• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    prosím tip na levnou svítilnu do stanu, jako noční světlo. Aby to bylo na normální nabíjecí AA nebo akumulátor, ale ty asi budou dražší. Nemusí to být vodotěsné.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KOUTLOSH: no, resnim může být pořídit si magnetické konektory - dají se napichat do mirkousb, iphone i usb-c a ta magnetická část s kabelem je stejná.. akorát je mnoho nekompatibilních typů které už za pár let nemusí být k sehnání.. pořád to inovují..
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    TABORACEK: S temi USB porty je to problematicke... na beznych vecech je to vsude, takze jediny recept je koupit si pytel nakych kratkych redukci a tech 5 az 10 let do uplne transformace na USB-c nejak prezit s tim, kdyz i iPhone bude mit usbc nejdriv v pristim roce a u tech "gadgetu", nema-li nyni odpoved aliexpress, tak to nejspis neexistuje. Pritom nabijecka do usb je velmi prakticka kvuli kompatibilite... nabijes baterii na cemkoliv vcetne powerbanky, na cestach mam sebou v batohu 20000mAh a nemusim videt zasuvku a dobijim z toho mobil, GPS, svitilnu (bez toho ze bych vyber musel podrizovat teto nutnosti - dobijeni pres usb).
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GALENIUS: padon, vzpomnel jsem si na enertizer lithuim, ktere mam celkem 4. Kupoval jsem tehdy ze dvouduvodu, jeden byl balon ktery jsem nakonec nerealizoval a druhy byla svitilna do zimy. Baterie maji tusim 1.2v coz ne vsechna elektronika (jako napr. Ta tehdejsi svitilna) rozchodi. Nicmene shelf life cca 10, do DO od telky mi prijde jako celkem slusnej vodvaz cpat dve baterie kazdou za kilco...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GALENIUS: a ja se na to ptam, zda vubec existuje lithiovs nahrada ktera neni nabijeci?
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    TABORACEK: Chci lithiové AA a AAA náhradou za alkalické AA a AAA.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GALENIUS: nevim o tom, ze by byly nahradou lithiove nedobijeci za tuzkace. Nebo chces lithiove akumulatory nahradou za acka?
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    TABORACEK: potřebuju baterie do ovladačů, hodin a podobně. Tam nabíjecí nejsou ideální.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GALENIUS: Alkalicke -> lithiove neni uplne nejlepsi smer. Proc je problem pouzit eneloop?
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Nesouvisí to sice přímo s baterkami, ale s bateriemi. V poslední době mi vyteklo několik alkalických a chci přejít na lithiové. Máte s nimi zkušenosti?
    JIKE
    JIKE --- ---
    TABORACEK: díky. taky jsem řešil že tužkovka by byla lepší, ale pokud taháš powerbanku a 2 baterie...

a obě jsou: https://www.kronium.cz/dobijeci-usb-baterie-fenix-rcr123a/16340-high-current-li-ion/prod_2068.html

nabíjecí přes USB... to ještě jde.

TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: pozitivne hodnotim zejmena to, ze jsem zjistil ze uz mam doma tri dalsi RCR123 akumulatory, takze to je takove cajk. USB nabijecky je pro me diskutabilni, protoze mam iPhone a tam je jinej konektor, obecne bych radsi videl USB-C uz dneska.

Z tech praktickych veci, jsem zvyklej na petzlovku, takze hodne porovnavam. Prijde mi uchlny zapinani do bilyho svetla podrzenim, zejmena cudlik na strane znamena, ze clovek musi nastelovat ruku do takovyho divnyho/nezvyklyho uhlu a podrzet vterinu dve. zapinani do cerveny je cajk. pak jsem taky trochu zmatenej z tech modu, 500lm je mod, ve kterym to vydrzi svitit nanejvejs 5minut, pak se to ztlumi, coz je v pohode, jen do te doby nez nevim v kterym modu jsem to mel a tak. Takze prakticky se to projevuje tak, ze nekdy to ma 4 ruzny mody bily, nekdy jenom tri, nikdy nevim v jaky jsem situaci.

Zkousel jsem to na sumave na bezkach a je to uplne dostacujici. Obecne si rikam ze cim rychlejc clovek jede, tim vic svetla potrebuje, a popravde snesl bych klidne i 600lm s lepsim reflektorem, ale to uz by znamenalo baterku v kapse (pac nahlave je to pruda).

Minus je jenom ta baterie. Tuzkovky maj vsude, USB port a kabel ma taky kde kdo, ale uz to zdaleka neni tak bezny. Koupit nouzove nahradni baterie v mistni trafice uprostred sumavy je samozrejmne totalni utopie...
    JIKE
    JIKE --- ---
    TABORACEK: No super!!! A co by jsi tomu ještě dal za minusy a plusy
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: prinesl jezisek, mezi svatkama jsem to testoval na bezkach a neni to vubec spatny:) akorat na ty bezky by to chtelo jeste vic svetla.
    JIKE
    JIKE --- ---
    RSZ
    RSZ --- ---
    JVCNC: je fakt ze kompas se po přiložení silného magnetu musi prekalibrovat, ale funguje dal bezproblémově
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RSZ: takovy magnetometr pak moc nefunguje. Ano jsou i pouzdra na telefony s magnetem, s nim si moc neuzijes kompas, ktery pouzivaji treba i navigace.
    RSZ
    RSZ --- ---
    JVCNC: tak nemluv jak Pýthie a řekni jaký, já žádný problém mobil vs. magnet nikdy nezaregistroval, proto se ptám. KOneckonců jsou i magnetické držáky apod..
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    RSZ: treba znefunkcnit nektere senzory?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam