Parathom co mam mv predsini se mi libi, ale neco jako 60W za petistovku je masakr...
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: Není. Je to de facto normální klasická žárovka, akorát má vlákno uzavřené ještě v té malé vnitřní "baňce" naplněné inertním plynem - odtud její název. Podle výrobců je tím vlastně mechanicky odolnější než obyč klasika, ale čert jim věř. Je fakt, že mi odcházejí pomaleji než klasiky. Tohle je imo ta správná evoluce klasické žárovky - je efektivnější a trvanlivější bez obětování kvality světla, svítí opravdu stejně jako klasika (taky bych řek, že v tom halogenu je stejné vlákno, ale nestudoval jsem to; každopádně má plné světelné spektrum jako klasika, páč svítí na stejném principu).
    Jediný problém je sehnat výkony nad 100W, buďto nejsou vůbec, nebo jsou neúměrně drahé. Ale do lampičky, u které nepoptřebuju fakt festovní světelný tok, je to super.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: zkusim si to koupit. Jak moc je to citlive na blikani (rozumej aplikace zachod, koupelna, chodba)?
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: Hledej normálně halogenovou žárovku s paticí E27 (nebo E14, pokud využiješ i malý závit) - tyhle zatím mají všude včetně Ikey, Tesca a tak...

    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: jak vypada ta halogenova zarovka? nejakej link?
    FINSON
    FINSON --- ---
    EXX: Ano, vím, 100+ W žárovky jsou "do vyprodání zásob". Momentálně se může vyrábět do 60W, nicméně eurohujeři už plánují postupneé omezování do 40W a níž, až ty žárovky zlikvidují úplně. Halogeny mají afaik následovat podobným způsobem hned po nich, jinak samozřejmě halogeny doma mám a svítím s nimi rád.

    Ta rada s úsporkou je super, pro mě je to další mínus do deníčku pro tuhle technologii :-)
    EXX
    EXX --- ---
    FINSON: nesmi se vyrabet klasicke wolframove zarovky, prodavat vsak stale ano. navic vyrabet se nesmi az od urcite wattaze, tusim nad 60 wattu, ale i 150w se da stale koupit, ovsem kolem cca 40ti korun. alternativou jsou halogenove zarovky ktere maji o 20% vyssi ucinnost ale stejny Ra faktor, imho do domacnosti nejlepsi reseni. usporky nechavejte zahoret bez zhasinani cca100 hodin, prodlouzi jim to zivotnost a zkrati dobu zazehu.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak žárovky byly zakázány pro domácnosti, ne pro firmy, takže někteří prodejci to řeší tak, že k žárovce napíšou "není určeno k použití v domácnosti"...
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: Vítáme Vás na internetových stránkách naší společnosti TES-LAMP s.r.o. Zabýváme se výrobou a prodejem světelných zdrojů. Naše společnost navazuje na dlouholetou tradici výroby žárovek v Čechách a na Moravě. Pokračujeme ve výrobním programu dnes již v konkursu zaniklého výrobního brněnského závodu Tesly (a později Teslampu) Holešovice.

    Naším hlavním výrobním sortimentem jsou halogenové automobilové žárovky. V prodejním sortimentu máme také klasické žárovky v různém provedení – normální, reflektorové, dekorační apod., kompaktní zářivky a připravujeme prodej vysokotlakých rtuťových a sodíkových výbojek. Výrobky prodáváme pod naší obchodní značkou TES – LAMPS.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: nn, prodava se to jako osvetleni do dilen. Jde o to, ze usporka blika a pri urcitem poctu otacek stroju (soustruh napr.) se muze lidskemu oku zdat, ze ten stroj stoji, coz je ponekud nebezpecne...
    JIKE
    JIKE --- ---
    viděl jsem to ve zprávách, že se to prodává jako nějaké - tepelné koule. a tím obešli zákon, a tím pádem si můžeš pořádnou žárovku ještě koupit.
    měli při tom zrušení myslet na to, aby ty nový měli takovej světelenej výkon a spektrální vlnové délky, minimálně stejné, jako mají nyní žárovky.. byť by tam dali těch diod 20..

    spíš to vidím na Halogenky.. a hodně :-/ . mám doma úsporku, ale jako náhradní, než tam dávám obyč. protože ty úsporky fat svítí uplně naprd co mám OSRAM.

    (vezmu si domu normální žárovku a doma si jí osrám sám :-) )
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: Co je to za web/obchod? Co jsem tak cetl v novinach tak na tom rejzuje hlavne osram:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    JVCNC: Zrovna 200W / 240V už nemají, ale jinak určitě nakoupím radši tady než přes Aukro. Díky za tip!
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    kdyby nekdo touzil (finson?) tak "tes-lamp" stale dela klasicke vlaknovky, jen pro prumyslove pouziti
    JIKE
    JIKE --- ---
    různý čelovky...

    Flashlight review / Zebralight H31Fw headlamp - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wjlRiFITAAA&feature=plcp
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    A koukám, že mají i pobočku v Praze, kde je možný si baterky prohlídnout.
    VARIANT plus, spol. s r.o.
    Rostovská 2b/260
    101 00 Praha 10 - Vršovice
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam