• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    SWIST
    SWIST --- ---
    LAUNCHER: Mám ji jen týden, používal jsem ji teď jen o víkendu v Bratronicích na základně.. Ale "baví" mne.. Mám ji jako náhradu TK20 co jsem předtím nosil jako EDC a více méně splňuje všechno co od takové svítilny chci a něco navíc.
    Nemá žádný super výkon, ale to od podobné svítilny nevyžaduju. Pět módů bílého světla, dva červeného, kdy u toho červeného to je 1lm-5lm-blikání-sos, to sos mi přijde zbytečné a radši bych třeba blikání v 1lm.
    Hodně se mi líbi klip, to je ostatně důvod proč jsem takovouhle baterku chtěl klip+reflektor v 90° a tedy možnost hodit třeba na bágl a použít jako blikačku. Třeba teď o víkendu jsem ji měl takhle na opasku a vždy si jen trochu posvítil na cestu aniž bych s ní musel nějak manipulovat nebo ji stále mít jako čelovku.
    To je další věc co je fajn, dodává se s páskem a plastovým lůžkem do kterého se může pomocí klipu zaklipnout a funguje jako čelovka.
    Příjemný je i magnet na konci, takže další možnost jak ji někam uchytit, a usb-c na nabíjení samozřejmně taky.

    Jak dobře svítí jsem úplně zatím nezkoušel, většinou funguju na červeném světle a těch 5lm se mi zdá krásně dostačující. Co mám HL60, tak ta má snad 1lm a to je na nějakou chůzi v horším terénu dost málo..

    Klidně ti ji někdy půjčím na odzkoušení, nebo alespoň ukážu, pokud budeš chtít..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SWIST: Jak jsi spokojeny?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LACHAUER: Diky za tip. USB-C je super a zlepseni je tam vic:

    Srovnání čelovek Fenix HM50R V2.0 a HM51R V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/srovnani-celovek-fenix-hm50r-v2-0-a-hm51r-v2-0/info_128.html
    SWIST
    SWIST --- ---
    LACHAUER: Jo, má pár pěkných vychytávek, hned jsem ho kupoval.. :D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LACHAUER: taky má mít větší svítivost, ale jen na chvilku
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Hele, HM51R dostala USB-C, to potěší!

    Nabíjecí čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm51r-ruby-v2-0/prod_2422.html
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OTAKAR: LAUNCHER: At se z toho nezblaznis, tak bych doporucil hlavne neco, co ma indikaci stavu baterie.

    Decka to ruzne po dome vysviti a pak je otrava pred vyletem nejak sloziteji zjistovat, jak na tom je baterie v te ktere baterce.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OTAKAR: Myslim ze nam tatinkum by se libila treba mala Ruby, ktera poslouzi jako celovka i do ruky. CR123 baterka ma sice slabou vydrz, ale tak da se prohodit za cerstvou, na delsich vyletech.

    Jenze nase deti si patrne vyberou jako svoji oblibenou jinou, vetsi a silnejsi :-) Zejmena ty moje, jsou v tomhle asi po mne :-)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    LAUNCHER: A to já mám baterek poměrně hodně, ale všechny jsem pořizoval primárně na kolo, takže jsou právě spíš velké a těžké, takže hledám právě něco malého.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OTAKAR: Spis jen jak to delam ja - Kupuji si ruzne celovky a baterky, kdyz me prestanou bavit, odlozim je na hrani deckum. Deti si sami vyberou, co je zaujme, typicky kazdy den jinak.

    Akorat kdyz mi prijde, ze si dite bere moc velkou, tak si dam do kapsy pro jistotu "nahradni" malou, abych pak znavenemu diteti nabidl na vylete mensi alternativu :-)

    Nevhodne nerozmlouvam, prijde mi zajimavejsi, kdyz si na to dite prijde samo :-) Navic kdo ja jsem, abych spravne posoudil spravnou baterku pro dnesni mladou generaci :-))
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    LAUNCHER: Hm, to je fakt, že může být problém ve váze. Tak buď něco s menší baterkou, nebo baterku dozadu.
    Uvažoval jsem o tomhle, ale zase to není úplně malá investice do dětského světla:
    Nejlepší běžecká čelovka Lucifer S2X
    https://luciferlights.net/vykonne-celovky/celovka-lucifer-s2x
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OTAKAR: Na hlavicce 4yo figuranta by to sedelo dobre.

    Ale prijde mi to na nej prilis tezke.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Nene, ja se jen ptal na teoretickou moznost a ID Navara to vyresil. Neslo by to proste i kvuli ergonomii, jak vysvetlil ID Navara.

    Mam rad moznost brutal oslepujicich svitilen na kverech. Mam s tim dobrou zkusenost, ze (bezny) oslepeny neblbne a necha toho... A nedojde pak ani na to strileni.
    VACA
    VACA --- ---
    LAUNCHER: asi na tom neco na tom bude. Ja jsem se s timhle problemem prave setkal spis u loveckejch kulovnic.
    (coz je samo o sobe kontroverzni tema. Nevim totiz jak dnes, ale driv to byl zakazanej zpusob lovu. Nicmene tam byly naky vyjimky i driv, zejmena v ramci regulace enormne premnozeny cerny zvere. Ale jak rikam neni to uplne muj obor, ja jsem spis prez ty svitilny takze sory za odbocku.)

    Jo tak surefire je zrovna asi jedna z "nejstrelectejsich" svitilen. Taky ale se to celkem odrazi na cene, je to proste testovany a dimenzovany aby na to byl fakt spoleh. Mam skoro pocit ze nekery lidi se zrovna na tyhle lampicky do jisty miry spolehaj i zivotem..
    Jako za ty prachy clovek sezene vice svitivou baterku nez surefire, co se tyce chipu tak vlastne asi nikdy nebyly uplne to nejnovejsi top co najdes na trhu. Tam se prave plati za spolehlivost konstrukce, no.

    Od te LR35R jsem te nechtel nejak odrazovat. Jen jsem ji videl, tak na prvni pohled na me pusobi ze by ji provoz na nejaky flinte nemusel delat dobre

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Zalezi na co to das.

    Tady v CR zniceneho vseho uvidis mnohem vice nez v USA, protoze mistni oblibeny VZ58 je znamy nicitel vybaveni. Klidna ARka davaji vse na pohodu.

    Ja mam 100 let na EVO pistolovou Surefire, moje EVO ma nastrileno nesmysl a baterka ok. Proc? Protoze EVO je oproti VZ58 klidny beranek.

    Nicmene na plnotucne pusky tak jak pises...
    VACA
    VACA --- ---
    LAUNCHER: Gumovou objimku jsem nevidel, neni to muj obor. Ale par svitilen oddelanejch strelbama uz jsem videl, a nebyly to zrovna zadny laciny ciny.
    Resp. Nejak fungujou, ale jak zacnou bejt nacaty tak pohadinaj, nebo prepinaj rezimy etc, a to je neco, co pri uzivani strelny zbrane hadam nechces..

    Ja nevim kolik vazi 18650etc, ale osobne neuverim tomu ze prouzek gumy mezi kovovou objimkou a svitlnou dramaticky zamezi tomu co se uvnitr deje..

    Nicmene neber to ode mne ze bych te presvedsoval o nejake sve pravde, jen jsem to hodil jako prispevek do diskuze.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: (pripadne ta baterka lezi na gume uvnitr kovove montaze)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: Kolimatory, lasery, profi baterky jak pises.

    K levnym baterkam na kver je proste gumovej uchyt, ktery vstreba spicku toho pretizeni a dal je to uz jedno.
    VACA
    VACA --- ---
    LAUNCHER: svitilny na palny zbrane tomu bejvaj zpravidla konstrukcne trochu uzpusobeny, zejmena maj zesileny kontakty ktery jsou staveny na pravidelny razy. Ono se to nezda, ale hmota toho akumulatoru se pri strelbe docela projevi.. Treba do eagletac svitilny urceny pro strelbu se vkladaj aku z druhy strany nez u te LR35R, a maj mezi hlavou a pouzdrem akumulatoru kovovou zarazku, aby akumulator nemohl narazet primo do deky s elektronikou, a ma jinak reseny a zcasti zapouzdreny pruziny kontaktů ktery jsou odpruzeny z obou stran aku, etc..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LAUNCHER: Pochybuji - tělo má jen o pár mm více než je velikost těch baterek a je ploché, kulatá hlava je pak znatelně větší - má dvojnásobný průměr (50mm). Tlačítko jen na ta hlavě taky nebude pro tohle použití nejvhodnější.

    Svítí pěkně, topí fest :) Jen si chci pro některý ze slabších módů pořídit červenou krytku,
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam