• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: pozitivne hodnotim zejmena to, ze jsem zjistil ze uz mam doma tri dalsi RCR123 akumulatory, takze to je takove cajk. USB nabijecky je pro me diskutabilni, protoze mam iPhone a tam je jinej konektor, obecne bych radsi videl USB-C uz dneska.

Z tech praktickych veci, jsem zvyklej na petzlovku, takze hodne porovnavam. Prijde mi uchlny zapinani do bilyho svetla podrzenim, zejmena cudlik na strane znamena, ze clovek musi nastelovat ruku do takovyho divnyho/nezvyklyho uhlu a podrzet vterinu dve. zapinani do cerveny je cajk. pak jsem taky trochu zmatenej z tech modu, 500lm je mod, ve kterym to vydrzi svitit nanejvejs 5minut, pak se to ztlumi, coz je v pohode, jen do te doby nez nevim v kterym modu jsem to mel a tak. Takze prakticky se to projevuje tak, ze nekdy to ma 4 ruzny mody bily, nekdy jenom tri, nikdy nevim v jaky jsem situaci.

Zkousel jsem to na sumave na bezkach a je to uplne dostacujici. Obecne si rikam ze cim rychlejc clovek jede, tim vic svetla potrebuje, a popravde snesl bych klidne i 600lm s lepsim reflektorem, ale to uz by znamenalo baterku v kapse (pac nahlave je to pruda).

Minus je jenom ta baterie. Tuzkovky maj vsude, USB port a kabel ma taky kde kdo, ale uz to zdaleka neni tak bezny. Koupit nouzove nahradni baterie v mistni trafice uprostred sumavy je samozrejmne totalni utopie...
    JIKE
    JIKE --- ---
    TABORACEK: No super!!! A co by jsi tomu ještě dal za minusy a plusy
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: prinesl jezisek, mezi svatkama jsem to testoval na bezkach a neni to vubec spatny:) akorat na ty bezky by to chtelo jeste vic svetla.
    JIKE
    JIKE --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    JVCNC: je fakt ze kompas se po přiložení silného magnetu musi prekalibrovat, ale funguje dal bezproblémově
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RSZ: takovy magnetometr pak moc nefunguje. Ano jsou i pouzdra na telefony s magnetem, s nim si moc neuzijes kompas, ktery pouzivaji treba i navigace.
    RSZ
    RSZ --- ---
    JVCNC: tak nemluv jak Pýthie a řekni jaký, já žádný problém mobil vs. magnet nikdy nezaregistroval, proto se ptám. KOneckonců jsou i magnetické držáky apod..
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RSZ: treba znefunkcnit nektere senzory?
    RSZ
    RSZ --- ---
    PROTIWEN: a co by měl magnet udělat s mobilem?
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    GIF: Poreferuji.
    SWIST: Hele, má magnet. Zrovna kvůli němu ji asi nebudu nosit u mobilu, ale jinak je to dobrá vychytávka.
    SWIST
    SWIST --- ---
    PROTIWEN: Plus by ta HM51R měla mít snad i magnet, ne? Taky o ní přemýšlím, HL60R je sice fajn, ale na nošení jako EDC zbytečně velká a těžká..
    GIF
    GIF --- ---
    PROTIWEN: paráda, dík. Přesně to jsou ty důvody pro ni i u mě. Když sem dáš pak nějaké "živé" postřehy budu rád, dík.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    GIF: Mám zkušenosti s předchozím typem, HM50R, a gumový držák drží polohu čelovky úplně bez problémů. V balení je ještě druhý náhradní, ale pokud by si chtěl něco, z čeho jde čelovka vyjmout vážně rychle (z gumového to lze taky, ale s trochou cviku), tak jde koupit samostatně kovový držák od HL50.
    Teď se mi do ruky dostala právě nová HM51R Ruby a fakt se těším, až ji o víkendu vyzkouším. Už teď má pro mě dost plusů oproti HM50R - příjemnější odstín světla, přímé zapnutí do červeného světla (to třeba chybí u HL60R), kovovou patku, lepší stabilitu v jednotlivých výkonech a pěkný popruh (ty nové modré od Fenixu se mi fakt nelíbí).
    Za mě osobně ideální čelovka na každodenní nošení. Není nijak těžká, třeba oproti mé oblíbené HL60R. Ergo jsem si dost jistý, že nahradí v mém případě HM50R.
    GIF
    GIF --- ---
    RATTKIN: dík, v recenzi jsem četl, že v balení je i náhradní, tak případně uvidíme.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GIF: já mám hl50 a líbí se mi rychlý vyndavání z hlavy.
    taky koukám na ruby, guma je divná, ale určitě půjde za pár korun koupit nová
    GIF
    GIF --- ---
    Mám hl35, ale na lítáni kolem baráku a tahání po kapsách je asi větší/těžší než je třeba a tak začínám zvažovat tuhle hm51r Ruby https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm51r-ruby/prod_2070.html Čím si nejsem jistý je ta guma co drží svítilnu v poloze. Má te s tím někdo zkušenost? U té hl35 je natáčecí mechanizmus fajn.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Od začátku roku používám tohle https://www.svitilny-fenix.cz/produkt/nabijeci-celovka-fenix-hl32r/ a rozhodně doporučuji. Lehká, má indikátor nabití, vydrží svitit dlouho, ideální edc čelovka. Jediná podstatná nevýhoda je že ovladací tlačítka jsou hodně citlivá a málo „schovaná“ v těle, občas se je podaří rozsvítit nechtě v batohu nebo kapse. Řešením je nějaké pouzdro nebo sumka. Škoda že nemají tužší chod.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LACHAUER: fenix má na takové malé baterky jak máš ty v nabídce čelní popruh
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    RATTKIN: AAA chci čistě kvůli velikosti, abych to moh tahat vždycky s sebou, bude to jen na občasné nouzové svícení když není nic jiného po ruce. Nevýhody AAA jsou mi jasné.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LACHAUER: fénixy jsou drahé, ale vydrží. Dají se k tomu koupit i náhradní díly *včetně ztracených krytek)
    Já bych AAA nechtěl, nabíjecí jsou hrozně slabé a hned odejdou, radši bych doporučil AA, ale hmotnost, jo
    Teď budu snad mít na vyzkoušení Fenix Ruby, ta je na usb.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam