Po jistém váhání (přece jen není levná) jsem koupil na EDC použití Nitecore EDC-27, a nelituju, ten tvar je opravdu velké plus při nošení v kapse.
Není ideální, do toho jí podle mně chybí mechanický switch na zamknutí/odemknutí, ale oproti počátečnímu zklamání kdy jsem nebyl schopen ji zamknout nebo odemknout bez delšího hraní, jsem si už docela zvykl, i když pořád bych preferoval nějaký mechanický zámek (šoupátko, otočná hlava nebo tak něco).
Druhá výtka je kužel, v podstatě nemá hotspot, natož ostře vyrýsovaný jak to mám rád, ale pouze něco jako zkoncentrovaný spill, ale zase tak často ji jako ukazovátko a/nebo se zbraní nepoužívám, aby mi to vadilo nějak moc.
Až po koupi jsem objevil že existuje i EDC-29, která má ten kužel přesně takový jaký chci, ale bohužel za cenu větší velikosti, která by mi na EDC už nevyhovovala. Větší světelný tok (6500lm u EDC-29) mi s těmi max. 2000lm nechybí.
Poslední věc, kterou bych na EDC-27 změnil, by byla možnost si pro uzamčení typu 1 (funguje při něm momentové zapnutí ve dvou módech - namáčknutí a plné zmáčknutí) nadefinovat/naprogramovat dva módy které by tak šly aktivovat - teď to je fixně turbo a strobo (uvítal bych třeba 15lm a turbo, a ne to strobo).
Přes tyhle výhrady jsem s ní spokojený, a měnil bych ji asi jen za novou verzi která by měla zapracované aspoň dvě z těchto tří výtek.