• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ruby nesviti a kvuli malinke (a dnes uz nestandardni a prekonane) baterii nema zadnou vydrz. Ale mam ji a s uspechem pouzivam pro 5yo a 3yo decka, aby se mi v noci neztratily v porostu, neprejelo je auto.

Skladna je z povahy veci jenom bez popruhu. Jestli ji nosite bez popruhu, tak je ale otazkou proc potrebujete angled baterku a proc zrovna tuhle.

Me na ni jeste mrzi, ze nema opensource Anduril firmware, ktery je jinde soudobym standardem, ale chapu ze tohle jini tolik nepotrebuji, pripadne jeste neznaji.

Jako celovku bych doporucil treba Lumintop HL3A, kterou mam rad, ale ono je tech dobrych celovek opravdu plna cina. Jenom si promyslete co presne chcete a podle toho kupte.

Vrele doporucuji zacist se do BudgetLightForum a vybrat si, co Vam chutna.

JIKE
    JIKE --- ---
    Duby je hodně promyšlena. Až na zqviranu USB to časem půjde do kopru
    Ale fakt je vychytana k dokonalosti
    CYRILL: není marně za ty prachy se clovek nebojí ji ano ztratit. Bral bych ale aby měla nabíjení ty 18650 moc. Kde nenabijes a tahat nabíječky.ˇ
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    RATTKIN: ja s tou HM51R jezdil i v noci na bezkach bez velkych problemu. Ale klidne bych bral i vic svetla:)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    já už mám pár měsíců Fenix HM51R Ruby, je super malinká. 500lm je fajn.
    je velmi lehká, i když na běhání by to asi nešlo
    CYRILL
    CYRILL --- ---
    Minulý týden dorazila nová hračka z Gearbestu (objednával jsem na začátku března, před uzavřením hranic a za příznivějšího kurzu koruny :)

https://www.gearbest.com/headlights/pp_009364300382.html?wid=1433363

Dojmy jsou zatím veskrze pozitivní… robustní, ale zároveň se vejde do kapsy, precizně zpracovaná, vodotěsná, s max. výkonem přes 1000 lm.
    Čtyři režimy výkonu, které se přepínají vzestupně – zapne se vždy v tom naposledy použitém, bez zbytečností jako strobo a sos.
    Závit u hlavy je sice jen trojúhelníkový, ale ten používanější na konci svítilny je pěkně obdélníkový.
    Oba závity jsou osazeny O kroužkem a mají krásně plynulý chod.
    Spínač není taktický, tj. zapíná se plným domáčknutím.
    Přepínání režimů se provádí stiskem spínače na cca 2 sec.
    Příslušenství tvoří kovová spona pro nošení v kapse/na oděvu/batohu a čelový pásek, se kterým se ze svítilny stane čelovka (pravda, trochu těžší).
    Jinak není v krabičce nic :)

Za mě super poměr výkon:cena, bude to dobrý dříč na zahradu a do divočiny…
    JIKE
    JIKE --- ---
    LACHAUER: nemám, ale nabíjecí je fajn na běh protože: má často lehkou lion baterii a víc pak drží na hlavě. nevypadá velká, což je dobře. V nejhorším si ji někdy dávám i na krk apod. 100ml celkem ujde. záleží na prostředí. Spíš máš 14 dnů na vrácení, ale i tak, aby jsi měl méně starostí. Jakože proč ne.
    jinak v lidlu měli nějaký před časme Crivit - koukni jestli nemají ještě:

ta malá v pravo dole za asi 250,-

CRIVIT® LED čelovka | LIDL-SHOP.CZ
    https://www.lidl-shop.cz/...ACyS8mtgR0IdGgk4iwJxBDmgC9OgKCewFdxSSuP8IeYXbu3nW4LxrAAs264aAnZ3EALw_wcB

LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    nemáte náhodou někdo tuhle čelovku z decathlonu? Chci si ji pořídit na noční běhání, poměr cena/výkon mi přijde dobrá, je lehká a zároveň to má všechno co chci (usb dobíjení, červený světlo). Akorát si ji teď v krámě neosahám, tak váhám jestli mám objednat online.

DOBÍJECÍ TURISTICKÁ ČELOVKA BIVOUAC 500 USB 100 LUMENŮ ČERVENÁ FORCLAZ - Decathlon
    https://www.decathlon.cz/celovka-bivouac-500-usb--id_8559673.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    LACHAUER: tuhle nemám. ale USB nabíjení využívám na cestách - vlastně JEDINĚ na cestách. Nic jiného...

powerbanka: 10-20tis mAh minimálně, alespoň 2 sloty 2,1 A + kabely k tomu.

pokud je možnost ,tak outdoor nabíječku, která vydrží i pád do vody, rosy apod. na rybách jsem to využil nebo na procházce apod. hodí se. nabiješ si na 2 dny mobil a svvítilnu. já i elektrický cigáro :-)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    když jsme u toho nouzového nabíjení, zaujalo mě tohle, jako ideální věc na cesty
    USB nabíječka Olight UC (Li-Ion, NiMH) - Nejvýkonnější svítilny, čelovky a příslušenství
    https://www.svitilny.eu/usb-nabijecka-olight-uc-li-ion-nimh/prod_929.html

má někdo zkušenost? Je tam nějaký problém - rychlost, spolehlivost? pro mě to vypadá ideálně, USB zdroj nebo powerbanku s sebou nosím pořád...
    JIKE
    JIKE --- ---
    paráda, může se hodit pro svítilny co nemají USB nabíjení.

baterie s USB nabíjením: 18650,AA, CR123....

https://www.kronium.cz/baterie/cat_119.html#fps=28:160
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TABORACEK: Mám v merku Nitecore HC 30, bez akumulátoru na Alíku cca za 35 euro. Nabíjecí 18650 od Fenixu mám jednu plonkovou.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZOIDBERG: a jinak teda s tou celovkou ti rozumim, velice dobre. taky hledam zaminku proc bych si mel koupit Fenix HM61R Amber:)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZOIDBERG: No to ja mam taky nejakou fenix lampu na dve tuzky doma, ktera mi drtivou vetsinu casu lezi v supliku a mohl bych si ji tam namontovat, jen je to lampa za 15 kil, tak se mi nechce uplne investovat do obecniho:)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TABORACEK: Sám hledám záminku, proč si koupit asi tak sedmou čelovku, tentokrát na zmíněnou 18650. Ale pokud by jsi měl zájem, mohu ti levně prodat pár let starý Fenix HP 20 na 4 tužkové baterky. Používaný dosti málo.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZOIDBERG: no na sviceni urcite, ale ne kdyz tvuj jedinej potencialni zdroj baterii je benzinka co vedle ni parkujes s hasicskou strikackou, ale dobijeni pres USB by to mohlo vyresit, to je fakt
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    TABORACEK: Podle mě jsou už dneska tužkové baterky u něčeho, co má svítit hodně a dlouho, anachronismus. 18650 je mnohem lepší volba.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    RATTKIN: No politika jednotky je, ze jsou baterkky na vystroj (streamlight survivor mimochodem), na helmu se nic nekupuje a kupovat nebude. Ale mit volny ruce a svetlo tam kam koukam je k nezaplaceni, takze si chci koupit neco normalniho, resp. neco co bude svitit vic nez ta inkadescentni sracka sto letsra od MSA co na ty helme mam ted.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TABORACEK: Já jsem zjistil, že když udělám osobní investici do vybavení kanceláře, šéf mi to často proplatí, když je to rozumné. ale jinak bych to taky nechtěl dělat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam