• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    SWIST
    SWIST --- ---
    HOBORG: Vypadá podobně jako Fenix HL60, ten má akorát jeden hlavní reflektor a 2 malé červené diody, na 18650 která se dá dobíjet uvnitř přes USB. Jsem s ní docela spokojený, tedy až na - pro mě trochu nelogické - ovládání.
    JIKE
    JIKE --- ---
    HOBORG: vypadá fakt SUPER!!!
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    ANARCHY: no ja to vidim uplne stejne, jen doufam ze se naucim prepinat ty dva/tri rezimy co chci nejak rychle a zapamatuju si kde v ty sekvenci jsou
    ale fakt chci neco co to pod vodou zvladne, a vsechny co jsem nasel a maj zaroven cerveny svetlo jsou takhle prekombinovany :/
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HOBORG: Vypada dobre, jen teda tech 11 modu je na mne uz strasne velky peklo - mam zkusenost, ze proste u kazde baterky co jsem kdy zatim mel, bez ohledu na to kolik modu to melo, tak jsem pouzil akorat nejnizsi, nejvyssi, a obcas neco mezi tim. K tomu uz bych pripocetl jen cervene svetlo, a to je vse, co ja osobne potrebuju, vsechno nad to je z meho pohledu spis zdrzujici a kontraproduktivni - ale samozrejme respektuju, ze kazdemu vyhovuje neco jineho....
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    ANARCHY: ja jdu objednat tuhle, cerveny svetlo a IPx8. doufam ze v ty vode neco vydrzi :)
    https://www.fasttech.com/products/1602/10011686/9628758-authentic-nitecore-hc65-led-headlamp
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    KOUTLOSH: díky
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    SWIST: ah, dík, mám tu samou (teda model 20000).
    SWIST
    SWIST --- ---
    LACHAUER: Jak píše kolega níže. Problém v tom nebude žádný. Rychlost bude záležet na tom, kolik je schopná powerbanka dávat, myslím si třeba že s 2A to pojede docela rychle. (já mám třeba na telefon powerbanku od xiaomi)
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    LACHAUER: Problém v tom není žádný, i když rychlost nabíjení asi neoslní ;)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Prosím vás, mám úplně pitomý dotaz, ale ve fyzice jsem byl vždycky slabší - můžu bez problémů nabíjet USB nabíjecí svítilnu (jako je třeba tahle http://www.svitilny.eu/nabijeci-svitilna-olight-r20-javelot/prod_731.html) normální powerbankou k mobilu (samozřejmě s dostatečnou kapacitou)? Není to nějak strašlivě pomalé nebo jinak problematické? Díky
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ANARCHY: Tak mozna mam vybrano/nalezeno - ma teda jen IP67, ale i tak jsem zatim jeste lepsi pro sve ucely nenasel:

Black Diamond Storm 350 Lumens Headlamp Dark Olive Waterproof Ip67 2017 | eBay
    https://www.ebay.co.uk/...iamond-Storm-350-Lumens-Headlamp-Dark-Olive-Waterproof-Ip67-2017/572405462

Review - Black Diamond Storm Headlamp
    https://www.youtube.com/watch?v=R0vDkcexvI8
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    JIKE: Ta Tiara ma i cervene svwetlo? V popisu vidim jen sest modu bileho...

A teda jinak pokud byste nekdo dokazali najit IP68 certifikovanou kompaktni celovku s maximalne 3 mody bileho svetla (idealne jen 2) a aspon jednim cervenym, s tim ze se da zapnout primo do cerveneho modu bez prechodu pres bily, tak vam budu libat ruce
    JIKE
    JIKE --- ---
    HOBORG: u ty ip68 udává výrobce co to pod vodou vydrží.. tedy jak hluboko a jak dlouho. nižší normy pro Tebe neber...

v noci to je super, znám. mám to co jsem posílal ale malý na CR123, ale bral bych na AA . jediný co pod vodou, tak aby Ti to nespadlo z hlavy.. pokud ano a bude svítit tak ne moc hluboko aby jsi to našel :-) ale zase u nás snad proudy nejsou tak velký, a na řeku se nechystáš, to by jsi musel uchytit na helmu nebo tak něco. já mám čelovku, ale u těchto musíš pak při delším nepoužití odšroubovat spoddní zívit tak o 1mm, aby se vypnul kontakt - nebude se vybíjet ve vyplém stavu. (jsem si šel něco opravit do auta, a měl to pak díky tomu co popisuji vybité...)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    JIKE: diky! kouknu teda i po dalsich s ip68, to by asi melo vodu udrzet..
    btw, chci to hlavne na "praci" treba letos na jare na zavodech sel znamej v noci pod lod protze chytli nejakou volne plovouci sit, neprijemny
    ale kdyz k tomu neni ten stres tak je to fajn, v noci to ma pod vodou fakt super atmosferu :)
    mam takovou jednoduchou potapeci led lenser. funguje to dobre, ale je to klasika do ruky a to je neprakticky
    JIKE
    JIKE --- ---
    HOBORG: Zdar! Zkus něco s ip68

Třeba

Čelovka Armytek Tiara A1 v2 XP-L / Studená bílá / 600lm (0.8h) / 86m / 6 režimů / IP68 / Li-Ion 14500 / 48gr ★ Anod.cz
    http://www.anod.cz/...RBAEiwAlH5v_uYsfF3bLGxnaJohMJ3pYxwfpY4CrlSB2I7PD4x_wFQaMUs0NRr1yxoC4tYQAvD_BwE
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    muze mi nekdo prosim doporucit celovku?
    mala (zadny krabice s baterkama na tylu)
    cerveny svetlo je nutny
    aby se s tim idealne dalo i potopit aspon do 5m /je mi jasny ze tam by to chtelo vykon, ale tohle je spis jen nouzovka
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nakonec věc dopadla jinak a přednost dostalo světlo na bicykl, SolarStorm x5 neutral white. No, hezký, jen mohli vyřešit uchycení na řidítka nějak robusněji, ta guma sice drží, ale představoval bych si něco jiného.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    ZOIDBERG: Pokud chceš nějakou svítilnu se zoomem, která je zároveň vodotěsná, tak bych moc jinou svítilnu neriskoval, neb FD41 to technologicky zvládá. Akorát jí dělá hůř provoz v extra prašném prostředí, kdy se zoom může zaseknout (vím jistě o jednom případu). Plus zatím mají stále ještě v prodeji FD41 v setu s 18650, dokud tedy nedoprodají promo zásoby od výrobce.
    RATTKIN: Patrick Zandl je jeden ze dvou jednatelů firmy, která do ČR Fenix dováží. Bohužel ale do chodu společnosti zasahuje jen minimálně a firmu vede druhý jednatel.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    RATTKIN: Ano, mám od Fenixu už pár věcí a jsem spokojený, takže to je první volba. Spíše mi šlo o to jestli neexistuje alternativní možnost, které jsem si nevšiml.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZOIDBERG: Mel jsem několik čínských svítilen a Fenix je proti nim opravdu kvalitní, po pěti letech mi vyměnili pásek do čelovky za 50kč, víčko k tomu zadarmo (bez kterýho by to už nefungovalo), fakt dobrý.
    České zastoupení fénixů asi dělá Patrik Zandl, pokud víte o koho jde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam