• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    MAOLIS
    MAOLIS --- ---
    JIKE: asi tu, na jednu AA, teplý odstín světla
    JIKE
    JIKE --- ---
    MAOLIS: tuhle?

    MAOLIS
    MAOLIS --- ---
    Já jsme si nadělil pod stromek Tiara A1, takže letos se na št. den opravdu těšim. Ale sem zvědavej jestli ji stihne pošta doručit včas. Prave vanočni překvapení.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    JIKE: A co HL50 od Fenixe?
    http://www.ledshop.cz/led-celovka-fenix-hl50~z4937.html
    Kombinace AA a CR123A. Jediné, co mi u ní chybí, je klips. 8-)
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    ASACRA: taky sem uvazoval nad http://www.ledshop.cz/armytek-wizard-xm-l2-high-cri~z4589.html , ale zebralight ma zas o dost ucinnejsi ledku.

    JIKE: u baterii vzadu mi vadi ten kabel, kterej se muze casem rozbit.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ASACRA: aha právě jsem podle obrázku chtěl napsat že moc důvěry vzhledem nedává.
    tak magnet se dá v nejhoršim nějak přidělat. ta Zebra se mi taky líbí. ta na CR123 je fakt pidi, ale na AA se mi to zdá lepší, z hlediska náhradních článků v místě kde nelze nabíjet...
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    JIKE:http://ledshop.cz/celovka-skilhunt-h02~z2782.html je s magnetem. Vlastnil jsem. Docela dobrá, ale při svícení na vyšší výkony se sama rychle házela do úsporných režimů, kvůli ochraně před prehratim. Po ztrátě jsem šel do Armytek wizard pro warm wide a spokojenost
    JIKE
    JIKE --- ---
    mám tuhle, ale chtěl bych spíš na AA baterii :-(

    H32w CR123 Headlamp Neutral White
    http://www.zebralight.com/H32w-CR123-Headlamp-Neutral-White_p_153.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    POSEIDON: na tu zebru jsem se díval, ale je dost velkká díky 18650 to spíš bych šel do čelovky, kde máš baterie vzadu. pokud nemáš ale využití pro tuto i mimo pás na hlavu. dost mi na těhlech baterkách chybí magnet :-(
    JIKE
    JIKE --- ---
    POSEIDON: mám bez frostu. Ale na cr123 super malá ale raději bych na tuzkovku..
    Jinak měl jsem par tech skle v ruce co zminujes, nevím jak tahle v zebralightu ale přišly mi krehci - ano.
    Myslím ze to bylo na střední někde SME je sebrali a ničili a lámaly se velmi dobre :-)
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    sem si rikal, ze bych koupil http://www.zebralight.com/H600Fc-III-High-CRI-Floody-Neutral-White-18650-Headlamp_p_172.html, ale na forech se rika, ze frosted skla dost snadno praskaj...
    VACA
    VACA --- ---
    Proto osobně preferuji, a asi bych i doporučil, zaměřit se na vzdálenost efektivního dosvitu, a v případě potřeby dokoupit difusér. (stojí třea dvě stovky) bejvá to taková gumová krytka s matnym sklem kerá se nasazuje přez hlavu světla.

    Na blízko a došířky toiž světlo difusérem "rozlejete" vždy, naopak to ale nefunguje.

    A malý tip na závěr: když nechcete kupovat difusér, kupte si "3m magic tape", je to taková matná "mléčná" páska která nezanechává stopy. Jako rozptilovač světla funguje dokonale;)
    VACA
    VACA --- ---
    Co se týče zoomování jsem toho názoru, že parabola s pevným ohniskem bude vždy efektivnější, zatímco zoomovací vždy o kompromisu. 
     

    Parabola je jeden z nejdražších komponentů svítilny. (troufám si odhadovat, že u prémiovejch svítilen dokonce dražší než samotná led "žárovka") 

    Věc se má totiž tak, že ledka bývá  u všech výrobců stejná (samozřejmě v závislosti na čase kdy byla svítilna vyvynuta a uvedena do výroby). Nejen u prémiových značek to zpravidla bývá ledka Cree. 
    Cree je výrobce, kterej se zabývá vývojem a výrobou světlo emitujících čipů (led "žárovek"). Výrobci svítilen si kupují tento komponent a "okolo něho" pak vyvíjí vlastní svítilnu.. 
    Elektronika vyvynutá už v režiji výrobce svítilen (Oilght, Fenix, apod.) nemá na "svítivost" zásadní vliv. 
    Elektronika udává jakým způsobem se svítilna obsluhuje, kolik a jakejch má režimů, (min, max, strobo, apod), naopak přímej vliv má na to jak efektivně svítilna hospodaří s akumulátorem.

    Naproti tomu parabola má přímej vliv na to, jak a kolik světla dokáže ledka vyzářit do okolí. 

    Parabola je v podstatě ten element kde se nejvíc odehrává konkurenční boj, protože výrobci se předhánějí v tom kolik světla a jak daleko dokáže jejich produkt dosvítit, ale led mají k dispozici všichni stejnou...

    U prémiovejch svítilen je parabola high-tech součástka co se týče geometrie i povrchu. Počítaj se promile procent efektivity, a měřej se i ztráty na sklíčku :) 
    JIKE
    JIKE --- ---
    JOSEF_K: udělej je super! Je to jak na 1x18650. Nebo na 3xAAA. A fakt svítí pěkné i dobrý zpracování.
    Na to co na co používás je jasny zoom proto to asi vyrábí pro lidi s tvymy potřebami :-)
    Ja ji mám taky na doma i na ven kdyz je potreba. Super je ze ma mohl módů
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JIKE: Já jsem nedávno prolejzal nějaký prostory pod mostníma obloukama a přišlo mi super, že rozšířím kužel a mám přehled o celým prostoru, a když mě zaujme nějaký detail (např. papírová krabice, která by potenciálně mohla být někým obydlená), tak tam zaměřím světlo a perfektně tam vidím, i když je to daleko. To mě právě od fénixu a spol odrazuje, že bych o tuhle možnost přišel. Ale ty Tank007 vypadají pěkně, možná si udělám Vánoce:).
    JIKE
    JIKE --- ---
    JOSEF_K: ps: když jsem přišel 2003 nanyx, založil jsem ještě a měl pár klubí třeba o hodinkách, ale nikdo tam nechodil, tak jsem ho zrušil.. atd..
    JIKE
    JIKE --- ---
    JOSEF_K: :-)) žejo !

    Marketing? - No dle mého je to tím, že by to bylo nákladnější --- vůči poskytnutní kvality v rámci odolnosti/těsnosti/ceny. + taky účelnost na co to je určené - třeba Fenix výhradně military/police - odolnost/otřesy/vodotěsnost.
    I když ten můj Tank007 tuším, má šroubovací utahovatelný zoom, tak nevím proč by to také nešlo.

    jsou též svítlny, díky parabolce a ohnisku které svítí jak do dálky tak na blízko / v poměru.

    defakto pak časem většina uživatelů zjistí skoro nulovou využitelnost zoomu (u kterého je sice dané - svítí daleko, blízko). ale u klasikýho třeba M20 Olight to svítí daleko ale i celkem dobře kolem...

    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    To je vtipný - kdykoli začnu na nyxu hledat klub o něčem, co mě zajímá, tak jednak najdu klub taky ty samý idéčka, co potkávám všude jinde:D.

    No, ale dotaz. Tušíte někdo, proč je u dražších baterek tak málokdy zoom? Mám takový čínský shit za dvě stovky. Svítí to jak ďas, ale v životnost a odolnost nevěřím. Přemýšlel jsem, že koupím něco lepšího, fénix např., ale co tak koukám, tak skoro nic z těch taktických baterek nemá zoom. Ta moje čínská ho má a přijde mi to jako výborná věc, která navíc fakt není konstrukčně zrovna složitá. Jasně, jsou i dobrý baterky se zoomem, ale je jich děsně málo.
    JIKE
    JIKE --- ---
    wth?

    UltraFire SH98 910lm 3-Mode White Light Zooming svítilna w / Cree XM-L T6 - Black (1 x 18650) - Celosvětová doprava zdarma - DX
    http://www.dx.com/...800lm-3-mode-white-light-zooming-flashlight-black-1-x-18650-162491#.VmGc09KrTIU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam